Květopas

host - 81.42 (?)
16.5.2013 19:56

Květopas

Přesně pane Rosti&slavíku. Je to hysterie typu " já mám rýmu, ale já ptačí chřipku- nebo prasečí). Nakonec napodzim všichni sdělí, jaký byl úspěšný rok, akorát ta tzv. napadená jabloň květopasem mohla mít aspoň o 150 kg více plodů.

Wendy

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4614) - 38.136 (?), 15.5.2013 19:52

A budete příští rok stříkat???

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 15.5.2013 19:54

Máte všichni velké oči, a strach.Na květopase to nevypadá, jsou to jen zmoklé okvětní plátky, které už splnily svou úlohu, proto už zhnědly, a opadnou.

Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 15.5.2013 21:10

Mě se taky květopoas letos postaral o letní probírku, alespoň nebude tolik práce s moštováním...

host - 220.186 (?), 15.5.2013 22:39

U mne probral jen později kvetoucí odrůdy - ty, co kvetly dříve, asi nestihl wink Lída

P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 148.26 (?), 15.5.2013 23:30

U mna tento rok znicil kvetopas 90 percent kvetov, tak agresivne napadnutie kvetopasom som este nezazil, ach skoda ze som nepostriekal...

Neviem ci je na vine premnozenie, alebo slaba zima, no byvam pri lese a asi sa im tu zapacilo, na buduci rok uz postrek nevynecham.

host - 65.144 (?), 16.5.2013 9:12

Do prvniho postriku proti strupovitosti pridavam proti kvetopasovi Karate. Jinak fungicid Score se zda byt vynikajici. J.R.

host - 81.42 (?), 16.5.2013 19:56

Květopas

Přesně pane Rosti&slavíku. Je to hysterie typu " já mám rýmu, ale já ptačí chřipku- nebo prasečí). Nakonec napodzim všichni sdělí, jaký byl úspěšný rok, akorát ta tzv. napadená jabloň květopasem mohla mít aspoň o 150 kg více plodů.

Wendy

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 179.38 (?), 10.12.2013 11:33

Přesně tak, všichni křepčí nad pilatkou, květopasem,a pak na podzim sklízejí kvanta ovoce.Je to o strachu, a průmysl, který přípravky vyrábí jen dbá, aby oheň nevyhasl.

Na jaře mám na vysokokmenech pokud stromy nealternují, což by byla i částečně má chyba, kvanta květů.Co by se stalo,kdyby všechny opýlené  květy přinesly ovoce?Odpovím si sám-polámané větve,vyčerpaný strom,alternující plodnost,drobné plody.Nač bych tedy ošetřoval proti pilatce, květopasům???

Ano ošetření má smysl jedině tehdy, když máme npř. stromek, který čerstvě vstupuje do plodnosti, a my jsme zvědaví, copak nám přinese nového.Většinou je na nich sporo plodů.Pokud dospělý strom vstoupil do plodnosti většinou bohatě kvete, a několik květů, plůdků,které padnou za oběť je vlastně dobře.

Navíc někteří sadaři jsou i včelaři,kteří právem nelibě nesou zbytečné chemické ošetření.

Může se někdo přihlásit,který má prokazatelné problémy s pilatkou,květopasem?

Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 224.39 (?), 10.12.2013 13:06

No, vemte to také z toho pohledu, že "po pilatce" mohou přijít i jiné pohromy (např. nepříznivé počasí, invaze chorob, škůdců...), které mohou úrodu zcela zdecimovat a ošetření proti pilatce nám dává větší pravděpodobnost, že na stromě ve finále alespoň něco zůstane - pak se každý plod počítá.

Jelen - (42) - 78.28 (?), 10.12.2013 14:12

To si pište. Květopas neřeším, i když jeden rok mi na stoletém bohatě kvetoucím Grávštýnu skoro nic nezbylo(a důvodem byl květopas), ale pilatka opravdu dokáže zničit celou úrodu. Letos mi na velkém stromu Černošické, který se těžko ošetřuje, díky pilatce mnoho plodů nezbylo, přitom plůdků bylo dost. Všude byla černá tečka... Lepotici jsem přerouboval na Prezentu, ale když jsem ji ještě měl a nepostříkal, tak bylo taky po úrodě. Pravda ale je, že se pilatka nemusí objevit každý rok, jenže to dopředu nevíte. Já těm postřikům moc nedám(kadeřavost, monilie), ale pilatka, aspoň u mě, nutnost.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz