Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Krby, grily a udírny > použití dřeva na uzení nebo grilování

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

použití dřeva na uzení nebo grilování


host - xxx.xxx.164.100 (?)
13.4.2008 21:20
Tento příspěvek (zjistit adresu)
Zajímalo by mě, jestli je možné a vhodné použít na grilování a uzení dřevo z lípy. Dík
Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   

použití dřeva na uzení nebo grilování


host - xxx.xxx.215.208 (?), 8.11.2008 8:14
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Lípa si moc vhodná nebude... Mě by zase zajímalo, jestli by se dala použít pěkně proschlá třešeň.

Připojit reakci
      

použití dřeva na uzení nebo grilování


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.100.5 (?), 8.11.2008 9:17
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Třešeň je jedna z nejlepších. Zejména pro letní uzení, kdy není třeba vyvíjet tolik tepla jako třeba bukem či akátem.

Připojit reakci
      

použití dřeva na uzení nebo grilování


host - xxx.xxx.76.241 (?), 8.11.2008 14:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jeden domaci odbornik pouzil slivku na udenie klobas. Ta vona bola tak aromaticka a jedinecne pasovala na tu chut klobas... Odvtedy len slepo tuzim okostovat nieco podobne. Juro

Připojit reakci
         

použití dřeva na uzení nebo grilování


Jiříček (424) - xxx.xxx.211.38 (?), 8.11.2008 14:58
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vhodnost použití druhu dřeva je udána jeho aromatickou hodnotou při hoření (dává uzenému produktu určito chuť),v tomto případě proto platí, že se uplatní dřevo více aromatické, nežli např. uvedená lípa, která je víceméně neutrální.Osobně preferuji buk, ale i taková vrba, olše,jilma, třešeň a jabloň mají něco do sebe, dřevo švestky pasuji na místo poslední, vadí mi nepatrná štiplavost uzeného produktu

Připojit reakci
            

použití dřeva na uzení nebo grilování


Lumikol (109) - xxx.xxx.181.138 (?), 8.11.2008 15:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já tomu vůbec nerozumím, ale můj tatínek z lípy vyřezával a na uzení říkal, že je nelepší ovocné dřevo.Na švestce udil parmy, byly výborný, ale vždycky nás po nich vzal žlučník Lucka

Připojit reakci
               

použití dřeva na uzení nebo grilování


host - xxx.xxx.135.137 (?), 17.11.2008 21:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chtěl bych se zeptat, zda je nutné dřevo na uzení odkorovat. Nedávno jsem udil na jabloni s kůrou a bylo to bez chyby. Teď mám ale olši a tam si nejsem jistej. Vím, že dub se musí aby nezhořklo maso, ale jak je to u ostatních druhů dřev?

Připojit reakci
                  

použití dřeva na uzení nebo grilování


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.94.12 (?), 17.11.2008 22:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Abych se přiznal, nevidím velký rozdíl v použitém druhu dřeva na chuť uzeného. Důležitější mi připadá režim uzení a druh udírny. Kůru jsem kdysi odstraňoval, ale už to nedělám, výsledek je stejný.
   Mnozí amatérští uzenáři dokonce přisypávají do ohniště piliny, přidávají trávu a jalovcové větve pro hustší kouř a aroma. K čemu pak čistota kouře z odkorněného dřeva?
   Osobně volím dřevo podle venkovní teploty. V zimě spíš dub a buk, je-li tepleji, pak ovocné dřevo.

Připojit reakci
                     

použití dřeva na uzení nebo grilování


host - xxx.xxx.131.51 (?), 17.11.2008 23:39
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já dřevo odkoruji. Domnívám se, ale bez důkazu, že do kůry se nachytá nejvíc škodlivých látek z kouře z topenišť. A když nejvíc používám na uzení dřevo z vlastní zahrady uprostřed jiných baráků...

Připojit reakci
                        

použití dřeva na uzení nebo grilování


RadekB (1422) - xxx.xxx.21.230 (?), 18.11.2008 0:14
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím vás "uzenáři", nejsem sice členem spolku, ale sleduji. Mám jen jeden postřeh, myslím si, že dub asi nebude to pravé. Dřevo obsahuje tolik hořkých tříslovin, že pokud se mi dostane při kácení do hu.. pilina, prskám jak křeček dost dlouho. Možná se pletu, ale tuto zkušenost mám dost bohatou.

Radek

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení domácích klobás30.6.2020
Strojek na uzavírání konzerv22.6.2020
Uzení domácích klobás16.6.2020
Uzení domácích klobás10.6.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.6.2020
Uzení domácích klobás1.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů