Hruškové recepty



host - 174.166 (?)
24.8.2009 8:06

Děkuji za upřesnění, tak zabalit gumovou kouli bude snadné . Hanča

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 174.166 (?), 23.8.2009 17:22, zobrazeno: 36500x

Letos to vypadá s úrodou hrušek dobře, a tak bych chtěla poprosit o recepty, jak zpracovat větší množství. Nemyslím zrovna metráky, ale kilogramy ano. Umím z nich povidla, samozřejmě kompot, buchtu s rybízem, a to je asi tak všechno, pokud je nechci zrovna nakládat do sudu. Máte někdo nějaký další vyzkoušený recept? Díky předem, Hanča

   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 61.6 (?), 23.8.2009 19:33

Usušené a pomleté hrušky - pracharanda. Do buchet, na koláče, frgály, k obilným kaším...

      
host - 174.166 (?), 23.8.2009 19:45

Pracharandu znám, ale jen z pohádek. Můžete mi, pane doktore, prozradit, jak se to dělá, aby se mohla dát do buchet? To bych moc ráda vyzkoušela, ale předpokládám, že se tam nazabalí rovnou ten prášek. Hanča

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 94.10 (?), 24.8.2009 8:01

Pracharanda nemá konzistenci prášku, je to spíš jako pomletá guma, jde z ní vymodelovat koule. Pro lepší skladovatelnost je možné ji prosypat cukrem. Buchty dělat neumím, ale asi nebude problém to zabalit...

            
host - 174.166 (?), 24.8.2009 8:06

Děkuji za upřesnění, tak zabalit gumovou kouli bude snadné . Hanča

               
step anka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (74) - 166.33 (?), 24.8.2009 10:30

Pokud rádi experimentujete, vyzkoušejte následující recept:

Křenové hrušky
Hrušky oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme podélně na čtvrtky. Naskládáme do sklenic, zalijeme nálevem na okurky a do každé sklenice přidáme ještě kousek křenu. Zavaříme a necháme odležet. Používáme jako přílohu k jídlu místo okurek. Nezapomeňte si sklenice správně označit, aby nedošlo k nemilé záměně s kompotem.

PS. Pracharandu mám umletou na prášek a používám ji stejně jako mletou skořici, nevím čím dosáhnete konzistence gumové koule…

                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 94.10 (?), 24.8.2009 11:01

Nevím, asi mírou usušení či uskladněním. Ani křížaly mi nekřupou, ale jsou vláčné. Při mletí na masovém mlýnku lezou z šajby jako had.  Já bych zase nedovedl vyrobit ze sušeného ovoce prášek.

                     
host - 50.2 (?), 9.9.2011 15:23

Pane doktore, dovedl. Já si dělám prášek houbový každým rokem (rodina nemá v jídle houby ráda, ale jejich chuť ano).

Usuším houby a poté je na mlýnku na kávu,,rozemelu" na prášek. Je to velice praktické. Stejně postupuji i s bylinkami (bazalka, oregano, saturejka,...), dle délky mletí volím velikost produktu. Tudíž předpokládám, že se šusenými hruškami by to bylo podobné.

S pozdravem, Lenča

               
host - 117.22 (?), 9.9.2011 9:43

Z prachandy se dělají výborná hrušková povidla, ty by byli do buchet jak dělaný.  bombastic.1@seznam.cz

   
babča - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 44.120 (?), 23.8.2009 19:42

Dětské přesnídávky?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika