Květopas
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 19.173 (?), 9.5.2012 20:42, zobrazeno: 34720x
Zdravím,
máme asi pětiletý stromek jabloně, který nám napadl škůdce, bohužel jsme to zjistili až v pokročilém stádiu poškození. Podle fotek a popisu by to měl být květopas jabloňový, když si teď pročítáme různá fóra, tak si myslíme, že stromek byl napadený už od loňska, jen jsme to nepoznali. V tuto chvíli jsme zjistili, že stromek je "prožraný" i uvnitř v dřevině (kmínek vypadá, jako když je navrtaný) a je kompletně celý napadený. Přesto je stromek stále ještě zelený. Zajímalo by mě, jestli má cenu jej ještě zachraňovat, popřípadě jak bychom měli postupovat.
Mockrát děkuji
Roman
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.199 (?), 9.5.2012 20:56
Pokud říkáte prožraný, napadá mne drvopleň obecný. j.c.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 19.173 (?), 9.5.2012 21:10
No já mám pocit, že by to měl být květopas, protože příznaky jsou stejné (zasychající květy, napadená jablka a i ta potvůrka vypadá stejně), jen si myslím, že už to došlo tak daleko, že se to dostalo až do dřeviny.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3367) - 5.149 (?), 9.5.2012 21:27
Podívejte se na diskuzi 15.4.2012 "Červotoč v kmeni broskvoně", kde je popsán rozdíl mezi Drtníkem ovocným a Drvopleněm obecným. Možná by to šlo řešit nějakým insekticidem.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 58.114 (?), 15.5.2013 19:40
Nic si z toho nedělejte paní, nejste sama, komu květopas zlikvidoval část úrody, ale něco určitě zbude. Já si včera jeho dílo alespoň vyfotil.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|