Zdá se vám Zahrádkář svým obsahem vyvážený?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 173.17 (?) 
27.11.2017 23:20

Pro mne je stále ještě text napsaný v časopise nebo knize důvěryhodnější než něco co si přečtu na internetu v nějaké diskuzi. A proto mi nějaký lepší časopis o zahradě chybí.

           Vladimír

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 183.165 (?), 28.11.2017 0:30

...pre zacinajucich je more knih a skuseni zahradkari rozoznaju blbosti nan nete od serioznych zdrojov. Ak chcete napr. zistit chorobu nejakej zahradnej rastliny, len tazko moze nieco konkurovat internetu. Presne zlozenie hnojiv, pesticidov...100ky fotiek priznakov choroby. Tazko si v zahradkarovi precitam niekolko primarnych clankov ohladom vijacky kruspanovej, ktore boli publikovane nedavno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 184.133 (?), 28.11.2017 8:01

Vážení, kdyby měl být Zahrádkář pro vás, kteří se tu kriticky ozýváte, mohl by se tisknout v počtu cca 30 ks, jako samizdat. a byly by to ovocnářské rozhledy. Ale stejně jako vy by chtěli mít svůj časopis zelináři, trvalkáři, letničkáři, aranžéři kytek. A tenhle Zahrádkář, který vychází v nákladu okolo 1000 tis výtisků má nejvyšší čtenost. Přesahuje 250 tis. čtenářů. To znamená, že jedno číslo, jeden výtisk čtou dva až tři lidé. Z toho vychází to označení. Je totiž v tabulce čtenosti nejvýše. Vztah k zahradě se posunul od dříve potřebného samozásobení ovocem a zeleninou k trávníkovým plochám s trvalkami, koniferami, automatickou závlahou, krbem, bazénem. A zase se vrací do i do toho pěstování ovoce, ale už neintenzivního, ale jen jako doplňku ookrasné zahrady. Vzhledem k tomu, že vy ho vesměs čtete už mnoho let, musíte se setkat s tím, že se témata opakují, možná i vyrovnat s problémem, že kalendárium je rok od roku stejné. Vzhledem k tomu, že čtenáři, kteří ho četli od roku 1968 postupně odcházejí a přibývají noví, začíná zase znovu. Vždy po několika letech se dělá anketa, co se nejvíce líbí, co tam chybí, co by se mělo vynechávat, nebo o čem psát častěji. A ač je to nepříjemné pro postižené, demokracie je v tom, že v ní vládne většina. Demokratické je vyslechnout, popřípadě přečíst si, jaký kdo má názor a bohužel u těch v menšině s povzdechem konstatovat, že by to sice bylo skvělé, ale většina si to nežádá.... o zavíjačke byl solidní článek koncem roku 2016. Vždy v posledním čísle je seznam článků za celý rok, dalo by se to dohledat. Nicméně, na trhu jsou i další magazíny, které se chlubí například titulem "nejčtenější" a tak. A vzhledem k tomu, že je nepřipomínáte, asi ani za kritiku nestojí. Zapomněl jsem přístupový kód, tak se podepisuji Ivan z okénka. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 11.155 (?), 28.11.2017 9:34

Mně osobně vůbec nevadí, že se témata opakují. Nakonec, co chcete vymýšlet na zahradě furt nového? A opakovaní je matkou moudrosti.
   Spíš se obávám, že většinu čtenářů tvoří předplatitelé a ti časopis odebírají jaksi z tradice, ještě z dob, kdy byl na trhu jediný a jeden z mála, nepolitických. Ale mohu se mýlit.

Vztah k zahradě se posunul od dříve potřebného samozásobení ovocem a zeleninou k trávníkovým plochám s trvalkami, koniferami, automatickou závlahou, krbem, bazénem.

To m áte nepochybně pravdu. Jen si nejsem jistý, jestli se lidé se vztahem k trávníku, krbu a bazénu rozhodli odebírat právě Zahrádkáře nebo ho jen nestihli odhlásit.

kdyby měl být Zahrádkář pro vás, kteří se tu kriticky ozýváte, mohl by se tisknout v počtu cca 30 ks, jako samizdat...

Chápu tu nadsázku. Ale věřte, lidí, které baví užitková zahrada, je o dost víc než 30 čtenářů samizdatu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 173.17 (?), 28.11.2017 12:56

Ivane, máte pravdu. Zahrádkář je v první řadě určen pro členy ČZS, kterých je asi tak 160 000 a tito jsou v převážné většině čtenáři a pravidelní odběratelé prostřednictvím předplatného. To je asi pro vás to nejdůležitější. Pokud jsou členové se Zahrádkářem všichni spokojeni, tak je to OK.
Je úplně normální, že zde na webu Zahrada.cz se k zadanému tématu „Zdá se Vám Zahrádkář svým obsahem vyvážený?“ vyjadřují různí přispěvatelé, kterých je opravdu možná jen třicet. Ale to, že napíší svůj často kritický názor není nic nedemokratického. Nikdo z nás si nemyslí, že by se po jeho příspěvku něco změnilo, často ani nemáme představu jak by se to mělo změnit. V žádném případě se necítím nějak postižený.
Kam se zahrádkářství posunulo to opravdu nevím, ale v mém okolí vidím trochu něco jiného. Pokud jde o tu rubriku Kalendárium, tak mám někdy pocit, že už není co do časopisu napsat a tak se tam prskne Kalendárium. Zvláště v zimních měsících je to o ničem. Ale nikomu jeho názor neberu. Není opravdu o čem psát? Nebo není dostatek místa?
Jsem rád, že jste se zase po dlouhé době ozval a těší mne, že se na diskuzi Zahrada.cz alespoň občas podíváte. Přeji hodně úspěchů v práci pro ČSZ.
           Vladimír

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 28.11.2017 13:50

Demokratické je vyslechnout, popřípadě přečíst si, jaký kdo má názor a bohužel u těch v menšině s povzdechem konstatovat, že by to sice bylo skvělé, ale většina si to nežádá...

Je otázka, jestli tu většinu někdo počítal. Mně to připadá jako trochu typický pražský pohled - nebere to, prosím osobně.  Podle adresy redakce a titulů PhD (které se nedávaly za komunistů) sopudím, že redaktoři jsou mladší lidé bydlící převážně v hlavním městě. Mám v Praze půl rodiny, tak jen cituji jejich názory. Typický obyvatel Prahy nechápe, jak je možný volební zisk jednoho státníka a jednoho politického hnutí. Stejně tak průměrný občan hlavního města si neumí představit, že někoho baví sázet česnek, kopat brambory, řezat větve, vozit hnůj. Když se však podívám na ty davy lidí na akcích jako Floria, Zahrada Čech, Hortikomplex, nestačím kroutit hlavou. V zemi přibyly za poslední roky desítky nopvých pětitelských palíren Odkud se vzalo to ovoce - z Kauflandu? Vyrostlo u bazénu? Slyšel jsem nezaručené zprávy o obratu některých e-shopů s ovocnou sadbou. Kdo to pořád kupuje a kam to sází? 
   Pravda, typické příměstské normalizační kolonie ze 70 let pomalu mizejí. Přesto o budoucnost amatérského zahradničení až takové obavy nemám. Možná větší o osud jednoho časopisu. Jestli bude opomínat, že Zahrádkáře dosud kupují a čtou převážně zahrádkáři, nemusí pomoci ani pytlíček semínek v každém vydání.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 165.38 (?), 28.11.2017 19:23

Zahrádkář opravdu vychází z toho, co si žádá většina. Je to časopis ČZS, který si může koupit každý, kdo má zájem. Z prodeje a předplatného je členů cca 20 %, ostatní nejsou v ČZS (zase poznatek z ankety pro čtenáře, která byla před třemi roky). Obměna čtenářů předplatitelů je cca v počtu 5 000 za rok. Zhruba stejný počet odhlášek, jako nových předplatitelů. Pro členy, kteří jsou na znalostních pozicích jako je tu třeba pan doktor nebo "kluci" z Hradce a Pardubic, kteří vědí více než ostatní, pořádá různá školení. Cyklicky se věnují velkému či drobnému ovoci, zelenině, révě, okrasným rostlinám, a třeba i bylinám. Na stránkách ČZS jsou prakticky všechny ty akce dokumentované na videích. To je možná cesta, jak se dozvědět více - být tam, nebo se alespoň podívat na ta videa. Pražáka vidíte tak, že byste si o něj neopřel ani kolo, ale já to vidím občas podobně. Ohledně lidí v redakci, jeden je každý víkend doma na "svém" na Šumavě, druhý má zahradu a sádek na Vysočině, no a já (už sice v redakci nejsem) ale dojíždím denně 100 km od Sezimova Ústí. Kolega na oddělení má doma hektar sadu, asi půl ha zahrady, také bydlí skoro hodinu cesty od Prahy. Kšefty na výstavách - podle prodejců dost klesají, internetový prodej je lepší a bez nákladů na cestování, placení prodejního prostoru na výstavách. Ohledně těch palíren, někde vznikly z potřeby legalizace pálení, jinde jí opravdu využívají noví pěstitelé, ale pálení se stalo módní záležitostí, mnoho lidí, kteří dříve jen moštovali nebo dávali ovoce do výkupu dnes pálí. Je dost těch, kteří dávají jen pár desítek kilo ovoce, aby měli svojí pálenku. Vy a pan Vladimír (do Rukověti) jste jako jediní přispěli k jeho úrovni nejen požadavky či hodnocením, ale i příspěvky. Za to Vám dík. Jste opravdu jediní z těch aktivně odpovídajících (cca 30), kteří jsou na pozici novinek lačných poradců.      

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 165.38 (?), 28.11.2017 19:45

Mýlím se jestli říkám, že Vladimír je mistr Biggg? Pokud ano, nevadí. Ohledně kalendária, dokonce je požadavek, aby se vrátilo na dvě strany a bylo v řečených věcech trošku detailnější. Spíše není dostatek místa než, že by nebylo o čem psát. No já tu přispívám, ale nějakým způsobem jsem si odmázl z počítače to heslo, které jsem měl, tak až ho najdu, budu zase pod vizitkou. Pravda, obyčejně to není tak závažné sdělení, abych se pod něj podepisoval. Já bych rád, kdyby se něco změnilo. Když odpovídáme na zahradkari.cz nebo v e-mailech, dopisech, občas buď odkazujeme na tohle fórum, nebo z něj čerpáme, ověřujeme si naše znalosti o problému. Skvělé by bylo, kdyby se mi podařilo přemluvit někoho dalšího z řad "lektorů" tady na webu, aby něco napsal. Do Zahrádkáře, nebo do Rukověti zahrádkáře, kterou by měl opravdu každý člen dostat do ruky. V prvních kolech jsem přemluvil jen Tebe a pana doktora. Tohle fórum je málo na to, aby se lidé dozvěděli o tom co a jak dělají přispívající špičky zahrada.cz. A není problém ani se slovenskými příspěvky. Co pane jmenovče Ivane? Fotky pěkné, texty také. Prodává se u nás i u Vás. Slovenský Zahrádkář nestojí za mnoho, v devadesátých letech byl lepší než ten český, dlouho jsem ho odebíral a když ho SZZ prodal, vrátil jsem se k českému.  Ivan z okénka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 182.227 (?), 29.11.2017 7:04

Kdyby byl Zahrádkář součástí veřejné služby, mělo by smysl mudrovat o vyváženosti. Ale je to komerční časopis. Takže co zařadí redakce do čísla a co neodporuje zákonu je jen na ní. Naštěstí. Jestli se to někomu líbí nebo ne, to už je věc jiná. Jestli tady spíš někdo někomu nešlápl na bolavý palec.P

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3239) - 173.17 (?), 29.11.2017 8:02

Zahrádkář je normální zboží, které si kupuji na stánku. Takže nerozumím tomu, proč bych se k jeho náplni nemohl vyjádřit. Pochopitelně je na redakci co tam zařadí. Kdyby to bylo součástí veřejné služby, tak by opravdu bylo zbytečné o tom diskutovat, neslyšel jsem nikdy, že by to mělo nějaký význam i když by to z hlediska zákona nebylo až tak košer.

           Vladimír

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika