Kladivo Fiskars 5Kg
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 128.154 (?), 6.12.2009 17:35, zobrazeno: 61353x
Zdravím chlapi, vím že to tu možná nepatří, ale chci se zeptat zdali máte někdo tohle kladivo a jak se s nim dělá, protože se mi zdá že ten gumový chránič topora je moc dlouhý a při nápřahu zavazí, co vy na to?Ještě jsem ho neviděl naživo, chci si ho obědnat z netu, u nás ho zatím v obchodě nemají.díky
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 3.83 (?), 6.12.2009 21:01
Třeba proto, aby se kladivo z násady neuvolnilo třeba hned po cca 3tí ráně??
Genialita sekerek Fiskars není ani tak v použitém materiálu(i když jistě-to tu ještě nebylo) jako v dokonale spolehlivém spojení topůrko-kov. Předpokládejme, že u kladiva to bude stejné.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 3.83 (?), 6.12.2009 21:13
No právě, že je ten plast dnes všude a není plast jako plast.
Osobně jsem viděl skutečně směšnou výdrž kladiv na plast.násadách do uvolnění. Většinou se jednalo o polský původ. Pokud si zájemce o kladivo neumí vyrobit, popř.upravit dřevěnou násadu sám, ocitne se v těžko řešitelné situaci neboť násady běžně prodávané jsou popraskané a jinak vážně poškozené ještě v prodejnách.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 128.154 (?), 6.12.2009 21:43
Chlapi díky za rady.Chci ho proto že obyč kladivo Zbirovia české výroby stojí cca 650kč a je se dřevěným topůrkem, což není nevýhoda, ale říkal jsem si že Fiskars by byl lepší a našel jsem jej za 1100Kč, takže to obyč není za 1/3 ceny.Sám mám F2400 a Je to fantastický nástroj, několikrát jsem trefil násadou plnou silou špalek a nic... ani nebrní ruce jak u dřevěné násady, jinak nemám nic proti obyč topůrku, když je dobře osazeno vydrží řadu let.Právě kladivo už mám uplně KO-velké okuje, má už to za sebou, tak přemýšlím nad novým.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |