Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Krby, grily a udírny > udírna

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   

udírna


host - xxx.xxx.212.142 (?)
26.2.2008 14:34, počet návštěv: 373027
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, je lépe postavit udírnu zděnou nebo dřevěnou? Udit by se mělo jen pro soukromé účely, ne na kšeft.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   

udírna


host - xxx.xxx.168.167 (?)
3.3.2008 13:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Záleží na vkusu a materiálu, který máte k dispozici. Zděná zabere víc místa, ale lépe vypadá. Dřevěná  se rychleji ohřeje a  v případě potřeby je mobilní.

Já mám kovovou, zvenčí opláštěnou dřevem a taky je dobrá.

V každé udírně se musí trošku jinak topit, druh materiálu udírny má vliv na kondenzaci vlhkosti během uzení, rozdílné setrvačnosti vedení a udržování  tepla.  Po nalezení optimálního "způsobu ovládání" lze udit ve všem.

Připojit reakci
   

udírna


Morpheus141 (7) - xxx.xxx.4.100 (?)
11.3.2008 8:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Důležité je, aby přívodní tunel od topeniště k udírně měl alespoň 2m, vyvarujte se prosím udíren kde je topeniště přímo pod udírnou, to potom neudíte ale pečete nad ohněm. jinak doporučuji zděnou udírnu, lépe se v ní udržuje teplota, je ovšem nutné ji déle roztápět.
Dále se také prosím vyvarujte udíren z kovu (ovlivňují kvalitu uzení) a jako tunel od topeniště nepoužívejte azbestocement (eternitové roury) je lépe jej udělat zděný a dobře tepelně izolovaný (např. zahrnutý zeminou či obložený dřevem). Přeji mnoho úspěchů a spoustu lahodných uzenin.

Připojit reakci
      

udírna


Ferda Mravenec (1941) - xxx.xxx.153.130 (?)
11.3.2008 12:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já považuji za nejlepší dřevěnou udírnu, protože nedrží teplo, a tak tam nejlíp dochází k  uzení studeným kouřem. Zdi zděné udírny se vyhřejí a pak sálají teplo, takže udírna pak trochu připéká. Výsledky jsou samozřejmě výborné z jakékoli udírny. Já mám prostě nejradši chuť uzeného masa, která vzniká uzením jen kouřem při co nejnižší teplotě. Takové uzení trvá však dlouho.

Pokud máme nějakou sešlost a chci servírovat uzené přímo z udírny, tak samozřejmě udím při vyšší teplotě,  spíš to upeču v přítomnosti kouře, a na to se hodí i zděná udírna.

Připojit reakci
         

udírna


snedro (10) - xxx.xxx.12.27 (?)
6.4.2008 16:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den!

Letos bych chtěl postavit udírnu, odkoupil jsem za hubičku šamotové cihly které se používaly na stavbu komínů nebyly nikdy použity, mají tvar půlkruhu a mají zámky, takže udírna bude mít tvar válce a zakončena bude stříškou tvaru jehlanu vytvořeného z palubek, nebo ještě lépe silnějších prkének.jde mi o to jestli bude lepší vnitřek udírny vydřevit a jakým dřevem mohl bych to vypalubkovat po vnítřní straně? není použítí šamotových cihel nebezpečné zdraví? Topeniště bude samozřejmě mimo do 2m od udírny vedeno kameninovou rourou.

Děkuji za odpovědi.

Připojit reakci
            

udírna


host - xxx.xxx.45.44 (?)
19.5.2008 8:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

na tomto odkazu je návod na celkem zajímavou udírnu...

Připojit reakci
            

udírna


Morpheus141 (7) - xxx.xxx.5.18 (?)
12.7.2008 10:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, použít šamotové cihly na vlastní udírnu mi připadá jako plýtvání, je dobré je použít na topeniště, ale na vlastní těleso udírny je to naprosto zbytečné anžto tam není takový žár... využil bych je raději na stavbu grilu a udírnu bych udělal z normálních cihel

Připojit reakci
               

udírna


Jiříček (424) - xxx.xxx.211.38 (?)
12.7.2008 11:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

správný názor, nač plýtvat drahým materiálem tam, kde poslouží stará dobře pálená cihla za hubičku!

Připojit reakci
                  

udírna


host - xxx.xxx.215.130 (?)
30.10.2008 19:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, chtěla bych koupit teploměr do udírny. Mohl by mi prosím někdo z vás poradit, kde se dají tyto teploměry zakoupit? Moc děkuji!!!

Připojit reakci
                     

Teploměr do udírny


host - xxx.xxx.14.116 (?)
30.10.2008 19:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Stačí skočit do prodejny kde prodávají bojlery a kotle a koupit klasický bojlerový teploměr, tuším, že jsem ho viděl kolem 300,- kaček

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzená vepřová kýta93.3.201921883
Používáte někdo grilovací desku?42.3.2019500
Popraskaný krb 1231.1.20192217
Zavaření uzeného masa, sklenice629.1.20191110
Stavba udírny na jedno použití2529.12.201838675
Flek uprostred uzenyho1328.12.20183093
Uzení krkovice626.12.20181764
Nevim kde je chyba?56.12.20181643
Uzení klobás studeným kouřem6019.11.201889386
Komín udírny515.11.20181742
Menší dřevěná udírna 5129.10.2018303333
Elektrická udírna Anuka1620.10.201823183
Gril Weber1718.10.201829254
Udírna 125.9.20181806
Odvod kouře z udírny33.9.20182492
Grilování na litinovém tálu3331.7.201846021
Jaký elektrický gril316.7.20186102
Stavba udírny s grilem svépomocí24712.6.20181147124
Vyhnuty gril 1731.5.20184452
Ohniště z cihel, je to možná varianta?317.5.201811969
Grilování na skle - nová dimenze 5510.2.201831213
"Exotičtější" lák pro maso na uzení?210.2.20183147
Stavba udírny7614.1.2018228775
Dřevěná udírna - stavba svépomocí7620.12.2017247739
Stavba udírny v uzavřeném prostoru 2910.11.201717902
Lze napravit nepovedené kyselé uzené?123.9.201715131
Gril lokomotiva - zkušenosti, tipy rady2024.6.201767406
Ochrana grilu proti počasí48.5.20172189
Přechod z klasického grilu Weber na plynový?2427.4.201750855
Nakládání masa na uzení vařením v slané vode312.3.20175115
Udírna ze sudu11.3.20175275
použití dřeva na uzení nebo grilování9225.2.2017159524
Dosažení správné teploty v grilu na uhlí526.1.201716825
Plnicka klobas638.1.201729764
Ryby313.11.20163789
Uzeni horkym kourem25.11.20165156
Maso na uzeni74.11.20165637
Rozehřátí klobás273.11.201612961
Kysele maso3716.10.201628487
Poličky do udírny713.9.20164931
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Diskuze na téma nakládání, uzení a grilování najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře18.3.2019
Uzení masa studeným kouřem18.3.2019
Dehtování18.3.2019
Dehtování16.3.2019
Jake drevo15.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů