Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Krby, grily a udírny > Stavba udírny

Stavba udírny


host - xxx.xxx.162.232 (?)
18.1.2020 9:35

Dobrý den. Jaký máte názor na použití cetris desek na stavbu udírny. Bude mít vliv na vůni a chuť? 

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   << Předchozí příspěvky | <...6, 7, 8, 9   
            

Stavba udírny


host - xxx.xxx.123.47 (?), 26.11.2017 23:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím, že spojené nádoby řeší jiný fyzikální jev, leda že by saze a tuk byla tekutá konzistence. Tuk odkapávající z dobrotek zachytává miska postavená na deflektoru kouře (plech na dně boileru, viz. foto). Nahromaděné saze odsávám vysavačem na popel (vlastním kvůli krbové vložce) tak jednou za pět zatopení, jeho sací trubice dosáhne po vyjmutí deflektoru pohodlně až do spodního ohybu kouřovodu. Ve spodním oblouku je pouze otvor cca 15mm pro odtok kondezátu, který se tvoří při zátopu, než se vše řádně prohřeje. (viz tmavá skvrna pod obloukem na foto v minulém příspěvku.

Uzení zdar, Romanson

Obrázky:

Připojit reakci   
      

Stavba udírny


Registrovanýuživatel (403) - xxx.xxx.218.122 (?), 23.11.2017 9:52
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zajímavé, jakou máte hysterezi nebo jak se tomu říká - setrvačnost, rozmezí mezi zap./vyp - skutečná teplota?

Připojit reakci
         

Stavba udírny


host - xxx.xxx.123.47 (?), 26.11.2017 23:56
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hystereze použitého termostatu je dle technických parametrů 5°K. Přeběh serva z jedné krajní polohy do druhé je 150s. Ve výsledku teplota dle teploměru ve dveřích komory kolísá v rozmezí asi 7°. Jeden cyklus otevřvení / zavření dusivky je odvislý od žádané teploty a také do jisté míry od teploty okolního vzduchu a trvá 10 až 15 min.

Zdravím, Romanson

Připojit reakci
            

Stavba udírny


Registrovanýuživatel (403) - xxx.xxx.218.122 (?), 27.11.2017 5:58
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je super, stejné rozmezí 5-7°C mám na elektr. topení.

Dík za info.

Obrázky:
Udírna
Udírna
Sušárna
Sušárna
Studené uzení 20 - 30°C
Studené uzení 20 - 30°C
Studené uzení 20 - 30°C
Studené uzení 20 - 30°C
Připojit reakci
      

Stavba udírny


host - xxx.xxx.226.211 (?), 11.1.2018 22:40
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mám dotaz k úpravě kamen. Spodní část kamen dle foto, zdá se být původním podstavcem, na který je zespodu naroubovaný kryt s osazenými dvířky regulace vzduchu. Zajímá mě, jak máte vyřešen přívod vzduchu k topeništi, kdyź původní dno kamen je celistvé. Pokud jsou v něm otvory, jak je zabráněno propadu popele do nejspodnější části. Nebo popel vybíráte po úplném otevření regulačních dvířek? Děkuji Martin.
Připojit reakci
         

Stavba udírny


host - xxx.xxx.123.47 (?), 14.1.2018 14:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano, původní podstavec je součástí dolní nástavby s dvířky dusivky. Otvory pro prostup vzduchu byly provedeny dvěma podélnými řezy podél popelníku. Řezy jsou na koncích zatočené, tím vznikla mezi jejich konci rovina pro pravoúhlý ohyb plechu směrem vzhůru. (zároveň tím vzniknou jakési koleje pro zasunutí popelníku) Popel, který přeci jen, sem tam propadne těmito průřezy, odsaji čas od času vysavačem na popel, který stejně již mám kvůli udržbě krbové vložky v chalupě. Přikládám obrázek detailu.

Uzení zdar, Romanson

Obrázky:

Připojit reakci
            

Stavba udírny


host - xxx.xxx.162.232 (?), 18.1.2020 9:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Jaký máte názor na použití cetris desek na stavbu udírny. Bude mít vliv na vůni a chuť? 

Připojit reakci
               

Stavba udírny


vyslouzil (17591) - xxx.xxx.236.1 (?), 18.1.2020 15:19
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkušenosti nemám žádné. Na chuť a vůni to asi mít žádný vliv nebude, není mi ale jasné, proč chcete použít právě tento materiál. Levnější to není (při velikosti udírny by to ani velkou roli nehrálo), hezčí taky ne.  Předpokládám, že myslíte použití místo dřeva na uzák, a že nechcete z Cetrisu stavět topeniště.

Připojit reakci
               

Stavba udírny


host - xxx.xxx.33.10 (?), 18.1.2020 16:05
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud budete udtit makrely   nebo klobasky   kabanos koupene v obchode bohate to staci pokud budete  udit bucek  nebo nebo domaci klobasky tak postavit udirnu z cihel jeste lepsi jsou samotove  cihly dlouho drzi teplo vasek5

Připojit reakci
                  

Stavba udírny


host - xxx.xxx.162.232 (?), 18.1.2020 18:45
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky za reakce. Cetris desky o rozměru 20x300x1250 mám zadarmo - zbytky. Nechci zatím dělat nic na hotovo. Letos nás čeká rekonstrukce střechy a potom budeme dokončovat dvůr. Paletu šamotek už máme. Je mi líto použít dřevo, když to časem bude jinak. Ano myslel jsem udělat z cetrisu bednu - uzák.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...6, 7, 8, 9   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
A až Z o uzení11:13
Generátor kouře28.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře23.3.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů