Narašené rouby
|
|
 |
 |
Pavel_CZ - Stříbrný Zahrádkář (254) - 98.91 (?) 11.4.2017 12:18
Ja mam dobre zkusenosti i s roubovanim narasenych tresni, ale roub obalim parafilmem, a to dela velky rozdil. Kdyz je teplota v lednicce nastavena na 2 stupne, tak je to v pohode. Kdyz takto mate lednicku ale 5 mesicu, tak vas zena asi nepochvali (namrzle potraviny). Pri 4 a vice stupnich uz to rasi teda naramne, hlavne japonske slivone, tresne a hrusne, co jsem tak odpozoroval. Jablone a brokvone vypadaji porad dobre, merunky castecne (castecne narasily i pekany, ktere letos zkousim). Uz mam ale odroubovano, takze mne to tak nevadi.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 237.133 (?), 10.4.2017 23:41, zobrazeno: 7115x
Plánuji tento týden roubovat jabloně za kůru. U některých roubů uložených v lednici jsem však zjistil určitý stupeň narašení. Má smysl takové použít na roubování, event. po narobování je zakrýt do mikrotenu na nějaký čas?
Lucas
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 184.133 (?), 11.4.2017 9:18
Můžete je po naroubování přetřít latexem s vodou (díl latexu na dva vody), nebo stříknout nějakým olejem pro menší výpar. U jabloní a hrušní je to vcelku bez problémů, peckoviny jsou citlivější, ale jde to také, u mne nehorší ujímání narašených u višní. tam vypadávají očka jedno za druhým, ať dělám co dělám. U spících je to lepší.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Pavel_CZ - Stříbrný Zahrádkář (254) - 98.91 (?), 11.4.2017 12:18
Ja mam dobre zkusenosti i s roubovanim narasenych tresni, ale roub obalim parafilmem, a to dela velky rozdil. Kdyz je teplota v lednicce nastavena na 2 stupne, tak je to v pohode. Kdyz takto mate lednicku ale 5 mesicu, tak vas zena asi nepochvali (namrzle potraviny). Pri 4 a vice stupnich uz to rasi teda naramne, hlavne japonske slivone, tresne a hrusne, co jsem tak odpozoroval. Jablone a brokvone vypadaji porad dobre, merunky castecne (castecne narasily i pekany, ktere letos zkousim). Uz mam ale odroubovano, takze mne to tak nevadi.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 32.161 (?), 30.3.2019 13:35
Takže když rouby začnou rašit, tak na nic nečekat a rychle je naroubovat? Chtěl jsem jabloně roubovat asi až za měsíc.
Rouby z jabloní mám zapíchnuté ve vlhkém písku ve venkovním sklepě a rouby z jedné staré odrůdy se mi začínají probouzet, rouby z ostatních odrůd zatím ne, všechny jsem je odebral asi před měsícem.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 7.221 (?), 30.3.2019 14:58
Budu roubovat za kůru, takže to zkusím zítra taky s předstihem.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|