|
Stavba udírny
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 6, 7, 8, 9
|
|
|
|
host - 250.122 (?), 23.11.2017 8:03
Zajimavy, ale ma to jednu technickou vadu. V tom ohybu dole se jako ve spojenych nadobach bude hromadit z jedne strany tuk a z druhe saze. Asi by to chtelo nejake cisteni, vybiraci otvor apod.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 123.47 (?), 26.11.2017 23:43
Myslím, že spojené nádoby řeší jiný fyzikální jev, leda že by saze a tuk byla tekutá konzistence. Tuk odkapávající z dobrotek zachytává miska postavená na deflektoru kouře (plech na dně boileru, viz. foto). Nahromaděné saze odsávám vysavačem na popel (vlastním kvůli krbové vložce) tak jednou za pět zatopení, jeho sací trubice dosáhne po vyjmutí deflektoru pohodlně až do spodního ohybu kouřovodu. Ve spodním oblouku je pouze otvor cca 15mm pro odtok kondezátu, který se tvoří při zátopu, než se vše řádně prohřeje. (viz tmavá skvrna pod obloukem na foto v minulém příspěvku.
Uzení zdar, Romanson
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 123.47 (?), 26.11.2017 23:56
Hystereze použitého termostatu je dle technických parametrů 5°K. Přeběh serva z jedné krajní polohy do druhé je 150s. Ve výsledku teplota dle teploměru ve dveřích komory kolísá v rozmezí asi 7°. Jeden cyklus otevřvení / zavření dusivky je odvislý od žádané teploty a také do jisté míry od teploty okolního vzduchu a trvá 10 až 15 min.
Zdravím, Romanson
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 226.211 (?), 11.1.2018 22:40
Mám dotaz k úpravě kamen.
Spodní část kamen dle foto, zdá se být původním podstavcem, na který je zespodu naroubovaný kryt s osazenými dvířky regulace vzduchu. Zajímá mě, jak máte vyřešen přívod vzduchu k topeništi, kdyź původní dno kamen je celistvé. Pokud jsou v něm otvory, jak je zabráněno propadu popele do nejspodnější části. Nebo popel vybíráte po úplném otevření regulačních dvířek?
Děkuji Martin.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 123.47 (?), 14.1.2018 14:15
Ano, původní podstavec je součástí dolní nástavby s dvířky dusivky. Otvory pro prostup vzduchu byly provedeny dvěma podélnými řezy podél popelníku. Řezy jsou na koncích zatočené, tím vznikla mezi jejich konci rovina pro pravoúhlý ohyb plechu směrem vzhůru. (zároveň tím vzniknou jakési koleje pro zasunutí popelníku) Popel, který přeci jen, sem tam propadne těmito průřezy, odsaji čas od času vysavačem na popel, který stejně již mám kvůli udržbě krbové vložky v chalupě. Přikládám obrázek detailu.
Uzení zdar, Romanson
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.10 (?), 18.1.2020 16:05
Pokud budete udtit makrely nebo klobasky kabanos koupene v obchode bohate to staci pokud budete udit bucek nebo nebo domaci klobasky tak postavit udirnu z cihel jeste lepsi jsou samotove cihly dlouho drzi teplo vasek5
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 6, 7, 8, 9
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|