Zdá se vám Zahrádkář svým obsahem vyvážený?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 100.59 (?) 
30.11.2017 18:23

Recepty v Zahrádkáři přeskakuji a moji ženu bohužel také nezajímají, takže hromada Hokaid nám leží ve sklepěwink. Ale vážně, vyseparovat ze Zahrádkáře skutečně hodnotné a odborné informace je někdy pracné, přesto se tam objevují. Vůbec nevím, jaká je však informační hodnota článků jako Odolné "sovětské" odrůdy jablek - které jednak u nás nejsou vůbec dostupné a jednak popis jejich vlastností v podmínkách např. Pobalstských republik není vůbec relevantní pro podmínky české. Můžu se domnívat, že u nás by například mohly trpět padlím a dozrávat mnohem dříve. Podobné to je ovšem při výše doporučovaném vyhledávání informací na internetu v angličtině a němčině. Když jsem například hledal infomace k borůvkám či ostružinám,  musel jsem se prokousat obrovským množstvím irelevantních či laických příspěvků a většina informací stejně pocházele z teplých podmínek USA nebo mírných britských zim.

Jistě by přitom bylo možné získat pro Zahrádkář cenné informace buď u našich velkopěstitelů, šlechtitelů, státních odborných orgánů, nebo čerpat technické know how (pěstební postupy, řez, ošetřování) z oblastí, kde jsou v produkci určitých ovocných druhů špičkou (Tirolsko, Zéland, ale i Polsko a mnohé jiné). Navíc řada "odborných" časopisů má dnes svou internetovou alternativu, která je předplatitelům zpřístupněna a kde lze shlédnout například instruktážní videa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.197 (?), 4.5.2018 15:49
Na časopis Zahrádkář sa tu znieslo dosť veľa kritiky. Ja by som ho teraz naopak chcel pochváliť. Práve si listujem v "květnovém" čísle a je tam výborný článok s krásnymi inštruktážnymi fotografiami od ing.Susa o reze ovocných stromov. Naozaj stojí za prečítanie. Ďalší pozoruhodný článok je od legendy tohto fóra dr.Vysloužila - o pestovaní starých odrôd (najmä jabloní). Napísané pútavým briskným perom, ako je pre daného autora typické. Gratulácia Miloši, najmä k tomu že si nezostal len pri kritike časopisu, čo je to najľahšie (veď kto založil toto vlákno?), ale sám si aktívne prispel k tomu, aby bol Zahrádkář naozaj "čtivý". To si zaslúži rešpekt. IH
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 4.5.2018 20:56

Však už mi taky přišel vyčinit jeden můj přítel ovocnář. Že jsem prý pomluvil jeho srdcovku - Bláhovu oranžovou a nabádám čtenáře, aby ji nevysazovali. Na důkaz mi přinesl pár plodů, krásné, tvrdé a dostatečně velké žíhané plody. V chuti už svůj překročený zenit jablka nezapřela, přesto chvála odrůdě i dobrému sklepu.
   Nicméně Admirál je jen jeden...

Bláhova oranžová reneta
Bláhova oranžová reneta
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika