Odrůdy okrajové polohy
|
|
|
|
|
 |
 |
|
P.Z. - Zlatý Zahrádkář (717) - 192.41 (?), 14.11.2013 23:44
Niekto (ja), robi postrek proti hube monilia laxa (moniliova spala), ako, kedy a cim si mozte najst na tomto fore, bolo tu uz o tom popisane dost vela.
Naterom kmenov vapenatym mliekom nic nepokazite, mozte to takto robit aj ked uz budu stromy starsie.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 200.142 (?), 14.11.2013 23:52
Dobře, děkuji, ještě by mě zajímalo, zda je myrobalán vhodný do hlinité půdy, někde jsem četl, že má být v sušší lehké půdě, někde zas píšou, že může být i v těžší půdě, ale že dlouho vegetuje a že může namrzat. V prodejně mi doporučili myrobalán, ale u nás není úplně lehká půda, je tam hlinitá
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 200.142 (?), 15.11.2013 10:08
Děkuji za odpovědi, tak to jsem rád, že by měla být tato podnož v pohodě na hlínité půdě. V prodejně měli všechny podnože, ale doporučili mi myrobalán. S chutí do toho určitě jdu, jen se snažím získat co nejvíce informací, ale je mi jasné, že nejvíc se toho člověk naučí tím, že to prostě dělá :-) Je pravda, že u nás myrobalány(jestli si to teda myslím správně - špendlíky) rostou hojně a bez problémů.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 192.41 (?), 15.11.2013 10:27
Ludove ho tak niekde nazyvaju, no je medzi nimi velky rozdiel. P.Z.
|
|
 |
|
 |
 |
|
kema83 - Stříbrný Zahrádkář (174) - 200.142 (?), 15.11.2013 11:15
No já bych řekl, že tomu čemu se u nás říká špendlík, tak je myrobalán :-)
A ještě, jestliže mám vysazené stromky na podzim, zda je nějak na zimu mám chránit, např. někde jsem četl, že by se měla meruňka nebo kmen meruňky obalit např pytlem? nevím
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|