Kysele maso



host - 26.180 (?)
30.12.2015 16:03

Ked som udil prvy krat udiaren rozpalena na 90st. po tom som udil na 60st. 7hod. maso čierne tak som to odstavil tak čo???tato fotka je dneskajšia musite uznat trochu červenej by nezaškodilo už to nieje nahorkle ešte tomu niečo chyba a ten filter z kamenov keby tam nebol tak to je čierne ako pneu videl som to na jednom videu mne sa to osvedčilo.Sto hlav sto nazorov.

udenie 34 hod kameny filter
udenie 34 hod kameny filter
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   
host - 250.122 (?), 27.12.2015 16:32

Podle prispevku zde delam vsecko blbe. Udirnu neroztapim, topim spis mensimi drivky, drevo (tresen) nemam suchou, kruti klobasy, makrely douzuju na 45 st spolu se syrem, veprove taky tak nejak, jenom kruti packy delam na 90. Chutna me i vsem ostatnim

Ja bych videl problem nekde v konstrukci udirny. Nechybi tam rozptylovac? Opacny rozptylovac mam i u stropu, rikam mu kourova brzda. Nekape dehet z komina na maso?

      
host - 26.180 (?), 28.12.2015 15:19

Ahojte udiči ten priemer som nechal tak ale na vystupe dymovodu som urobil vložku s antikoru do ktorej som nasypal kamienky ti služia ako filter teraz dym prechadza cez ne sadze nejdu do udiarne teplota 30-40stupnov tah to ma teraz dobry začal so udit kare už udim 8hod. konečne sa maso zafarbuje pozvolna do červena budem udit asi dva dni ked doudim podam na fore hlasenie čauwink

         
host - 26.180 (?), 29.12.2015 18:59

Podavam hlasenie udil som 34 hodin maso ku koncu udenia začalo trošku černat tak som to odstavil teplota udenia večšinu času 30-35 st. potom to skočilo na 40st. to bolo maximum maso už nieje horkaste ale stale to nieje ono vôbec to nije do červena ako to maju iny udiči to ma sere keby tam nebol ten filter zkamienkoch tak to je ako ten prvy krat čierne a horkaste na jar to rozkopem a dam tam ruru s priemerom 100mm, musim zkonštatovat ten filter pomohol neskutočne čau.

ohnisko
ohnisko
            
host - 26.180 (?), 29.12.2015 19:02

ešte dodavam udil som čerešnou

udiaren
udiaren
               
host - 26.180 (?), 29.12.2015 19:11
foto
udiaren komplet
udiaren komplet
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 92.38 (?), 29.12.2015 22:26

ale stale to nieje ono vôbec to nije do červena ako to maju iny udiči to ma sere

Červenou barvu masa nezpůsobuje kouř, nýbrž nasolení masa v řádu týdnů. Chcete-li barvu zvýraznit, přidejte do soli něco dusičnanu -  sanytru (1-2%). Chcete-li proces urychlit a maso ještě víc zabarvit, dusičnan nahraďte dusitanem (celou sůl Pragandou). Naložíte-li maso na měsíc do láku a pak ho upečete v troubě, bude taky uvnitř dočervena (a chutnat trochu jako kupované uzené).

                     
host - 18.43 (?), 30.12.2015 0:29

..este su take lampy, ziarivky, ktore pouzivaju v masiarskych obchodoch. Maso pod nimi vypada velmi ruzovo, cerstvo a mlado.

                     
host - 250.122 (?), 30.12.2015 15:56

Jy myslim, ze kdyz se muze clovek dusitanum vyhnout, je lepsi se jim vyhnout. Kaslat na barvu, karcinogenu je kolem tak dost

            
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6654) - 9.135 (?), 30.12.2015 8:44

Teplota je špatně, není to ahi teplý ani studený kouř. Pouštět kouř přes nějaké kamínky je už úplná zběsilost. Poloteplý kouř vám vytahuje z okolí kouřovodu vodu a na mase kondenzuje dehet. Kouř by neměl jít zemí. Při uzení napřed vyhřejte udírnu jasným plamenem, pak zpočátku uzení jasným plamenem, po několika hodinách můžete dát namočené polínko a víc zakouřit. Teplota nesmí klesnout pod 50 st. To co s tím vyvádíte není uzení a nevím jak to nazvat. Někdo tu psal dušení ve vlhkém dehtu. Udírna musí mít tah, musí tam být teplo a sucho. Rosný bod spalin je kolem 60 st., proč asi se udí práve na 60? Uzení studeným kouřem je už vyšší škola a nedá se to dělat takto velmi amatérsky.

               
host - 26.180 (?), 30.12.2015 16:03

Ked som udil prvy krat udiaren rozpalena na 90st. po tom som udil na 60st. 7hod. maso čierne tak som to odstavil tak čo???tato fotka je dneskajšia musite uznat trochu červenej by nezaškodilo už to nieje nahorkle ešte tomu niečo chyba a ten filter z kamenov keby tam nebol tak to je čierne ako pneu videl som to na jednom videu mne sa to osvedčilo.Sto hlav sto nazorov.

udenie 34 hod kameny filter
udenie 34 hod kameny filter
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika