|
Drevo na údenie
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
|
host - 26.35 (?), 22.11.2009 18:28
Zdravím všechny a hned přejdu k věci :
Zásada číslo 1. --- ať už se jedná o jakékoliv dřevo vždy bez kůry!!!
Zásada číslo 2. --- kolik lidí tolik chutí, zásadně jen listnaté stromy a to všechny mimo akátu a morušovníku, nebudu tu vysvětlovat proč, bylo by to na několik stránek a jako chemik vám to stejně nevysvětlím, berte to prosím jako neměnný fakt.
Buk + olše + ořešák ---- vyzkoušená směs dřevin od dob pohanů.
Přeji Všem dobrou chuť a ať se dílo podaří :-)!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 2.24 (?), 22.11.2009 22:35
Kdesi jsem četl, že na uzení je dobré dřevo stromů, které kvetou bíle. Samozřejmě to neplatí 100 % - bál bych se vyzkoušet např. bez. Ale s trochou citu by se neměla chyba stát. Spíše vidím chyby v technologickém postupu, než při výběru dřeva (při vyloučení smolnatého, s hnilobou atd., ale to soudný člověk snad neudělá).
Jirka
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 129.96 (?), 23.11.2009 9:44
Konečně příspěvek se zásadní informací. Přesně tak, jak píšete. Mám zkušenost s různým dřevem. Ale vždy musí být tvrdé a dokonale suché. Bez problémů jsou i ovocné stromy (švestky, jabloně apod.), a klidně s kůrou. Ale vždy absolutně suché, jinak maso hořkne.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 136.178 (?), 14.4.2015 12:36
Unas rastol vecsinou agat, a dedo aj otec udievali na nom. Maso malo uzasnu chut.
Ja zijem na opacnej strane republiky a udim bud bukom, tym nic nepokazite, je to overena klasika, alebo este nejakym ovocim. Naposledy to bola mirabela, sused ju vyrezal, a ja som skusil co to da. Maso vonalo fantasticky, a chutilo uzasne. Ohen som pritom krotil ako vzdy bukovymi pilinami.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
|
|
|
|