Tato odrůda možná patří mezi staré odrůdy, a možná i zastaralé odrůdy, ale stále se pěstuje.Nevím jestli někdy jablka byly vzácné, nebo né, ale dnes jsou poměrně rozšířené, i když popularita jejich pěstování už ustupuje na pozadí dostupnosti vyšlechtěných chutnějších novinek.Myslím, že je to triploid, a jako takový bujněji roste.Velmi cenná je spolehlivá rezistence proti strupovitosti, i velká, vzhledná jablka, na slunečné expozici s ojedinělým, malým červeným líčkem.Samozřejmostí jsou početné lenticely, které odrůdu charakterizují.Chuť je z prvu dobrá, chutná,ale později po zmoučnatění horší.Konzistence dužiny je na podzim, z kraje zimy chruplavá, a když jablka vydrží v chladnějších oblastech pěstování na skládce za polovinu zimy, až k jejímu konci, tak dužina velmi moučnatí.