Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Krby, grily a udírny > udírna

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

udírna


host - xxx.xxx.212.142 (?)
26.2.2008 14:34, počet návštěv: 380224
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, je lépe postavit udírnu zděnou nebo dřevěnou? Udit by se mělo jen pro soukromé účely, ne na kšeft.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   

udírna


host - xxx.xxx.168.167 (?)
3.3.2008 13:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Záleží na vkusu a materiálu, který máte k dispozici. Zděná zabere víc místa, ale lépe vypadá. Dřevěná  se rychleji ohřeje a  v případě potřeby je mobilní.

Já mám kovovou, zvenčí opláštěnou dřevem a taky je dobrá.

V každé udírně se musí trošku jinak topit, druh materiálu udírny má vliv na kondenzaci vlhkosti během uzení, rozdílné setrvačnosti vedení a udržování  tepla.  Po nalezení optimálního "způsobu ovládání" lze udit ve všem.

Připojit reakci
   

udírna


Morpheus141 (7) - xxx.xxx.4.100 (?)
11.3.2008 8:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Důležité je, aby přívodní tunel od topeniště k udírně měl alespoň 2m, vyvarujte se prosím udíren kde je topeniště přímo pod udírnou, to potom neudíte ale pečete nad ohněm. jinak doporučuji zděnou udírnu, lépe se v ní udržuje teplota, je ovšem nutné ji déle roztápět.
Dále se také prosím vyvarujte udíren z kovu (ovlivňují kvalitu uzení) a jako tunel od topeniště nepoužívejte azbestocement (eternitové roury) je lépe jej udělat zděný a dobře tepelně izolovaný (např. zahrnutý zeminou či obložený dřevem). Přeji mnoho úspěchů a spoustu lahodných uzenin.

Připojit reakci
      

udírna


Ferda Mravenec (1934) - xxx.xxx.153.130 (?)
11.3.2008 12:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já považuji za nejlepší dřevěnou udírnu, protože nedrží teplo, a tak tam nejlíp dochází k  uzení studeným kouřem. Zdi zděné udírny se vyhřejí a pak sálají teplo, takže udírna pak trochu připéká. Výsledky jsou samozřejmě výborné z jakékoli udírny. Já mám prostě nejradši chuť uzeného masa, která vzniká uzením jen kouřem při co nejnižší teplotě. Takové uzení trvá však dlouho.

Pokud máme nějakou sešlost a chci servírovat uzené přímo z udírny, tak samozřejmě udím při vyšší teplotě,  spíš to upeču v přítomnosti kouře, a na to se hodí i zděná udírna.

Připojit reakci
         

udírna


snedro (10) - xxx.xxx.12.27 (?)
6.4.2008 16:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den!

Letos bych chtěl postavit udírnu, odkoupil jsem za hubičku šamotové cihly které se používaly na stavbu komínů nebyly nikdy použity, mají tvar půlkruhu a mají zámky, takže udírna bude mít tvar válce a zakončena bude stříškou tvaru jehlanu vytvořeného z palubek, nebo ještě lépe silnějších prkének.jde mi o to jestli bude lepší vnitřek udírny vydřevit a jakým dřevem mohl bych to vypalubkovat po vnítřní straně? není použítí šamotových cihel nebezpečné zdraví? Topeniště bude samozřejmě mimo do 2m od udírny vedeno kameninovou rourou.

Děkuji za odpovědi.

Připojit reakci
            

udírna


host - xxx.xxx.45.44 (?)
19.5.2008 8:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

na tomto odkazu je návod na celkem zajímavou udírnu...

Připojit reakci
            

udírna


Morpheus141 (7) - xxx.xxx.5.18 (?)
12.7.2008 10:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, použít šamotové cihly na vlastní udírnu mi připadá jako plýtvání, je dobré je použít na topeniště, ale na vlastní těleso udírny je to naprosto zbytečné anžto tam není takový žár... využil bych je raději na stavbu grilu a udírnu bych udělal z normálních cihel

Připojit reakci
               

udírna


Jiříček (424) - xxx.xxx.211.38 (?)
12.7.2008 11:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

správný názor, nač plýtvat drahým materiálem tam, kde poslouží stará dobře pálená cihla za hubičku!

Připojit reakci
                  

udírna


host - xxx.xxx.215.130 (?)
30.10.2008 19:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, chtěla bych koupit teploměr do udírny. Mohl by mi prosím někdo z vás poradit, kde se dají tyto teploměry zakoupit? Moc děkuji!!!

Připojit reakci
                     

Teploměr do udírny


host - xxx.xxx.14.116 (?)
30.10.2008 19:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Stačí skočit do prodejny kde prodávají bojlery a kotle a koupit klasický bojlerový teploměr, tuším, že jsem ho viděl kolem 300,- kaček

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení makrel1512.8.201947192
Gril Weber205.8.201931520
Plynový gril na terasu a do zimní zahrady13.7.2019456
Šamotové cihly v zahradním grilu130.6.2019430
Gril ze starých kamen 930.6.20197522
Zahradni krby Věříš1127.6.201912487
Přechod z klasického grilu Weber na plynový?2825.6.201953953
Roztažnost šamotových cihel219.6.2019469
Uzeni ryb325.5.2019881
Uzený kanec125.5.201913398
Délka kouřovodu k udírně53.5.20191422
Popraskaný krb 1425.4.20194099
Grilovani na plynovem grilu123.4.2019511
Stavba udírny s grilem svépomocí24812.4.20191171842
Uzená vepřová kýta93.3.201923783
Používáte někdo grilovací desku?42.3.20191532
Zavaření uzeného masa, sklenice629.1.20192484
Stavba udírny na jedno použití2529.12.201840762
Flek uprostred uzenyho1328.12.20184617
Uzení krkovice626.12.20183060
Nevim kde je chyba?56.12.20182512
Uzení klobás studeným kouřem6019.11.201895916
Komín udírny515.11.20182853
Menší dřevěná udírna 5129.10.2018311328
Elektrická udírna Anuka1620.10.201825178
Udírna 125.9.20182507
Odvod kouře z udírny33.9.20183464
Grilování na litinovém tálu3331.7.201849800
Jaký elektrický gril316.7.20186781
Vyhnuty gril 1731.5.20185941
Ohniště z cihel, je to možná varianta?317.5.201813297
Grilování na skle - nová dimenze 5510.2.201834765
"Exotičtější" lák pro maso na uzení?210.2.20183758
Stavba udírny7614.1.2018235939
Dřevěná udírna - stavba svépomocí7620.12.2017258193
Stavba udírny v uzavřeném prostoru 2910.11.201720419
Lze napravit nepovedené kyselé uzené?123.9.201717046
Gril lokomotiva - zkušenosti, tipy rady2024.6.201770409
Ochrana grilu proti počasí48.5.20172843
Nakládání masa na uzení vařením v slané vode312.3.20176162
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Diskuze na téma nakládání, uzení a grilování najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna12:43
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů