Výběr postřikovače stromků



host - 4.7 (?)
25.2.2014 17:17

Velmi lakavy sumarny clanok v anglictine o tryskach je na linku.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 224.50 (?), 23.2.2014 0:32

Vdaka za rady. Nasiel som nejake venturi trysky na internete. Volaju sa rozne, air inlet a podobne a su hlavne pre postrek s tvorbou hmly. Nemam s tym vsak ziadne skusenosti. Urcite sa to neda porovnat s motorovymi postrekovacmi, ale aj slaba hmla by pomohla. Potrebujem to na postrek husteho ziveho plotu. Postrek zvnutra.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 224.50 (?), 23.2.2014 0:36

aj v lurmarku som nasiel nejake venturi trysky - Lurmark Air Inducted Ceramic Tip - Grey - 0.6 GPM

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 23.2.2014 0:42

Jaký přípravek budete aplikovat? Předpokládám, že se jedná o listové hnojivo, insekticid,nebo fungicid.

Jaký máte postřikovač? Podle přípravku vám pomohu s vhodným výběrem trysky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 39.219 (?), 23.2.2014 17:22

Zdravím Romane. Využil bych Vaší nabídky, byť nebyla směrovaná na mne. prosím o doporučení vhodné trysky pro zádový potríkovač Solo s pracovním tlakem 4 bary pro aplikaci zahradních postřiků /insekticid, fingicid/ popř směs insekticidu společně s hnojivem na list. Stará, původní tryska má za sebou 15 let a začíná poněkud prskat.   Za odpověď děkuji    j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 39.219 (?), 23.2.2014 17:29

Ještě pro doplnění, jedná se mi prioritně o ošetření broskvoní, angreštu a jabloní nížších tvarů když stromy nemají ještě listovou plochu. Na velké stromy a jabloně s listovou plochou později, již aplikuji postřik rosičem.   j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 24.2.2014 0:08

Dobrý večer,

nebudu Vám psát, aby jste si koupil sadu trysek od Sola, pokud Vám vyhovovala s největší pravděpodobností tryska na plošný postřik-štěrbinová, která byla součástí postřikovače, máte-li Solo postřikovač. Dle tlaku, který uvádíte odpovídá pístovému Solu. Je zbytečné, aby jste měl zbylé trysky nevyužité. Já jsem ji dříve, dokud jsem si nepořídil rosič používal na stromky nejvíce. Pokud máte osvědčenou tuto trysku a víte, kolik postřiku spotřebujete a vyhovuje, tak bych si koupil tu samou. Nejlepší by byla keramická tryska, ale ta se vyrábí pouze na traktorové a samojízné postřikovače. Hledal jsem ji u velkovýrobců a v jejich nabídkách jsem jí na ruční postřikovače nenalezl. Pokud na ní někdo narazíte, budu rád, když mě budete informovat.

Jinak na drobné ovoce a nízké stromky bych použil trysku s plným kuželem. Způsob ošetření je jako u rosiče-plný kužel, jenže jiného kalibru. Také u této trysky není velký úlet a přesněji s ní ošetříte řidší větve. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv trysku, kupte si dražší s kvalitního plastu a hlavně kalibrovanou! To určitě, jako sadař víte.

Sad si ošetřuji rosičem. Od přezimujících škůdců na dřevo, až na list do léta. Jak malé, tak velké stromky a stromy. Pokud má váš rosič stupnici od 1 do 6,jako můj Stihl SR 420,tak univerzála mám nastaveného na st.č.3 a na malé stromky pár let po výsadbě uberu na st.č.2. Vyzkoušené a osvědčené.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 18.68 (?), 24.2.2014 9:22

Poslyšte pane Romane, raději nechte toho matení. Keramická tryska je zcela běžně dostupná pro každý postřikovač, není vyráběná jen pro nějaké polaře či vinaře a ovocnáře na rosiče. Její uchycení je úplně stejné, buďto se vloží do koncovky která má závit či bajonet, nic víc. Malé postřikovače jsou něco jiného, ale ty jsou jen třeba na pár angreštů či kytek. Trysky stačí mít 2. Plochou na herbicid a kuželovou na zbytek postřiků či hnojení na list. Co se týká kalibrace, tak všechny trysky jsou prvotřídní výrobek a za celý život při postřiku pár stromků jej nemůžete nijak opotřebovat. Není to polařina, kde se ošetřují tisíce hektarů mnohokrát za rok, nebo velká ovocnařina, kde se provádí klidně i 20 postřiku za rok na každý hektar neseným nebo pojízdným rosičem. Na závěr, mám jednu keramickou určitě víc jak 20 roků a stála mě tehdy 70Kč. Stanislaw

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 39.219 (?), 24.2.2014 13:38

Děkuji Romanovi i panu Stanislawovi za užitečné informace. Starou trysku jsem pravděpodobně poškodil při snaze o její vyčištení drátem, snad to způsobil zub času. Pravdou je, že kužel postřiku je nerovnoměrně vychýlený stranou s výskytem "prskání" na trysce a nemalým procentem velkých kapek. Pokud to do koncovky dostanu, jdu do té keramiky. U Brňáků se stavím.   díky      j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 24.2.2014 20:19

Pane Stanislawe měl jsem na mysli profesionální keramickou trysku, jako je na obrázku. Nikde jsem keramickou trysku na ruční postřikovač na internetu nenašel. Zveřejněte fotografii té vaší keramické trysky a prodejce. Děkuji. Pár seminářů jsem za léta již absolvoval, ale zatím se o keramické trysce na ruční postřikovače nikdo nezmínil. Dávno už bychom je v lesnictví používali.

To není pravda s tou kalibrací. Před pár lety školitelé předváděli levné trysky za pár korun a značkové kalibrované trysky. Necejchovaná tryska prskala a vytvářela nerovnoměrný obrazec rozptylu. Byly také testovány naprosto stejné ploché trysky koupené u stejného prodejce, stejné štěrbiny a barvy. Přesto každá tryska se chovala jinak (obrazec a spotřeba vody).

Pro pana j.c. :na čištění trysek existují speciální kartáčky, ale běžně se používá zubní kartáček, ten nejměkčí.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.7 (?), 25.2.2014 17:17

Velmi lakavy sumarny clanok v anglictine o tryskach je na linku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu8:34
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika