použití dřeva na uzení nebo grilování



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 81.81 (?)
31.10.2011 22:04

Souhlasím, že bukové dřevo je nejlepší. Kůru loupat není třeba, maso nezhořkne.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6488) - 147.108 (?), 6.4.2010 18:34

Teď jste mi dal. "Lesní" špakáček měl naprosto nezaměnitelnou chuť a vůni, na kterou dodnes nostalgicky vzpomínám. Bylo to jednak tím špekáčkem, a pak tím dřevem. Kde ty zlaté časy jsou...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 246.254 (?), 8.9.2011 15:21

Vrbu bych nepoužil vrba nejen že je trpká, ale obsahuje kyselinu acetylsalicilovou. Už Hippokrates, praotec všech lékařů, zhruba před 2500 lety úspěšně léčil bolest a horečku hořkým výtažkem z kůry vrby. Tento výtažek obsahoval velký podíl kyseliny salicylové, což je v podstatě prototyp dnešního léku Aspirinu. Od té doby se kyselina salicylová a z ní vyvinutá kyselina acetylsalicylová úspěšně používají při léčbě bolesti.
Poprvé byla kyselina acetylsalicylová syntetizována ve stabilní formě před více než 110 lety (1897).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 22.238 (?), 31.5.2010 19:27

Vnitřek sudu nemá zvláštní úpravu, ale před jeho stálým použitím je potřeba sud tzv. zavínit. Dělá se to většinou tak, že se v něm vyrobí druhák. Účelem je vytvoření vrstvy vinného kamene, který brání zvýšenému vyluhování tříslovin do vína.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 112.193 (?), 31.10.2011 17:58
udim asi 6 let buk je nejlepší musí se vždy oloupat kura jinak maso by bylo hořke na konec mužete přidat jeden špalek třešně to vam dodá aroma.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
iguka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (96) - 104.32 (?), 31.10.2011 18:35

A jak je to s pilinami z pořezu bukového dřeva, je tam vlastně při řezu malý podíl kůry. Nevadí to na zásyp ohně.??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 1.11.2011 16:41

Pokud řežete motorovou pilou, tak kůra nebude vadit tolik, jako olej na mazání řetězu. Byť "ekologický"

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
iguka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (96) - 104.32 (?), 1.11.2011 18:47

fakt? kurňa, to mě vůbec nenapadlo. Tak teď jsem v ..., chtěl jsme těmi pilinami dusit oheň. Jsem zvědav, kde seženu jiný.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 81.81 (?), 31.10.2011 22:04

Souhlasím, že bukové dřevo je nejlepší. Kůru loupat není třeba, maso nezhořkne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 92.50 (?), 14.12.2011 19:48

Dobrý den,

máte pravdu, dub nepatří do udírny, mám s tím zkušenost.

Láďa

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 247.155 (?), 10.10.2012 4:16

Panove a damy nejlepsi je duh buk a prikladat ovocnym drevem, ale drevo musi dejt bes kury a velmy dobre proschle to je zaklat v uzenarstvi.                  

          s pozravem Vojta

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu8:34
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika