Sekačka na nerovný terén a vysokou trávu



host - 6.101 (?)
10.7.2009 13:17
Neni pak pro tyhle ucely nejlepsi kosa?
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Stránky: 1,  2   
host - 79.18 (?), 9.7.2009 21:40, zobrazeno: 37188x

Mám neudržovanou zahradu 1100 m², poměrně daleko od bydliště, velmi mírný svah, nerovnosti, kameny. Zatím ji moc neužívám, trávu téměř nesekám. Obec chce začít dávat za nesekaný trávník pokuty. Rád bych koupil spolehlivou sekačku, kterou bych tuhle spoušt tak třikrát do roka posekal. Tedy asi pojezd, schopnost sekat přerostlou trávu, odolnost (občas narazím na kámen), žádné mulčování (usušenou trávu budu muset asi spálit), cena do 15 tis. Poradíte?

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 77.50 (?), 9.7.2009 22:44

no nevim, podle mě vaše řešení m několik háčků:

1. kameny budou vadit každé sekačce, ať už bude lištová či bubnová. Pár kamenů je OK, ale pokud je jich víc, budete mít nože (žabky) zničený pořád, zvlášť pokud jsou větší než pár cm

2. model usušit a spálit je taky na pokutu, pálení trávy je zakázaný v mnohem více obcích než pokuty za neudržované trávníky

3. za 15 000 Kč bubnovku na vysokou trávu nepořídíte, počítejte minimálně 20, spíš 25 tis. Kč.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 6.101 (?), 10.7.2009 13:17
Neni pak pro tyhle ucely nejlepsi kosa?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 120.31 (?), 11.7.2009 21:21

Trávu je jistě třeba posekat, ale docela by mě zajímalo podle jakého zákona chce obec udělovat pokuty za neposekaný trávník na soukromém pozemku, pokud to ovšem někoho neohrožuje. Oni si páni radní kolikrát ty zakony tvoří sami.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 77.50 (?), 12.7.2009 13:17

nevim podle jakého zákona, ale určitě něco ve smyslu, že musíš udržovat a využívat svůj pozemek takovým způsobem, aby se z něj nešířil bordel, odpady, plevel atd. na okolní pozemky. Za neposečenej anglickej trávník ti nikdo nic nedá, ale za dvoumetrovou lebedu s bodláky a dalším plevelem ano.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
MArty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (111) - 187.141 (?), 12.7.2009 8:48

Obávám se, že vzhledem k zadání je jediná možnost nějaká motorová kosa nebo křovinořez. Vzhledm k nerovnosti terénu je klasická rotační sekačka nešikovná a speciálně pokud jsou ve svahu kameny může dojít snadno ke zničení sekačky eventuelně ke zranění odmrštěným kamínkem. Možná časem, až pozemek trochu poupravíte (jestli) půjde uvažovat o jiné sekačce (asi rotační se spalovacím motorem a pojezdem).

DAlší možná variante je poohlédnout se po okolí, zda někdo nechová ovce, kozy či krávy a pozemek mu pronajmout. "Sekání" pak máte zdarma, ba ještě naopak vám to něco vynese a navíc se na pozemku zhodnotí půda pohnojením.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 45.244 (?), 12.7.2009 8:52

Bylo by potřeba upřesnit, hlavně velikost kamenů protože ty jsou rozhodující, nerovnosti nevadí.Máte li kameny vyčnívající nad povrch více jak 5cm tak rovnou můžete vyloučit rotační sekačky nebot´pár střetů s kameny a můžete přijít i o motor.Při vyčnívání cca do 5cm by se dalo použít vše, co má stavitelnou výšku sekání s dostatečnou rezervou, nejméně náchylné na poškození od kamenů jsou rotační bubnové sekačky, tam Vám maximilně uletí výměnná kudla.Nejvíce by Vám vyhovoval řetízkový mulcher ale to je jiná kategorie, zkuste zapřemýšlet o křovinořezu na který můžete namontovat dle výšky a hustoty trávy sekací nůž nebo strunovku a to při velikosti pozemku 1100m je celkem dobře zvládnutelné. KP

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 79.18 (?), 12.7.2009 11:19

Pozemek je na okraji satelitu u Prahy. Spásání zvířaty je tedy nereálné. Svah je opravdu jen mírný. Sousedé normálně sekají rotačními sekačkami. U mne se ale v některých částech pozemku tráva nesekala tři roky. V budoucnu budu trávu sekat tak třikrát do roka. Větší kapacitu nemám, vzhledem k tomu, že tam musím dojíždět. Na rotační sekačku to tedy asi nikdy nebude. S nerovností a kameny je to tak, že sousedé stavěli své baráčky přes můj pozemek (než jsem ho oplotil). Pod tou vysokou trávou jsou vyježděné hluboké koleje od náklaďáků, rozsypaný štěrk, různé zbytky stavebního materiálu. Našel jsem i kusy betonu, které jsem sám sotva uzvedl. Až se to poprvé poseká a trochu uklidí, možná už to nebude tak hrozné. V téhle chvíli ale těžko říct, co je kde schované. Asi to vážně vidím poprvé na kosu. Už jsem s ní sekal a mohl bych to zvládnout. Pak pozemek trochu uklidím, ale nakonec stejně potřebuji nějakou sekačku, která zvládne vyšší trávu a ne zcela ideální terén. Víc než 15 tis. bych do toho nerad investoval, možná bych mohl ale koupit nějakou starší bubnovou nebo tak něco.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 133.213 (?), 12.7.2009 13:23

Bubnovka taky není všemohoucí. Záleží na tom, jaký máte svah. Sice něco zvládně, ale při větší trávě a svahu a jen s trochu tupými noži Vám bude sklouzávat. Mám starší Dakr, cca 5 let s motorem B&S s výkonem asi 6 koní a tomu stavebnici s jedním bubnem. Po zkušenostech bych starší stroj asi nekupoval. Odešla mi 2x spojka a samotný buben se hodně křivil. Nechoval jses s ní špatně, nějaký cit pro techniku mám. Tím ale nechci říct něco špatného na Dakr, ale to, aby jste si nekupoval "ojetinu".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 12.7.2009 21:29

Pokud se na pozemku vyskytují kameny nebo pařezy, tak doporučuji sekačku s talířem tedy něco jako bubnovou ale s nožíky přesahujícímim okraj talíře pouze 15 až 20 mm a otočné. Sekaám tak nejméně čtvrt století a nemám problém. Nožík se po nárazu sklopí a začně to rachotit a couvnu. okraj talíře začně o překážku pouze dřít. Nožík je dlouhý pouze asi 70 mm, šířky 20 mm a tlouštky do 2 mm. Jsou to konce z opotřebovaných strojních pil. Samozřejmě jako otočný bod využívám toho oka na konci pilového listu. Co je důležité, hlava šroubu musí být co nejnižší. Takový stroj jsem na snnímku už uvřejnil v rubrice "plevele" pod příspěvkem "Potlačení plevele Kakost luční"

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika