Uchování jablečného moštu bez sterilace



host - 72.252 (?)
31.10.2014 18:46

Souhlas. Do PET lahví teplé nápoje nepatří.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
            
host - 72.252 (?), 31.10.2014 18:46

Souhlas. Do PET lahví teplé nápoje nepatří.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 10.108 (?), 12.3.2015 15:43

Jaké? Jedná se o čistý polykondenzát PTFE (Polyethylentereftalát), takže je tam sotva co k uvolnění. A při 70 supních Celsia je PTFE stabilní. Tož tak...smiley

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 128.45 (?), 18.9.2015 13:52

Žádnou látku se nepodaří zpolymerizovat stoprocentně. Vždy zůstane jistý podíl monomerů (v tomto případě jednotlivých molekul etylentereftalátu) které nejsou vázány v řetězcích a jsou tedy volné. Ty se mohou vylouhovat do obsahu láhve. Přiznám, že o škodlivosti nebo naopak prospěšnosti etylentereftalátu nic nevím. Tomáš.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 141.14 (?), 6.10.2015 4:46

Ftaláty přece! máte to i v tom názvu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 92.74 (?), 14.10.2015 17:27

Jedna taková technická poznámka: PTFE je zkratka pro Polytetrafluorethylen, jinak známý jako teflon. Polyethylentereftalát má označení PET ;-) Pokud jde o škodlivost, tak je prokázané, že teplem se opravdu z PET uvolňují ftaláty, které jsou zdraví škodlivé. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 53.101 (?), 29.10.2015 21:24

Ještě jedna technická poznámka: PET je kopolymer, polymer ethylenu a tereftalové kyseliny, a proto není až tak stabilní jako samotný polyethylen nebo polypropylen (ty však nejsou od PET tak hezky čiré). Tom

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 235.12 (?), 22.2.2007 13:35
Mošt nechte ve velké nádobě s širokým hrdlem stát cca 6 týdnů. Potom jej musíte mírně zahřát, ne do varu, stačí asi 85°C. Z moštu bude stoupat pára, tu musíte zachytit a rychle zchladit. Kapalinu, která vznikne, skladujte v lahvích a konzumujte.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 166.20 (?), 22.2.2007 21:54
Tak to snad patří napsat na téma Destilační přístroj. Stará babička to tady asi nepochopí.Ne?   
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
rendelin - (14), 18.3.2007 13:22
stará babička se radši zeptá sósedojc...:-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 140.242 (?), 23.3.2007 10:46
My každoročne skladujeme čerstvý mušt v demižóne, ktorý najskôr vysírime zapálenými sírnymi knotmi. Do vysíreného demižónu nalejeme mušt a uzatvoríme korkovou zátkou. Mušt vydrží čerstvý a chutný až do jari /alebo kým ho vypijeme/. Dobrú chuť.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika