použití dřeva na uzení nebo grilování



                     
host - 232.120 (?) 
12.2.2017 7:33

Děkuji Vám za odpovědi a jen bych chtěl ujistit, že ty tisy(je-li to ono)byly pořezány z důvodu reorganizace místa, kde rostly.(v areálu zkrachované firmy u již zbořeného objektu, kde bude stát do budoucna něco jiného-a několik nepřekážejících tam ještě nechali) J a Olí

  
                     
Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 148.163 (?), 12.2.2017 11:18

Větve nejsou z tisu, ale z jalovce; konkrétněji nějaký keřovitý jalovec ze skupiny Juniperus pfitzeriana (příp. Juniperus chinensis, Juniperus media).

Josef.

                     
host - 232.120 (?), 12.2.2017 16:33

Pane Josefe.Děkuji Vám za identifikaci a prosím ještě o posouzení vhodnosti použití/nepoužití ke grilování při našem způsobu-tedy nechat shořet a používat jen žár s uhlíků(předchozí náš příspěvek.J a Olí

                     
Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 148.243 (?), 25.2.2017 20:41

J a Olí, pokud bych měl na Vaši otázku odpovědět já - podle svého citu, nikoli zkušeností - pak bych se jalovcového dřeva vůbec nebál.

Ale jsou tu mnohem zkušenější udiči, grilovači.

Josef.

P.S. Vaši reakci s následnám dotazem jsem objevil až nyní, proto jsem se neozval dříve.

                  
host - 9.143 (?), 11.2.2017 23:26

Tis je jedovatý úplně celý, tedy s výjimkou těch "bobulí" - ale v nich jsou zase jedovatá semena. Hanča

   
host - 213.2 (?), 2.8.2009 16:13

Přeji pěkný den. Jelikož u nás není nouze o meruňkové dřevo, táži se vás, jestli je vhodná na uzení. Slyšel jsem, že meruňka by se dala použít na uzení bez kůry. Je to pravda? Díky za odpověď.

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 94.12 (?), 2.8.2009 18:39

Nezkoušel jsem to. Vzhledem k tomu, že se meruňka při roubování ujímá na slivoň, předpokládám, že dřeva budou kvalitou podobná. Švestka je pro uzení a grilování velmi oblíbená.

         
host - 245.35 (?), 2.8.2009 22:01

Zdravim já udím jedině ovocnými stromi at je to třešeň, jabloň či švestka a vše bylo v pohodě, taky mi říkali že když nesundám kůru tak že bude maso nahořklé a pod., když sem jim dal pak ochutnat nic nepoznali že sem udil z kůrou. Akáty a podobnou dřevinu vůbec nepoužívám, pouze ovocný stromy a ted se chystám udit meruňkou. Georg

            
Juro - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 121.238 (?), 3.8.2009 9:26

Agat by aj mohol byt skodlivy, vraj obsahuje slabo jedovate latky....ale to som len pocul. Ked sa griluje spravne a zostanu zerave uhliky, tak by nemal byt velky rozdiel medzi drevenym uhlim na to urcenym a drevom. Ak sa pouzije napriklad dobre vysusene dubove ci bukove drevo.

   
host - 48.102 (?), 22.3.2010 21:10

Honza:

Zdravim uzenkáře..

Tak bych rád poprvé vyudil, ale nejsem si jistý zda a jaké dřevo s kůrou a naopak které bez kůry.To že švestka až uplně na konec a teda jak dlouho před koncem... je pro mě novina..

Dík.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika