Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Krby, grily a udírny > udírna

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

udírna


host - xxx.xxx.212.142 (?)
26.2.2008 14:34
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, je lépe postavit udírnu zděnou nebo dřevěnou? Udit by se mělo jen pro soukromé účely, ne na kšeft.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   

udírna


host - xxx.xxx.168.167 (?), 3.3.2008 13:18
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Záleží na vkusu a materiálu, který máte k dispozici. Zděná zabere víc místa, ale lépe vypadá. Dřevěná  se rychleji ohřeje a  v případě potřeby je mobilní.

Já mám kovovou, zvenčí opláštěnou dřevem a taky je dobrá.

V každé udírně se musí trošku jinak topit, druh materiálu udírny má vliv na kondenzaci vlhkosti během uzení, rozdílné setrvačnosti vedení a udržování  tepla.  Po nalezení optimálního "způsobu ovládání" lze udit ve všem.

Připojit reakci
   

udírna


Morpheus141 (7) - xxx.xxx.4.100 (?), 11.3.2008 8:45
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Důležité je, aby přívodní tunel od topeniště k udírně měl alespoň 2m, vyvarujte se prosím udíren kde je topeniště přímo pod udírnou, to potom neudíte ale pečete nad ohněm. jinak doporučuji zděnou udírnu, lépe se v ní udržuje teplota, je ovšem nutné ji déle roztápět.
Dále se také prosím vyvarujte udíren z kovu (ovlivňují kvalitu uzení) a jako tunel od topeniště nepoužívejte azbestocement (eternitové roury) je lépe jej udělat zděný a dobře tepelně izolovaný (např. zahrnutý zeminou či obložený dřevem). Přeji mnoho úspěchů a spoustu lahodných uzenin.

Připojit reakci
      

udírna


Ferda Mravenec (1934) - xxx.xxx.153.130 (?), 11.3.2008 12:55
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já považuji za nejlepší dřevěnou udírnu, protože nedrží teplo, a tak tam nejlíp dochází k  uzení studeným kouřem. Zdi zděné udírny se vyhřejí a pak sálají teplo, takže udírna pak trochu připéká. Výsledky jsou samozřejmě výborné z jakékoli udírny. Já mám prostě nejradši chuť uzeného masa, která vzniká uzením jen kouřem při co nejnižší teplotě. Takové uzení trvá však dlouho.

Pokud máme nějakou sešlost a chci servírovat uzené přímo z udírny, tak samozřejmě udím při vyšší teplotě,  spíš to upeču v přítomnosti kouře, a na to se hodí i zděná udírna.

Připojit reakci
         

udírna


snedro (10) - xxx.xxx.12.27 (?), 6.4.2008 16:53
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den!

Letos bych chtěl postavit udírnu, odkoupil jsem za hubičku šamotové cihly které se používaly na stavbu komínů nebyly nikdy použity, mají tvar půlkruhu a mají zámky, takže udírna bude mít tvar válce a zakončena bude stříškou tvaru jehlanu vytvořeného z palubek, nebo ještě lépe silnějších prkének.jde mi o to jestli bude lepší vnitřek udírny vydřevit a jakým dřevem mohl bych to vypalubkovat po vnítřní straně? není použítí šamotových cihel nebezpečné zdraví? Topeniště bude samozřejmě mimo do 2m od udírny vedeno kameninovou rourou.

Děkuji za odpovědi.

Připojit reakci
            

udírna


host - xxx.xxx.45.44 (?), 19.5.2008 8:20
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

na tomto odkazu je návod na celkem zajímavou udírnu...

Připojit reakci
            

udírna


Morpheus141 (7) - xxx.xxx.5.18 (?), 12.7.2008 10:20
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, použít šamotové cihly na vlastní udírnu mi připadá jako plýtvání, je dobré je použít na topeniště, ale na vlastní těleso udírny je to naprosto zbytečné anžto tam není takový žár... využil bych je raději na stavbu grilu a udírnu bych udělal z normálních cihel

Připojit reakci
               

udírna


Jiříček (424) - xxx.xxx.211.38 (?), 12.7.2008 11:48
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

správný názor, nač plýtvat drahým materiálem tam, kde poslouží stará dobře pálená cihla za hubičku!

Připojit reakci
                  

udírna


host - xxx.xxx.215.130 (?), 30.10.2008 19:01
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, chtěla bych koupit teploměr do udírny. Mohl by mi prosím někdo z vás poradit, kde se dají tyto teploměry zakoupit? Moc děkuji!!!

Připojit reakci
                     

Teploměr do udírny


host - xxx.xxx.14.116 (?), 30.10.2008 19:10
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Stačí skočit do prodejny kde prodávají bojlery a kotle a koupit klasický bojlerový teploměr, tuším, že jsem ho viděl kolem 300,- kaček

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna15.2.2020
Kaiserova elektrická udírna15.2.2020
Stavba udírny (skříně) a příslušenství12.2.2020
Pec na pizzu12.2.2020
Stavba udírny (skříně) a příslušenství11.2.2020
Stavba udírny (skříně) a příslušenství10.2.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů