Nejhezčí veřejné zahrady v Praze

Praha, hlavní město České republiky, je známé svou bohatou historií, architekturou a kulturním dědictvím. Kromě toho má také mnoho nádherných veřejných zahrad, které nabízejí útočiště od rušného městského ruchu a přinášejí klid a krásu do životů obyvatel i návštěvníků. V tomto článku si představíme několik z nejhezčích veřejných parků či zahrad v Praze.

Královská zahrada na Pražském hradě

Královská zahrada, nacházející se na okraji Pražského hradu, je jednou z nejvíce obdivovaných veřejných zahrad v Praze. Její rozloha činí více než pět hektarů a nabízí nádherný výhled na panoráma města. Zahrada je plná květinových záhonů, vzácných rostlin a historických soch. Je také domovem Královského letohrádku, který je přístupný veřejnosti.

Vrtbovská zahrada

Vrtbovská zahrada je jednou z nejvýznamnějších barokních zahrad v Evropě a je umístěna na Malé Straně v Praze. Tato zahrada je známá svými terasovitými útvary, sochami, fontánami a úchvatným výhledem na Prahu. Každý krok v této zahradě je jako cesta do minulosti, která vám připomene bohatou historii Prahy.

Stromovka

Stromovka je největší park v Praze, který se rozprostírá na ploše přesahující 90 hektarů. Nachází se v blízkosti centra města a je oblíbeným místem pro pikniky, procházky a sportovní aktivity. Park je plný vzrostlých stromů, jezer, cyklostezek a je ideálním místem pro odpočinek a relaxaci v přírodě.

Havlíčkovy sady

Havlíčkovy sady, známé také jako Grébovka, jsou romantickým parkem v pražské čtvrti Vinohrady. Tato zahrada je plná rozsáhlých trávníků, květinových záhonů a vodních prvků. Kromě toho zde najdete také skleník s exotickými rostlinami a vinici, kde se pěstují hrozny pro místní produkci vína. Havlíčkovy sady jsou ideálním místem pro procházky, pikniky nebo relaxaci s přáteli a rodinou.

Petřínské sady

Petřínské sady, nacházející se na kopci Petřín, jsou dalším skvělým místem pro odpočinek a krásné výhledy na Prahu. Tato rozlehlá zahrada nabízí vzrostlé stromy, květinové záhony, labyrint a romantické zákoutí. Kromě toho se zde nachází i Petřínská rozhledna, která je oblíbenou atrakcí mezi návštěvníky.

Kinského zahrada

Kinského zahrada se nachází v blízkosti centra Prahy v městské části Smíchov. Tato historická zahrada je obklopena památkově chráněnou zelení a je známá svými romantickými cestami, květinovými záhony, jezírky a malebnými kouty. 

Letenské sady

Letenské sady jsou rozsáhlým parkem, který se nachází na vrchu Letná s panoramatickým výhledem na Prahu a řeku Vltavu. Tento park je oblíbeným místem pro setkávání, sportovní aktivity a pikniky. Letenské sady jsou také domovem oblíbeného Letenského sadu s množstvím atrakcí, včetně obřího metronomu a restaurace s letní terasou.

Každá z těchto veřejných zahrad v Praze nabízí jedinečnou atmosféru a krásu. Bez ohledu na to, zda jste obyvatelem Prahy nebo turistou, tyto zahrady jsou skvělým místem pro relaxaci, procházky a obdivování přírody a architektury. Ať už jste zamilovaný do historie, barokního umění, panoramatických výhledů nebo jednoduše jen chcete utéct od každodenního shonu města, Pražské veřejné zahrady mají pro vás všechno.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno