Hezké dopoledne přeji,
mám již třetím rokem klasický gril Weber. Je na dřevěné uhlí a je s poklopem. Stál snad 4 tisíce korun a já na něm už ugriloval snad metráky steaků a zeleniny.
Nicméně jakmile nejsem na chalupě já a griluje kdokoliv jiný, nikdy to pořádně nedopadne jak má... Maso vysušené nebo nedodělané, atd... Stokrát jsem je to mohl všechny učit, je to marné... Přitom s tím poklopem je to úplně jiná dimenze grilování...
A pak přijedu a gril zadělaný a profi brikety Weber za 300 korun během dvou grilování v čoudu... A to já je mám aspoň na 5x...
Zvažuji přechod na plynový gril, tj. lávové kameny. Kupoval bych si to jako dárek ke kulatinám a ostatní přispějí, tj. cenové rozpětí do 10 tisíc korun.
Ale nikdy jsem na tom negriloval... Je ta údržba opravdu tak výrazně jednodušší? A provoz zvládne i laik? Aby to zvládli i ti, jež to uhlí prostě nedokážou pořádně rozpálit ani s tím Weber komínkem...
A co chuť masa? Nebude tam pak chybět ta "vůně" toho uhlí? Resp. ten pálející se tuk
Je tu někdo, kdo přecházel z nějakého profi grilu na dřevěné uhlí (třeba ten Weber) na gril plynový a dokáže to po čase zhodnotit?
Děkuji moc!!!