Jak vám letos odkvetly jádroviny
|
|
 |
 |
jarda7 - Zlatý Zahrádkář (641) - 24.167 (?) 28.5.2014 14:54
Jabloně zakvetly mohutně, plůdky nasadily jen průměrně, u některých cv mi to nevadí, protože loni byla úroda nadprůměrná (Melodie, Florina, Rezista). Po červnovém propadu plůdku už asi nebudu muset jednotit.
Hrušně vypadají velmi pěkně.
Broskvoně po loňské nadúrodě jsou slabší, ostatní peckoviny 10-20% loňské úrody, jen Čačanská lepotica je nasazena silně.
Včely jsou u nás silně zdecimovány varoázou, spoléhám na čmeláčky a ostatní hmyz. J.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
jarda7 - Zlatý Zahrádkář (641) - 24.167 (?), 28.5.2014 14:54
Jabloně zakvetly mohutně, plůdky nasadily jen průměrně, u některých cv mi to nevadí, protože loni byla úroda nadprůměrná (Melodie, Florina, Rezista). Po červnovém propadu plůdku už asi nebudu muset jednotit.
Hrušně vypadají velmi pěkně.
Broskvoně po loňské nadúrodě jsou slabší, ostatní peckoviny 10-20% loňské úrody, jen Čačanská lepotica je nasazena silně.
Včely jsou u nás silně zdecimovány varoázou, spoléhám na čmeláčky a ostatní hmyz. J.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 31.134 (?), 28.5.2014 16:04
Niektoré odrody si dali tento rok u mňa z nepochopiťeľných dôvodov pauzu.Popri tom vlani neboli nijak preťažené, mali dostatočné prírastky, zdravé listy bez príznakov nejakého deficitu, počasie v období kvitnutia bolo ideálne a napriek tomu minimálne kvitli, a aj to málo po odkvitnutí opadlo.Z hrušiek odrody-Bohemika, Dicolor a Grosdemange, z jabloní Melodie a čo ma najviac prekvapilo Selena.Včiel bolo ako po iné roky, a ostatné odrody sú obsypané ako zvyčajne.Po takomto niečom môže človek iba pokrčiť plecami a dúfať v budúcu úrodu. Stano
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 94.249 (?), 28.5.2014 19:13
Třešně, švestky a meruňky jsou peckoviny.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Walter - Diamantový Zahrádkář (1252) - 168.18 (?), 28.5.2014 20:06
Pro mě letos zatím úroda velmi dobrá, Golden, Starkrimson, Gloster, Rubín, ale třeba i Malinové hornokrajské, mi ve městě odkvetly slušně,ale na venkově mi úrodu jablek zdecimoval květopas, Čačanská, Zelená renkl., Král. Viktorie přeplozené, Černošická má málo. Meruňky 2plody na celém stromu, ořechy nebudou žádné, u broskvoní budu muset protrhávat.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|