|
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 24.11.2008 Zjišťuji, že opravdu nemá smysl tu něco psát.. komu není rady tomu není pomoci.... pryž ať už jakákoli bude s chemikáliemi které jsou obsaženy v kouři reagovat... pokud zde někdo píše, že ne, ať prosím jde zpět do školy a požádá o vrácení školného za... celý příspěvek > | | Nahořklé maso z nové udírny, 21.11.2008 Kupte těsnící šňůru na kamna a bude to v pohodě. Guma sice může vydržet i teplotu hodně přes 200 ale jak jsem již jednou podotýkal... kouř je nesmírně agresivní a teplota od ohně je naprosto jiná než když na tu gumu působí horká pára. Klidně může... celý příspěvek > | |
| | Nahořklé maso z nové udírny, 16.11.2008 Jsem přesvědčen, že chuť uzeniny je ovlivněna gumovým těsněním ve dvířkách... prostě kouř je agresivní a z gumy se jeho působením uvolňují látky které mají za následek váš problém. Takže zateplit kouřovod, vyměnit těsnění za jiné... a uvidíte, že... celý příspěvek > | | Nahořklé maso z nové udírny, 12.11.2008 Pokusím se to shrnout do pár vět. Topíme velmi pomalu, čistým suchým dřevem bez červotočů, hub, kůry, či jiných příměsí. Teplotu hlídáme pečlivě, na začátku uzení trošku vyšší aby se maso tzv zatáhlo a potom teplotu snížíme podle druhu masa. je... celý příspěvek > | | udírna na zahradě, 28.7.2008 Chraň vás pámbů abyste dal topeniště pod udírnu, to potom neudíte, ale pečete s přídavkem kouře, topeniště min. 2m vedle udírny... | | udírna, 12.7.2008 Dobrý den, použít šamotové cihly na vlastní udírnu mi připadá jako plýtvání, je dobré je použít na topeniště, ale na vlastní těleso udírny je to naprosto zbytečné anžto tam není takový žár... využil bych je raději na stavbu grilu a udírnu bych udělal... celý příspěvek > | | udírna, 11.3.2008 Důležité je, aby přívodní tunel od topeniště k udírně měl alespoň 2m, vyvarujte se prosím udíren kde je topeniště přímo pod udírnou, to potom neudíte ale pečete nad ohněm. jinak doporučuji zděnou udírnu, lépe se v ní udržuje teplota, je ovšem nutné... celý příspěvek > | |
|
|