|
Roubování
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 41, 42, 43, 44, 45 >
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z H - Zlatý Zahrádkář (690) - 189.109 (?), 2.3.2020 9:41
Nikdo neřekl, že to dělá špatně. Někteří řekli, že se jim to nelíbí. Za sebe - já to taky šmrdlám, většinou to nikdy neprovedu jedním řezem, protože nemám k tomu uzpůsobený nůž a na těch pár roubů nemám potřebu plýtvat časem a prostředky na lepší náčiní a jeho ostření. Přestože to není podle "doporučeného postupu", dělám to správně, protože ujímavost je téměř 100 %, a to i u meruněk a broskvoní. Nemá ani ten nejmenší význam někomu mluvit do toho, jakým způsobem si připravuje rouby, pokud mu to funguje, a dívat se na něj svrchu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 100.32 (?), 4.3.2020 16:18
Máte pravdu, že ukázky tam jsou, ale o pravosti se dá pochybovat. Takové demonstrativní snímky se musí vytvářet podle daných kriterií, které potvrzují totožnost. Snímky před i po, mají mít nějaký zřetelný a stejný detail, pořízení je nutné provést stejným přístrojem, se stejným ohniskem a ze stejné vzdálenosti, se stejnou polohou modelu. Dále se dá velmi silně pochybovat nad úspěšností roubování, které je prováděno tupým nečištěným nožem. Řeže od těla, nůž je vedený v řezu jen fazetou, roub neni ničím podepřen. Výsledný řez provádí i na šestkrát a tím pádem jsou styčné plochy, které mají být rovinné, značně hrbaté a tím dochází k bodovému styku roubovaných ploch, který do značné míry snižuje ujímavost. K zvyšování procenta neúspěchu přispívá i ochlupacení styčných ploch oškubáním tupým nožem.To ostatně platí i o ulamováku, který je sice ostrý, ale v řezu je vedený pouze miniaturními fazetami.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 41, 42, 43, 44, 45 >
|
|
|
|
|
|
|