Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Krby, grily a udírny > Přechod z klasického grilu Weber na plynový?

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


Marvella (813) - xxx.xxx.48.194 (?)
25.6.2019 16:14

Musím se přiznat, že jsem ještě nic takového neviděla, ale prostorově úsporné mi to nepřipadá, a co se týká ovládání - manipulace, tak to také není jednodušší. My máme momentálně jako "hlavní gril" elektrický Weber a je to bezvadné. Jednoduchá manipulace, můžete si ho postavit kam chcete, může být venku, když si na něj pořídíte kryt atd. Grilujeme v letní sezonně denně a je bezkonkurenčí. Marcela

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


host - xxx.xxx.16.89 (?)
7.5.2010 9:43, počet návštěv: 52926
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Hezké dopoledne přeji,

mám již třetím rokem klasický gril Weber. Je na dřevěné uhlí a je s poklopem. Stál snad 4 tisíce korun a já na něm už ugriloval snad metráky steaků a zeleniny.

Nicméně jakmile nejsem na chalupě já a griluje kdokoliv jiný, nikdy to pořádně nedopadne jak má... Maso vysušené nebo nedodělané, atd... Stokrát jsem je to mohl všechny učit, je to marné... Přitom s tím poklopem je to úplně jiná dimenze grilování...

A pak přijedu a gril zadělaný a profi brikety Weber za 300 korun během dvou grilování v čoudu... A to já je mám aspoň na 5x...

Zvažuji přechod na plynový gril, tj. lávové kameny. Kupoval bych si to jako dárek ke kulatinám a ostatní přispějí, tj. cenové rozpětí do 10 tisíc korun.

Ale nikdy jsem na tom negriloval... Je ta údržba opravdu tak výrazně jednodušší? A provoz zvládne i laik? Aby to zvládli i ti, jež to uhlí prostě nedokážou pořádně rozpálit ani s tím Weber komínkem...

A co chuť masa? Nebude tam pak chybět ta "vůně" toho uhlí? Resp. ten pálející se tuk

Je tu někdo, kdo přecházel z nějakého profi grilu na dřevěné uhlí (třeba ten Weber) na gril plynový a dokáže to po čase zhodnotit?

Děkuji moc!!!

Připojit reakci   
   

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


Jamieee (606) - xxx.xxx.16.89 (?)
10.5.2010 9:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jedu se na ty plynové podívat do Weber grilovacího centra, tak uvidíme

manželka chce zůstat u klasického grilu, jsem zvědavý na argumenty prodejce, nebude to mít proti zarputilé a šetřivější polovičce snadné

Připojit reakci
      

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


host - xxx.xxx.78.114 (?)
10.5.2010 10:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Taky mě to zajímá, mám rovněž Weber-klasický a je to parádní gril, ale pořád to rozdělávání briket už mě taky nebaví, takže pokud máte někdo zkušenosti s plynovými grily a hlavně porovnání s klasikou, tak sem s nimi :)
Připojit reakci
         

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


host - xxx.xxx.98.110 (?)
10.5.2010 13:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

já si plynový gril coleman nemůžu vynachválit. před tím jsem měl na dřevěné uhlí, a každé grilování jsem si kvůli zapalování uhlí dost rozmýšlel. plynový zapínám při každé věčí či menší příležitosti, třeba jen pro ugrilování klobás pro zedníky. 10 litrovou Pb bombu jsem za dva roky ještě nedoplňoval. Jirka S

Připojit reakci
      

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


Jamieee (606) - xxx.xxx.16.89 (?)
10.5.2010 16:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak máme návštěvu za sebou.

Musím trochu pokárat firmu Weber za nafocení grilů do katalogu a tím pádem na všechny stránky, kde se prodávají. Dle fotek rozhodně neodhadnete, jak je gril ve skutečnosti velký. Ano, jsou tam vždy rozměry, ale taková fotka třeba s nějakou grilující osobou jako dodatečná fotka by rozhodně hodně napověděla!!!

Můj plánovaný výběr plynového grilu řady E byl absolutně mimo, to jsou opravdu mackové někam k velkému baráku a nejlépe na betonovou terasu a s grilem celoročně nehýbat.

Na druhou stranu mi zaskočil nejlepší model v řadě Q, podle fotek jsem ho považoval naopak za "prcka" a přitom to je model, jež mi velikostně a designově absolutně vyhovuje!

Na tu řadu "E" řekla manželka jen "tuhle rakev nikdy" a bylo vymalováno :) Souhlasím, vystihla to přesně. To už jsou kousky spíše někam do zahradní restaurace.

Takže vyhrál model Q320, ten je z té řady "Q" nejlepší a nejlépe vybavený. Během týdne ho asi koupíme.

Jinak jsem ještě zajel do velkého Bauhausu se zahradním centrem, omrknout další plynové grily jiných značek. Ano, byly sice levnější a někdy i výrazně, ale to provedení, uchycení a materiál, to se nedá s Webrem srovnat...

Tady opravdu platíte za kvalitu, tedy já v to věřím a zatím mi o tom současný gril Weber vždy přesvědčil. Asi si tím chci i sám sobě odůvodnit tu vysokou cenu

A podívejte se na přiložené fotky, podle obrázku to opravdu nevypadá, že je gril poměrně vysoký a že i vysoká osoba se nemusí ohýbat!

Ta třetí fotka to je původně plánovaný, ten zase nevypadá že to je ve skutečnosti velký jak půlka auta

Obrázky:
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Připojit reakci
         

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


host - xxx.xxx.163.3 (?)
10.5.2010 22:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Weber je kvalita, o tom žádná, ale jde o to jak to z takového plynového grilu chutná. Dá se to srovnávat s grilováním na dřevěném uhlí, nebo je to úplně jiné? CampingGaz používá lávové kameny, Weber nevím co. Jak jej budete mít doma tak určitě poreferujte jak to vypadá. Díky!
Připojit reakci
            

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


host - xxx.xxx.112.74 (?)
16.6.2019 23:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, prosím který gril je nejlepší na menší zahradu? Poradíte mi prosím?

Připojit reakci
               

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


host - xxx.xxx.208.193 (?)
18.6.2019 22:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Také jsem řešil gril na malou zahradu, sehnal jsem super nerezový vyjížděcí gril ze země.
Připojit reakci
                  

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


host - xxx.xxx.112.74 (?)
20.6.2019 22:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vyjížděcí gril? Něco takového se dělá? Kde bych to mohl sehnat?

Připojit reakci
                        

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


Marvella (813) - xxx.xxx.48.194 (?)
25.6.2019 16:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Musím se přiznat, že jsem ještě nic takového neviděla, ale prostorově úsporné mi to nepřipadá, a co se týká ovládání - manipulace, tak to také není jednodušší. My máme momentálně jako "hlavní gril" elektrický Weber a je to bezvadné. Jednoduchá manipulace, můžete si ho postavit kam chcete, může být venku, když si na něj pořídíte kryt atd. Grilujeme v letní sezonně denně a je bezkonkurenčí. Marcela

Připojit reakci
   

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


Jamieee (606) - xxx.xxx.254.178 (?)
2.6.2010 21:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak hlásím dnešní zakoupení plynového grilu Weber Q 320

převoz na chalupu ok, montáž mi trvala asi 15 minut a následné připojení bomby a zapálení hořáků asi minutu :)

o víkendu bude první velký test, těším se na to, vyzkouším přímé i nepřímé způsoby grilování stejně jako "uzenou" chuť pomocí dřevěných hoblin atd...

jinak jsem též zakoupil jednu nádhernou velkou knihu o grilování a zde se píše něco, co jsem si doposud myslel, leč každý se se mnou hádal... i když nikdo z dotyčných lidí jídlo z plynového grilu přitom neochutnal :)

*****

Při diskuzích o nejlepším způsobu grilování dochází neustále ke sporům. To jediné správné grilování je totiž věcí víry. Je na vás, zda budete grilovat na dřevěném uhlí nebo na plynu. Obě metody mají své klady - a na chuť jídla prokazatelně nepůsobí. Pokusné osoby, jimž byly při testech zavázány oči, nedokázaly zjistit rozdíl mezi jídlem grilovaným na dřevěném uhlí, popř. na plynu.

*****

Připojit reakci
      

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


Chemický Alí (1183) - xxx.xxx.4.78 (?)
2.6.2010 21:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Víte, obojí má něco do sebe, k plynu jsem byl vždy rezervovaný, než jsem si zapůjčil pěkný plynový Cadac. A tak mám klasický kotlový gril na dřevěné uhlí, na který nedám dopustit, vodní gril na který nedám dopustit, a uvažuji o plynovém cadacu, na který jsem během zápůjčky nedalm dopustit.

Jen nesouhlasím, že mezi grily není rozdíl. respektive mezi masem připravovaným na tom či oonom systému, nicméně nedovolil bych si tvrdit, který je lepší. Pokusné osoby - není li testování provedené podobně jako lékařské studie nejsou validním ukazatelem pravdivosti tvrzení.

Připojit reakci
         

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


Jamieee (606) - xxx.xxx.254.178 (?)
2.6.2010 22:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

souhlasím! špičkový kuchař udělá neuvěřitelný steak na jakémkoliv grilu stejně jako "neumětel" pokazí i vyzrálou svíčkovou z mladého býčka...

ale pokud bude vařit jedna a ta samá šikovná osoba pak věřím, že ve finále je to hlavně o kvalitě vstupní suroviny a způsobu přípravy a podávání a ne o tom, jak je teplo "vytvořeno" na následné tepelné zpracování masa

já jsem velký gurmán a leccos jsem už odvařil i na špičkových pracovištích a tak též věřím, že plynový gril mi díky snadné obsluze poskytne více času a možností na vyniknutí mých kulinářských schopností, lepšího načasování a vůbec snazší přípravy třeba u toho nepřímého grilování větších kusů surovin (celý šál svíčkové, 2kg roastbeef atd...)

Připojit reakci
      

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


host - xxx.xxx.45.31 (?)
23.8.2015 22:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

My máme Weber Q1200 a maximální spokojenost, takže věřím, že zklamání nepřijde ani u tebe :)

Připojit reakci
   

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


Honzi (4) - xxx.xxx.64.137 (?)
3.8.2010 15:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, my jsme vloni přecházeli z klasického na plynový a jsme max spokojeni. Zvolila jsem zpočátku levnější - campingaz Rancho super. Celou sezónu je na terase (i v dešti). Grilujeme stále - tak 2x - 3x týdně. Lehce se zapne, reguluje a maso je vynikající. Jen jsem se naučila používat hliníkové grilovací misky, vadilo mi, že šťáva kapala na lávové kameny a pak to kouřilo. Maso je skvělé, gril se moc neušpiní a všechny návštěvy jen slastně mlaskaly. Grilujeme i ryby a hovězí - prostě super. Až doslouží, půjdeme znovu do plynového, ale asi už dražší variantu.

Připojit reakci
      

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


HD2 (3) - xxx.xxx.148.82 (?)
5.4.2011 9:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj všichni, dlouhé roky jsme používali různé grily na dřevěné uhlí, až jsem u známých uviděl plynový gril, hrozně se mi líbil, protože je připravený hned k akci, a hlavně, dá se u něj regulovat teplota. Na vyzkoušení jsem koupil Campingaz Rancho Super, je to jeden z těch levnějších grilů, navíc jsem ho koupil v akci. Teď ho máme čtvrtým rokem, je fakt výborný, grilujeme skoro denně, letos jsme začínali 18 ledna. Bydlíme v domku, přímo z jídelny můžeme vyjít na terasu, tam stojí gril, takže běžně grilujeme maso, zeleninu na oběd, nebo večeři, když je hezky, jíme na terase, když na to není počasí, jíme vevnitř. Ale plynový gril je furt k ruce, stačí zapálit hořák a za 10 minut se griluje. Manželka na tom grilu připravuje třeba trdelníky, protože gril má poklop. Protože grilujeme opravdu hodně, tento typ grilu se na tak velkou zátěž nehodí. Vloni jsem musel měnit hořáky, a taky grilovací rošt a rošt na kterém jsou lávové kameny. Letos se ale chystám na větší investici, byl jsem u známých, kde měli plynový gril, s bočními hořáky a pod maso bylo možno dát misku na kapající šťávu či tuk. Mám dojem, že stál kolem 12-ti tisíc. Až ho koupím, napíšu tady zkušenosti s grilováním.

Připojit reakci
   

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


host - xxx.xxx.209.174 (?)
12.4.2011 21:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

my taky vybíraly nový gril. Plynové grily jsme znaly od kamaráda, který nám ho doporučil. I když to neni zas tak levná záležitost tak jsme nadmíru spokojeni. Je dobré se jít na vše podívat a prodiskutovat s odborníkem

Připojit reakci
      

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


host - xxx.xxx.160.145 (?)
25.8.2011 15:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

 nemůžeme se rozhodnout zda koupit gril Weber na dřevěné uhlí nebo plynový... Moc se mi líbí plynový Weber Q 320- je sice drahý, ale věřím, že by to byla naše doživotní investice. Ale pořád jsem se nikde řádně nedočetla, jestli je v chuti masa skutečně rozdíl. Zaujalo mě, že se i do plynového grilu dají přihodit dřevěné lupínky, které dají masu mírně uzenou chuť.

V loni do tohoto vlákna psal příspěvky p. Honza, který uváděl, že si Q 320 zakoupil. Byla bych ráda, pokud by se ozval a napsal svoje skušenosti z grilování na tomto plynovém grilu- jak dlouho vydrží plynová bomba? (nevím, jestli se tam dává 5 nebo 10 kg bomba). Má maso chuť stejnou jako na grilu na uhlí?

Pokud někdo máte plynový gril, podělte se o více podrobností. Děkuji.

Připojit reakci
         

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


m@rten (40) - xxx.xxx.140.21 (?)
25.8.2011 20:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
No sice nejsem pan Honza :), ale letos jsme absolvovali přechod z "dřevěného" Weberu na plynový. Q320 byla moc velká, tak jsme pořídili Q200. Grilujeme na něm celou sezonu a je to paráda. Chuť masa vynikající, navíc díky systému Weber dokonce prý i zdravé, protože tuk nekape na hořáky či uhlí, ale stéká dolů do misky. Musel sem sehnat 10kg bombu, což byl celkem opruz, ale bomba jede několikrát týdně a zatím nevypadá, že by bylo potřeba ji měnit. Výhoda je, že se dá grilovat kdykoliv a skoro okamžitě, na rozdíl od grilu na dř. uhlí, kde příprava a úklid grilu něco zabere. také údržba je super jednoduchá. U mě tedy samá plus, i když manželka si někdy postěžuje, že jí chybí chuť dř. uhlí, ale já v tom rozdíl vůbec nevidím (necítím).
Připojit reakci
            

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


yirka (20) - xxx.xxx.176.101 (?)
25.8.2011 21:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

já jsem letos taky pořídil plynový gril pod verandu ne sice weber ale konkurenci od campingaz, trošku jsem si připlatil a koupil s RBS hořáky a je to opravdu velká výhoda, protože ani kapka tuku na hořáky, všechno jde pak do myčky,  dobře se reguluje a chuť taky výtečná

Připojit reakci
               

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


host - xxx.xxx.160.145 (?)
27.8.2011 14:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Moc Vám děkuji za odpovědi. Zkoušeli jste dát do plynového grilu dřevěné lupínky, které dají masu chuť uzeniny? Některé plynové grily toto umožňují (právě výše jmenovaný Q 320). Děkuji

Připojit reakci
                  

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


host - xxx.xxx.76.217 (?)
2.10.2011 19:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V červenci jsme si pořídili plynovou Q200 a celou dobu jsme z ní nadšeni. Akorát jsem pořád špekuloval, jak tam dostat tu vůni kouře. Dvoustovka bohužel nemá v příslušenství nádobku na pálení dřevěných lupínků, ale s tím jsem si poradil a nádobku dodělal. Teď používáme lupínky z dřevěných sudů Jack Daniels (prodává taky Weber) a a musím říct že maso je teď opravdu nádherně voňavé a jemně aromatizované kouřem s příchutí whisky. Všem, kdo váhají, zda si tento doplněk pořídit můžu jen a jen doporučit.

Připojit reakci
                     

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


host - xxx.xxx.160.145 (?)
3.10.2011 20:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Můžete mi prosím napsat, kam dáváte tu nádobku na pálení lupínků? Pořídili jsme si výše jmenovaný Q 320 a grilujeme snad pořád. Bohužel k tomuto grilu se nádobka nevyrábí, viděli jsme ji však prodávat k jinému typu grilu, byla šikovná, malá, z nerezu, ale strašně drahá (asi 800 Kč). Předpokládám, že u plynových grilů řady Q by se dala položit na část plynového hořáku... Děkuji za odpověď, popřípadě o náktes Vámi vyráběné nádobky a také za doporučení použitého materiálu.

Připojit reakci
                        

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


host - xxx.xxx.157.234 (?)
30.11.2011 12:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
ako nadobka posluzi hocijaka plechovka poprepichovana, aby mal kadial unikat dym, popripade treba lupienky len zabalit do hrubeho alobalu a poprepichovat. D.
Připojit reakci
   

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


host - xxx.xxx.60.158 (?)
6.10.2011 16:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

My máme Campingaz a také naprostá spokojenost... Je to úplně něco jiného, když se griluje někde u sousedů a když se tomu opravdu rozumí...

Připojit reakci
   

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


host - xxx.xxx.164.114 (?)
14.5.2013 10:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hlavne treba podotknut, ze zariadenie na upravu jedla plynom sa nevola gril, ale sporak. Takze vysledok moze chutit ako chce, ale nieje to grilovanie, je to statie pri sporaku :D

Připojit reakci
      

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


m3f (5560) - xxx.xxx.133.163 (?)
14.5.2013 11:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zvažuji již delší dobu o nějakém plynovém hořáku který by sloužil jen a jen na ohřev žulové desky, bylo by to pohodlnější než nad uhlím nebo dřevem, ale ta vůně ohně a kouře, která grilování provází, se plynem zcela jistě nedá nahradit.

Připojit reakci
   

Přechod z klasického grilu Weber na plynový?


host - xxx.xxx.10.2 (?)
20.6.2013 15:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Můžu připojit zkušenost s plynovým grilem Weberem Q120 Stand. V první řadě chci říct, že miluju grilování na dřevěném uhlí, mám rád celou tu alchymii rozdělávání a udržování ohně a všechno kolem. K baráku, na zahradu, na chatu podle mě ideální. Ale bydlím ve městě v bytě s balkónem a tohle si žádá jiné řešení, a to buď elektriku nebo plyn. Po kladné zkušenosti z USA, kde na plynu dělají barbecue úplně všichni a nikdo se nad tím ani nepozastaví, jsem se rozhodl koupi plynového Webera.
Stál mě kolem 7tis v Baumaxu. Rovnou jsem přikoupil originální ochranný obal, aby na to nepršelo, protože nad balkonem už není střecha. Dále grilovací litinovou desku (tál), se kterým se manipuluje dvěmi šikovnými držáky, lze to díky nim i položit na stůl a alobalové misky na odkapávající tuk. A jelikož jsem chtěl malou 2kg PB lahev, tak ještě redukční ventil (tzv. odtlačný).. za ca 500,- mi to sice mírně vyrazilo dech, ale desetikilovku jsem fakt nechtěl. Složení bez problému, za 10min jsem už žhavil, bylo třeba ještě akorát omýt rošt.
Celá konstrukce je jednoduchá a působí bytelně, co jsem si osahával třeba Campingazy, tak mi přišly oproti Weberu takové plechové hračky, a to včetně té nejdůležitější věci – roštu. Weber pěkně litinový a velmi těžký, ostatní jenom zohýbané plechy, nebo jen úplné drátky. Startování nemůže být jednodušší – otočit kolečkem, zmáčknout piezzo, naskočí plameny a jede se. Gril se pak nechá tak 10-15min hořet se zavřeným poklopem, kdy se teplota vyhoupne na nějakých 300st. Zvenku je teploměr, což celé grilování značně usnadňuje.
A teď k samotnému grilování – nelze nazvat jinak než naprostá pohoda. Proti grilování na otevřenému ohni bych vypíchnul několik věcí.  Ano, na uhlí opravdu dostanete do masa i jakousi chuť kouře, ale čoud máte taky všude, čadí to přes ruky, když obracíte maso, kouří to kolem dokola, když se něco pálí. Dále, pokud z masa skápne tuk, tak sice vyšlehne plamínek, ale rychle taky dohoří, rozhodně není třeba to ničím polívat apod. Co ale oceňuji úplně nejvíce je možnost přesně dávkovat přípravu masa. Sice mi nějakou dobu trvalo, než jsem si to vychytal, ale výsledek stojí zato. Teď grilování řeším stylem nastavit teplotu, položit maso, stopovat si přesně x minut, otevřít, otočit, dalších x minut, vytáhnout a podávat. Podle tloušťky masa maximálně přidat nebo ubrat minuty. A hotovo! Žádné ohlížení, nakrajování, ochutnávání. Všichni šéfkuchaři vám řeknou, že většina masa se obrací jen jednou, tohle je díky pořád stejné teplotě a poklopu hračka. Masivní rošt do masa vypálí mřížku, takže to i pěkně vypadá. Třeba pstruh na tálu, jenom lehce posolený a proložený česnekem a větvičkou rozmarýnu – dokonalost. Ještě k té chuti – rozdíl minimální. U mě to vynahradí, že si vše udělám přesně jak potřebuji, a ne, jak zrovna žhaví uhlí.
Q120 je myslím nejmenší plynový Weber, který existuje, ale akci s osmi lidmi zvládl s přehledem, je i tak dost velký. Větší sem nechtěl, 95% času grilujeme ve dvou, tak proč rozpalovat obrovský gril? I tak se na něj vleze šest mas vedle sebe úplně bez problému. Ještě jsem nezmínil odkapávací misku -docela se plní, a díky ní se z grilu nekouří jak z komína. Sousedy tak dráždí jenom vůně jídla.
Poslední věc, kterou oceňuji úplně nejvíc, je čas, který u toho člověk stráví. Ono si dvakrát rozmyslíte, než začnete vytahovat uhlí a sekat třísky. Takhle grilujeme i třikrát týdně, protože samotná příprava grilu nezabere žádný čas. Už jsem u toho stál i s deštníkem, ale jenom otočit maso a pak na to klidně poprchávalo, no problem. Návštěva mi předtím volala, jestli budeme grilovat, když prší, tak pak celkem čučeli.
Rozhodně netvrdím, že tohle je to nejlepší věc pro všechny a že jenom vždycky plynový gril. Chtěl jsem jen přidat zkušenost do debaty o plynových grilech. Není se čeho bát, naopak je to jednodušší, než si dovedete představit.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Plynový gril na terasu a do zimní zahrady13.7.2019180
Šamotové cihly v zahradním grilu130.6.2019191
Gril ze starých kamen 930.6.20197127
Zahradni krby Věříš1127.6.201912008
Přechod z klasického grilu Weber na plynový?2825.6.201952927
Roztažnost šamotových cihel219.6.2019262
Uzeni ryb325.5.2019614
Uzený kanec125.5.201912945
Délka kouřovodu k udírně53.5.20191066
Popraskaný krb 1425.4.20193556
Grilovani na plynovem grilu123.4.2019337
Stavba udírny s grilem svépomocí24812.4.20191161705
Uzená vepřová kýta93.3.201923150
Používáte někdo grilovací desku?42.3.20191241
Zavaření uzeného masa, sklenice629.1.20192011
Stavba udírny na jedno použití2529.12.201839960
Flek uprostred uzenyho1328.12.20184048
Uzení krkovice626.12.20182579
Nevim kde je chyba?56.12.20182189
Uzení klobás studeným kouřem6019.11.201893514
Komín udírny515.11.20182414
Menší dřevěná udírna 5129.10.2018308319
Elektrická udírna Anuka1620.10.201824332
Gril Weber1718.10.201830248
Udírna 125.9.20182256
Odvod kouře z udírny33.9.20183097
Grilování na litinovém tálu3331.7.201848413
Jaký elektrický gril316.7.20186509
Vyhnuty gril 1731.5.20185342
Ohniště z cihel, je to možná varianta?317.5.201812853
Grilování na skle - nová dimenze 5510.2.201833158
"Exotičtější" lák pro maso na uzení?210.2.20183517
Stavba udírny7614.1.2018232792
Dřevěná udírna - stavba svépomocí7620.12.2017254235
Stavba udírny v uzavřeném prostoru 2910.11.201719430
Lze napravit nepovedené kyselé uzené?123.9.201716332
Gril lokomotiva - zkušenosti, tipy rady2024.6.201769500
Ochrana grilu proti počasí48.5.20172595
Nakládání masa na uzení vařením v slané vode312.3.20175776
Udírna ze sudu11.3.20175974
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Diskuze na téma nakládání, uzení a grilování najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield19.7.2019
Uzení domácích klobás17.7.2019
Uzení domácích klobás16.7.2019
Zavaření pálivých papriček13.7.2019
Elektrická udírna z Mountfield16.6.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů