Uchování jablečného moštu bez sterilace



host - 140.242 (?)
23.3.2007 10:46
My každoročne skladujeme čerstvý mušt v demižóne, ktorý najskôr vysírime zapálenými sírnymi knotmi. Do vysíreného demižónu nalejeme mušt a uzatvoríme korkovou zátkou. Mušt vydrží čerstvý a chutný až do jari /alebo kým ho vypijeme/. Dobrú chuť.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
            
host - 72.252 (?), 31.10.2014 18:46

Souhlas. Do PET lahví teplé nápoje nepatří.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 10.108 (?), 12.3.2015 15:43

Jaké? Jedná se o čistý polykondenzát PTFE (Polyethylentereftalát), takže je tam sotva co k uvolnění. A při 70 supních Celsia je PTFE stabilní. Tož tak...smiley

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 128.45 (?), 18.9.2015 13:52

Žádnou látku se nepodaří zpolymerizovat stoprocentně. Vždy zůstane jistý podíl monomerů (v tomto případě jednotlivých molekul etylentereftalátu) které nejsou vázány v řetězcích a jsou tedy volné. Ty se mohou vylouhovat do obsahu láhve. Přiznám, že o škodlivosti nebo naopak prospěšnosti etylentereftalátu nic nevím. Tomáš.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 141.14 (?), 6.10.2015 4:46

Ftaláty přece! máte to i v tom názvu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 92.74 (?), 14.10.2015 17:27

Jedna taková technická poznámka: PTFE je zkratka pro Polytetrafluorethylen, jinak známý jako teflon. Polyethylentereftalát má označení PET ;-) Pokud jde o škodlivost, tak je prokázané, že teplem se opravdu z PET uvolňují ftaláty, které jsou zdraví škodlivé. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 53.101 (?), 29.10.2015 21:24

Ještě jedna technická poznámka: PET je kopolymer, polymer ethylenu a tereftalové kyseliny, a proto není až tak stabilní jako samotný polyethylen nebo polypropylen (ty však nejsou od PET tak hezky čiré). Tom

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 235.12 (?), 22.2.2007 13:35
Mošt nechte ve velké nádobě s širokým hrdlem stát cca 6 týdnů. Potom jej musíte mírně zahřát, ne do varu, stačí asi 85°C. Z moštu bude stoupat pára, tu musíte zachytit a rychle zchladit. Kapalinu, která vznikne, skladujte v lahvích a konzumujte.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 166.20 (?), 22.2.2007 21:54
Tak to snad patří napsat na téma Destilační přístroj. Stará babička to tady asi nepochopí.Ne?   
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
rendelin - (14), 18.3.2007 13:22
stará babička se radši zeptá sósedojc...:-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 140.242 (?), 23.3.2007 10:46
My každoročne skladujeme čerstvý mušt v demižóne, ktorý najskôr vysírime zapálenými sírnymi knotmi. Do vysíreného demižónu nalejeme mušt a uzatvoríme korkovou zátkou. Mušt vydrží čerstvý a chutný až do jari /alebo kým ho vypijeme/. Dobrú chuť.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika