Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Hrušně > Hruškové recepty

Hruškové recepty


babča (227) - xxx.xxx.44.120 (?)
23.8.2009 19:42

Dětské přesnídávky?

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

Hruškové recepty


host - xxx.xxx.174.166 (?)
23.8.2009 17:22, počet návštěv: 31653
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Letos to vypadá s úrodou hrušek dobře, a tak bych chtěla poprosit o recepty, jak zpracovat větší množství. Nemyslím zrovna metráky, ale kilogramy ano. Umím z nich povidla, samozřejmě kompot, buchtu s rybízem, a to je asi tak všechno, pokud je nechci zrovna nakládat do sudu. Máte někdo nějaký další vyzkoušený recept? Díky předem, Hanča

Připojit reakci   
   

Hruškové recepty


vyslouzil (17102) - xxx.xxx.61.6 (?)
23.8.2009 19:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Usušené a pomleté hrušky - pracharanda. Do buchet, na koláče, frgály, k obilným kaším...

Připojit reakci
      

Hruškové recepty


host - xxx.xxx.174.166 (?)
23.8.2009 19:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pracharandu znám, ale jen z pohádek. Můžete mi, pane doktore, prozradit, jak se to dělá, aby se mohla dát do buchet? To bych moc ráda vyzkoušela, ale předpokládám, že se tam nazabalí rovnou ten prášek. Hanča

Připojit reakci
         

Hruškové recepty


vyslouzil (17102) - xxx.xxx.94.10 (?)
24.8.2009 8:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pracharanda nemá konzistenci prášku, je to spíš jako pomletá guma, jde z ní vymodelovat koule. Pro lepší skladovatelnost je možné ji prosypat cukrem. Buchty dělat neumím, ale asi nebude problém to zabalit...

Připojit reakci
            

Hruškové recepty


host - xxx.xxx.174.166 (?)
24.8.2009 8:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za upřesnění, tak zabalit gumovou kouli bude snadné . Hanča

Připojit reakci
               

Hruškové recepty


step anka (72) - xxx.xxx.166.33 (?)
24.8.2009 10:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud rádi experimentujete, vyzkoušejte následující recept:

Křenové hrušky
Hrušky oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme podélně na čtvrtky. Naskládáme do sklenic, zalijeme nálevem na okurky a do každé sklenice přidáme ještě kousek křenu. Zavaříme a necháme odležet. Používáme jako přílohu k jídlu místo okurek. Nezapomeňte si sklenice správně označit, aby nedošlo k nemilé záměně s kompotem.

PS. Pracharandu mám umletou na prášek a používám ji stejně jako mletou skořici, nevím čím dosáhnete konzistence gumové koule…

Připojit reakci
                  

Hruškové recepty


vyslouzil (17102) - xxx.xxx.94.10 (?)
24.8.2009 11:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím, asi mírou usušení či uskladněním. Ani křížaly mi nekřupou, ale jsou vláčné. Při mletí na masovém mlýnku lezou z šajby jako had.  Já bych zase nedovedl vyrobit ze sušeného ovoce prášek.

Připojit reakci
                     

Hruškové recepty


host - xxx.xxx.50.2 (?)
9.9.2011 15:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pane doktore, dovedl. Já si dělám prášek houbový každým rokem (rodina nemá v jídle houby ráda, ale jejich chuť ano).

Usuším houby a poté je na mlýnku na kávu,,rozemelu" na prášek. Je to velice praktické. Stejně postupuji i s bylinkami (bazalka, oregano, saturejka,...), dle délky mletí volím velikost produktu. Tudíž předpokládám, že se šusenými hruškami by to bylo podobné.

S pozdravem, Lenča

Připojit reakci
               

Hruškové recepty


host - xxx.xxx.117.22 (?)
9.9.2011 9:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z prachandy se dělají výborná hrušková povidla, ty by byli do buchet jak dělaný.  bombastic.1@seznam.cz

Připojit reakci
   

Hruškové recepty


babča (227) - xxx.xxx.44.120 (?)
23.8.2009 19:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dětské přesnídávky?

Připojit reakci
      

Hruškové recepty


host - xxx.xxx.174.166 (?)
24.8.2009 8:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je dobrý nápad, mohla byste mi prosím napsat, jak přesně je děláte? Hanča

Připojit reakci
         

Hruškové recepty


host - xxx.xxx.6.16 (?)
24.8.2009 12:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Povidla.Na vdolcích nemají chybu.Pepík

Připojit reakci
         

Hruškové recepty


babča (227) - xxx.xxx.44.120 (?)
24.8.2009 14:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na 3kg očistěného ovoce 300g cukru a 2 vanilkové pudinky.Ovoce malinko podlejete a rozvaříte.Do rozvařeněho přidáte cukr a svaříte.Pak necháte trochu vychladnout a rozmixujete(já používám tyčový mixér).Dáte znovu vařit v trošce vody rozmícháte pudinky a povaříte.Potom nalijete do skleniček a zavaříte.Jde to z každého ovoce.Můžete třeba k jablkovému základu přidat broskve, jahody nebo merunky.Přesnídávky jsou moc dobré.Vařila jsem je nejdřív dětem a teď je dělám pro vnuka.Jana

Připojit reakci
            

Hruškové recepty


host - xxx.xxx.143.205 (?)
24.8.2009 14:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

není to trochu málo cukru? a jak se to sterilizuje dlouho a při kolika stupních,  Díky.

Připojit reakci
               

Hruškové recepty


babča (227) - xxx.xxx.44.120 (?)
24.8.2009 18:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Záleží jak máte sladké ovoce.Já měla hrušky sladké a tak se mi přesnídávka zdála sladká až moc.Teď zrovna dělám jablkovo-rynglovou.Zavařuji při 85°C asi 15 minut.Plním horké a hned zavařuji.Taky jsou výborné povidla z hrušek.Jana

Připojit reakci
                  

Hruškové recepty


host - xxx.xxx.174.166 (?)
2.9.2009 20:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Paní Jano, právě jsem udělala přesnídávku podle Vašeho receptu a je to super, zmizelo v ní spousta rynglí, letních jinak neupotřebitelných hrušek i jablka. Jak to říkal strýc František ze Saturnina:  ze samých bezcenných surovin, ale výsledek - skvost . I mě překvapilo, jak málo cukru padne, ono se to při čtení receptu nezdá, dokud se to doopravdy nevyzkouší.

Jen se chci zeptat, jestli je opravdu nutné hotové přesnídávky ještě zavařovat. Ptám se proto, že všechny kompoty z drobného ovoce zavařuji tím způsobem, že ovoce vařím v kastrolu, horké naleju do sklenic, zavíčkuju, postavím na víčka a nechám do vychladnutí. Nikdy to už nezavařuji a nikdy se mi nic nezkazilo. Nešlo by to s přesnídávkou taky tak?   Dík, Hanča

Připojit reakci
                     

Hruškové recepty


host - xxx.xxx.186.98 (?)
4.9.2009 7:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud jde o sušené hrušky na frgál, tak ty se tuším nejprve vaří, pak se pomelou, přidaj se povidla, koření...

Karlos

Připojit reakci
                     

Hruškové recepty


host - xxx.xxx.147.92 (?)
9.9.2011 18:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Odpovídám si sama, po zkušenosti: tak to by opravdu nešlo. Hanča

Připojit reakci
                  

Hruškové recepty


host - xxx.xxx.174.166 (?)
13.9.2009 21:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Znovu pro babču: Paní Jano, vaši přesnídávku jsem dělala už podruhé, mizí před očima, třebaže nemám v domácnosti žádné malé děti.Ještě jednou děkuji. Hanča

Připojit reakci
                     

Hruškové recepty


host - xxx.xxx.7.227 (?)
14.9.2009 17:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

recept z hrušek? proboha no do sudu!

Připojit reakci
                        

Hruškové recepty


host - xxx.xxx.62.166 (?)
28.7.2011 22:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nedali by se z hrušek udělat cigára?

klobouk dolu a díky za recepty

Připojit reakci
            

Hruškové recepty


host - xxx.xxx.25.2 (?)
6.8.2011 8:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud nemate nic proti směsnym kompotum tak zkuste smichat jostu, nebo aronii s hruškovym kompotem, to same mužete vylepšit i mdle dynove kompoty a povidla.

Připojit reakci
            

Hruškové recepty


host - xxx.xxx.50.2 (?)
9.9.2011 15:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na přesnídávku pouze rozvařuji ovoce, které poté rozmixuji a horké plním do sklenic a otáčím vzhůru nohama. Nepřidávám ani cukr, ani pudink a jsou moc dobré. Jak píše "babča", smíchané s jakýmkoli dalším ovocem. Lenča

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Hrušně3223.6.201913543
Hrušeň Solanka317.6.2019323
Hrušeň Chojuro173.6.201917686
Bodruška Hrušková1328.5.20191276
Hruška General Leclerc827.5.201910836
Bakterialna spála? 1523.5.20194536
Hrušeň roubovaná na jabloni1418.5.201912150
Xenia 359.5.201917984
Josephine de Malines 26.5.2019341
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora) 753.5.201933092
Kroucení listů hrušně 92.5.20195705
Černání výhonků 92.5.20191838
Jak na jarní střih 211.5.20193156
Rez hrušňová - vím jak na ní13130.4.2019310568
Hrušeň Pařížanka - Špatná plodnost1729.4.20191207
Ako dosiahnut aby hruska mala úrodu 3128.4.201919307
Vzrast hrušky327.4.2019764
Určenie odrody 326.4.2019342
Beurré Napoleon1025.4.20191174
Nemoc hrušně924.4.20191716
Bergamot d´Esperen 417.4.2019821
Poznate ji nekdo? Letni maslovka 712.4.20191019
Hardenportova1611.4.20192836
Děkanka robertova709.4.201941081
Hrušeň Abate fetel368.4.201921441
Mravenci poškodili čtvrtinu kmene ve spodní částí34.4.2019496
Děkanka zimní - Beurré Easter 22.4.2019503
Tvarovani koruny hrušne 32.4.20191053
Hrušeň Milka a Petra 82.4.20191476
Bila zemina - houby?32.4.2019517
Lucasova8922.3.201973520
Signum proti chrastovitosti a hrdzi614.3.20191990
Smolenka - šemendzia148.3.20198443
Konvert416.3.201911545
Beurré SIX 25.3.2019489
Boule na kořenech 53.3.20191704
Nanghinova - znáte, máte?171.3.20193670
Vhodný letný opeľovač k odrode Erika723.2.20191035
Řez hrušně s dvěma odrůdami 920.2.20191738
Zmlazení Charneuxské hrušně 918.2.20191313
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Fórum pro chovatele - domácí miláčci, psi, drůbež, králíci, včely, krmiva, pelíšky
Jak krmit slepice26.6.2019
Čmelíci25.6.2019
Roční kohout padá do sedu, nohy ho neunesou24.6.2019
Roční kohout padá do sedu, nohy ho neunesou24.6.2019
Chov pstruhov24.6.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů