Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Hrušně > Dicolor

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
12.10.2017 19:00

Začíná pomalu i "řepná kampaň" Dicoloru. Ke krmné řepě odrůdu přirovnal pan MV, ke smůle šlechtitele Boumysad, abychom si rozuměli Sice žádné přesvědčivé barvičky na slupce, ale první měkkčí plod nezklamal. Příjemné "máslíčko" s nyní ještě nepatrnou koncovou kyselinkou.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Mittwoch: U mňa Dicolor tento rok vydržala v pivni..., Ivan Hlavatý, 26.12.2017
Do Vánoc jedině v chlaďáku. Dicolor bych sro..., Petr z Pardubic, 26.12.2017
Na letosni stedrovecerni tabuli nechybela Dicolor.... , Mittwoch, 25.12.2017
No, možná máte pravdu. Bohužel už nemám na z..., KarelJM, 28.11.2017
Jsem si na Vás, Ondro, vzpomněl v neděli, kd..., Mikeš13, 28.11.2017

Dicolor


host - xxx.xxx.251.161 (?)
11.11.2011 15:32, počet návštěv: 46364
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Mnohé jsem o této odrůdě přečetl v pomologiich a zahrádkaři.Přesto bych byl rád kdyby se mohli o ní vyjádřit zde praktičtí sadaři na základě svých zkušeností. Případně mi ještě mohli navrhnout i letní hrušku, odolnější nemocem a mrazu.  Vim Dicolor je zimní Děkuji Vybíralík

Připojit reakci   
   

Dicolor


host - xxx.xxx.149.210 (?)
12.11.2011 19:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dicolor som vysadil pred rokmi preto, že ju vychvalovali v Receptári a v degustáciách sa často umiestňovala na prvých miestach. Keď zhrniem skúsenosti, som dosť sklamamý, napriek tomu, že pôda aj poloha sú u mňa OK. Mizerne rodí, plody sú farebne krásne, ale to je asi všetko, čo môžem pochváliť. Chuť iba sladká, dužina maslovitá, šťavnatá, pri "bubáčku" je v dužine cítiť tvrdšia hrudka. Páčia sa mi hrušky a jablká, ktoré môžete v pohode zjesť tak, že Vám ostane iba stopka. Pritom Vám neprekáža ani jadrinec ani iné tvrdé komponenty. U kultivaru Dicolor sa to dá na 80-90 %. Paľo
Připojit reakci
      

Dicolor


Miloš Vysloužil (15554) - xxx.xxx.65.50 (?)
13.11.2011 10:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ke kladům odrůdy Dicolor bych řadil pěkné červené líčko, dobrou sladkou chuť a poměrně dlouhou dobu konzumní zralosti - jíst se dá hned ze stromu a dost dlouho vydrží.
  Nedostatkem je propad před sklizní a hlavně drobné plody.

Připojit reakci
         

Dicolor


host - xxx.xxx.160.107 (?)
14.11.2011 19:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Za klad odrody pokladám iba výraznú dvojfarebnosť šupky a maslovitú šťavnatú konzistenciu dužiny. Nedostatky: nízka úrodnosť, nepravidelný tvar plodu, nevyrovnaná veľkosť plodov, tvrdá hrudka na spodku dužiny, chuť iba sladká- málo aromatická. Na priloženej snímke je vidieť, že obrané plody sú od drobných po stredne veľké (8 cm). Možno je to spôsobené nekvalitným opelením. Paľo
Obrázky:
nevyrovnaná veľkosť plodov Dicolor
nevyrovnaná veľkosť plodov Dicolor
Připojit reakci
            

Dicolor


host - xxx.xxx.160.107 (?)
14.11.2011 19:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
A ešte jedna snímka:
Obrázky:
výrazná farba, sladká šťavnatá dužina a...to je všetko
výrazná farba, sladká šťavnatá dužina a...to je všetko
Připojit reakci
   

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.216 (?)
14.11.2011 20:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No nevím jestli zrovna zimní, já je mám ve sklepě už minimálně čtrnáct dní v konzumní zralosti. Jinak mimo jiné průměrná hmotnost těch koupených plodů je 250g. Přivítal bych, kdyby se k chuti Dicoloru vyjádřilo více lidí.  P. Vysloužil píše, chuť dobrá. Palo,  chuť pouze sladká. Myslím, že je to vyjádřeno přesně. Tím chci říct, že jsem nucen svůj původní názor poněkud přehodnotit.

Připojit reakci
      

Dicolor


host - xxx.xxx.154.61 (?)
15.11.2011 8:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Petře, ak mám byť objektívny, nepochopím, prečo Dicolor tak často získala špičkové hodnotenie, ako napr. na str. Sempry. V popisoch sa uvádza, že ide o stredne vzrastnú zimnú sortu skladovateľnú až do februára, u ktorej majú plody hmotnosť 130-150 g a dužina je sladko-aromatická. Tu na Záhorí mi Dicolor konzumne dozreje krátko po sklizni, v pivnici pri +8 je po Vianociach v chuti za zenitom. Aromatičnosť som nikedy necítil. Sladká Konferencia je rovnak dobrá, akurát menej šťavnatá. Nerovnomernosť veľkosti plodov pričítam nedostatočnému opeleniu. Na jar by mala kvitnúť Jana navrúbľovaná do koruny, plánujem privrúbľovať Decoru, event. Eriku. S cudzosprašnosťou sú u mňa problémy, nielen u kôstkovin, ale ako vidíš aj u hrušiek. Pritom kúsok vedľa som mal ázijskú hrušku, na ktorej rodila naštepená Williamsova červená. Ani tá dicolorku neopelila. Hrušku som teraz vykopal (nevyliečiteľná záhadná chloróza listov). Paľo

Připojit reakci
         

Dicolor


host - xxx.xxx.182.227 (?)
15.11.2011 8:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Sempra má k této odrůdě práva.Samozřejmě, že ji bude vychvalovat.P
Připojit reakci
         

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.216 (?)
15.11.2011 12:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chuť Dicoloru se po nějaké době sice zdá poněkud fádní, ale konzumní zralost od sklizně do Vánoc je zase velmi solidní. To koupená Lucasova nejspíš tak dlouho nevydrží, leda schlazená. Tak uvidíme.

Obrázky:
Lucasova
Lucasova
Připojit reakci
            

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.216 (?)
11.12.2011 10:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

U Dicoloru opravdu oceňuji jeho dlouhou konzumní zralost (v běžném sklepě říjen-prosinec), ale jeho současná chuť ke konci konzumní zralosti je už velmi silně fádní. Je taková "nemastná, neslaná", myslím, že si na ni už teď těžko někdo pochutná. Mnohem lepší byla zpočátku, koncem řijna.

Připojit reakci
               

Dicolor


rosti&slav (1016) - xxx.xxx.88.38 (?)
25.7.2013 10:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Většinu hrušní mám na kdouloních, abych jich mohl mít co nejvíce.Co z velkého stromu, který nejde ani pořádně obrat.Plod který letí vzduchem deset metrů, a spadne na tvrdou zem se hodí jen do kvasu.

Šestiletý stromek Dikolorky letos poskytne větší úrodu, která už stojí za zimní uskladnění.Diskutabilní bude jak dlouho vydrží plody v zimě v chruplavém stavu.Samozřejmě mi v tomto počinu sadit zimní odrůdy, a kvalitně jich skladovat pomůže relatívně vyšší nadmořská výška, protože hrušky pěstované třeba na jižní moravě budou zralé nedlouho po sklizni.Proti předčasnému propadu je tato hruška náchylnější, proto se pokusím tomu zabránit zvýšenou závlahou a hnojením.Je škoda,že jsem v hrušce nenašel deklarovanou kořenitěperníkovou chuť,která vítězí v degustacích.

Obrázky:






Připojit reakci
                  

Dicolor


Paľo: (1739) - xxx.xxx.231.229 (?)
10.9.2013 19:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hruška Jana naštepená na palmete Dicolor mi dozrieva ešte skôr ako vlani. Plody veľmi snadno podliehajú monilióze, ich chuť je však dokonalá- tak ako na vrchole konzumnej zrelosti. "Podložka" Dicolor je zatiaľ v pohode.

Připojit reakci
                     

Dicolor


Daniela Bentschova (22) - xxx.xxx.36.59 (?)
10.9.2013 21:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pre nás bola chuť Dikoloru obrovským sklamaním. Máme Clappovu a Konferenciu a tie sú v plnej zrelosti výborné. Tešili sme sa na novú hrušku, ale chuť je naozaj iba sladká. Na palmete ale plody vyzerajú krásne. Pred tými dvoma týždňami som sa rozhodla ju preočkovať na Dekoru- je vraj vhodná do palmety, takže som ju, Dikolorku, tiež použila ako podložku. Ak sa očká nepríjmu, na jar ju prevrúbľujem. Tento víkend uvidím, či stopky listov z očiek odpadnú, teda že moje očkovanie je OK. Môj prvý pokus túto jar: Šampion som prevrúbľovala na Melódiu, ktorú milujeme, sa podaril, rastú krásne konáriky. Zdravím. Daniela

Obrázky:
Dikolor v palmete
Dikolor v palmete
Očkovanie Dikoloru
Očkovanie Dikoloru
Připojit reakci
                        

Dicolor


Paľo: (1739) - xxx.xxx.231.229 (?)
10.9.2013 23:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dikolorku máte, paní Danielo, peknú. Myslím si, že chuťovo nie je až tak zlá a líčko má atraktívne. Škoda, že plody nie sú väčšie. Tiež som okrem rodiacej Jany v hornej časti palmety (na snímke z 28.8.) prištepil vlani do spodnej časti pár vrúbľov Eriky a Dekory. Na budúci rok by mali rodiť. Na Vašej druhej snímke som si všimol, že máte páskou previazané aj očko. Nebojíte sa, že sa zadusí? Ja ho vždy páskou tesne pri kraji krížom obídem a nechám voľné, aby mohlo dýchať.

Obrázky:
Zimná odroda Jana navrúbľovaná na dikolorke má plody väčšie, chutnejšie, ale dozrievajú skôr a oproti Dicolor viac trpia moniliózou.
Zimná odroda Jana navrúbľovaná na dikolorke má plody väčšie, chutnejšie, ale dozrievajú skôr a oproti Dicolor viac trpia moniliózou.
Připojit reakci
                           

Dicolor


Daniela Bentschova (22) - xxx.xxx.36.59 (?)
11.9.2013 19:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ďakujem za pripomienku, pán Paľo, očkovala som prvý krát - postup som naštudovala. Cez víkend na to mrknem a previažem pásky. Hlavne som sa snažila to zaviazať tak, aby tam nenatiekla voda. Človek sa učí celý život. Zdravím.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Paľo: (1739) - xxx.xxx.60.179 (?)
11.9.2013 22:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte svätú pravdu, učíme sa celý život a všetci, bez výnimky. A nie je to žiadna ostuda. Dokonalá je snád iba Matka príroda... Na jar nafoťte ako Vám očka rastnú. Držím palce! yes

Připojit reakci
                           

Dicolor


Mikeš13 (1546) - xxx.xxx.224.39 (?)
12.9.2013 8:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím, že převázáním očka páskou nevzniká problém - na vlastní oči jsem to viděl i u profesionálů, kteří to dělali záměrně (zřejmě to bylo rychlejší). Někdo používá i pryžové očkovací manžety, které očko také zcela překryjí. Problém by mohl nastat u hodně vystouplých oček (např. třešně), kde by mohlo dojít k odlomení.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Mittwoch (279) - xxx.xxx.59.254 (?)
12.9.2013 10:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Už roky očkuju tak, že očko převážu celé pevně roubovací páskou (T i Forkert). Je to rychlejší a nepropustnější pro vodu. Při delším ponechání pásky (5 a více týdnů) a sílení podnože, dochází k deformaci pupene, zejména u odstálých pupenů některých slivoní. Vliv na ujímání to nemá.

Pro mě je důležitá nepropustnost pro vodu a rychlost.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Paľo: (1739) - xxx.xxx.149.38 (?)
12.9.2013 21:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Páska, ktorú použila p.Daniela, je klasická PVC, dostupná bežne v záhradk. predajniach. Používam ju tiež. Výhody: pružnosť, pevnosť, dokonalá tesnosť. Pri očkovaní do starých kmeňov viniča musím vynaložiť dosť veľkú sílu ťahu počas obväzovania hrubého očka. Pokiaľ  bolo očko iba čiatočne prekryté páskou, malo veľký problém predrať sa cez malú skulinku, pričom výhonok sa často deformoval. To sú zas pre zmenu moje skúsenosti. Broskyniari pri množení vo veľkom používajú úzke gumové pásky šírky do 5 mm. Dôležitejšie je pravdepodobne pritiahnutie kôry a čistota práce ako samotná tesnosť pásky v blízkosti očka. Videl som takého pána pri práci, ale očko vždy nechal voľné, gumovou páskou ho nezakrýval. Pri očkovaní hrušiek tomu nebude inak. Hrušky radšej vrúbľujem, ujateľnosť je bezproblémová.

Připojit reakci
                           

Dicolor


MIRDA (3079) - xxx.xxx.93.3 (?)
24.3.2014 19:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

foto ze dneška Dicolory

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Dicolor


host - xxx.xxx.45.252 (?)
24.3.2014 20:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já měl loni poprvé větší úrodu Dicolor a hrušky byly vzhledově vskutku exkluzivní (sytě žluté s rudým a oranžovým) a velikostně velké a vyrovnané, možná vlivem mohutných srážek v květnu a červnu. Chut je vynikající, ale nesmí na skladování přezrát do měka. Nepříjemě překvapila ale zralost už měsíc po sklizni, tj. vydržela s bídou tak do poloviny listopadu, v tom je značný rozpor oproti oficiálnímu komentáři k odrůdě. Mladý stromek dal 15kg a musel být svázán aby se nerozlomil, prospívají jí teplé jižní polohy s dostatkem vláhy.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
15.10.2014 19:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pročítal jsem si tady kritiku příliš malých plodů a nezajímavé chuti Dicolorek, ale přesto to všechno bych řekl, že pokud se plody zkonzumují včas, nejlépe v průběhu řijna, tak se podle mě nejedná o nezajímavou chuť plodů. Naopak si myslím, že má Dicolor z těch nových kříženců příchuť poměrně originální a příjemnou.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Miloš Vysloužil (15554) - xxx.xxx.92.38 (?)
16.10.2014 16:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Letošní úroda Dicolor byla slušná (cca 25kg), přesto byla poslední. Pěkně červené líčko, dužina brzy po sklizni příjemně chruplavá, ale jen sladká, nic víc. Plody malé a padající i při malém vánku. Nevím, proč se řadí k zimním odrůdám. I ty, co nepopadaly a stihl jsem je otrhat, již dávno dozrály a jsou spotřebované. Přitom podzimní Konference ještě místy visí na stromě. S lehkým srdcem se s Dicolorkou rozloučím. Je možné, že na kdouloni, černém úhoru a při pravidelníé zálivce by byly plody kvalitnější, já raději vsadím na odrůdy, které to nevyžadují. K dikolorce jsem předloni přirouboval starou odrůdu Avranšská. Roub letos přinesl první dva plody. Nespadl ani jeden z nich a hrušky byly 3x větší než Dicolor. A chuť - ne že bych nic tak skvělého dosud nejedl - ale velmi slušná.  Podtrženo, sečteno - sbohem dikolorko!

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
16.10.2014 17:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To se nedá nic dělat. Bránit svým tělem ten strom před Milošovou pilkou nebudu. Ale mluvil jsem o chuti právě jeho plodu, protože jiné tady nemám. Tenkrát, když jsem je koupil na trhu a byly vydávány za nějakou starou odrůdu, tak mně chutnaly stejně dobře. Menší velikost mi nevadí. Přeslazené a fádní se mi zdály minulý rok moje Astry (Holenická x Grossdemange), ale i jiné odrůdy z Holovous (vlákno Zakoupené hrušky) byly nepřesvědčivé. Dicolor mi chutná, ale jak říkám, musí se sníst co nejdříve. Avranšskou tady mám taky. Ještě neplodila.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
7.11.2014 18:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

I takto netradičně vybarvené mohou být plody Dicoloru. Pocházejí z neroustoucích roubů Dicoloru na Vonce. Protože mám zvýšenou míru tolerance vůči (ne)chuti této odrůdy, takže můžu v klidu říct, že celkem ujdou. Rozhodně existují ještě fádnější kříženci.

Obrázky:
Dicolor
Dicolor
Dicolor
Dicolor
Připojit reakci
                           

Dicolor


Cenzor mi zablokoval přístup (2112) - xxx.xxx.109.116 (?)
7.11.2014 18:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hruška je to velikostně malá, chuťově nijak osobitá. Jaký může být důvod pro její pěstování a větší rozšíření v konkurenci ostatních odrůd, zajímavě barevný vzhled? Doufám, že nikoli jen dobře vedená propagace ze strany jejích producentů ...

Připojit reakci
                           

Dicolor


host - xxx.xxx.168.17 (?)
7.11.2014 23:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dicolor u mě pro jakousi podivnou pachuť skončila.

Lucas

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
8.11.2014 14:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ta se projevuje až při opožděné konzumaci. Člověk by až řekl, že zde dochází k jakémusi rozkladu původní chuti. Naprosté zemdlení a nechuť vůbec takové sousto polknout. Je vidět, že křížením může vzniknout ledacos. Myslím, že k něčemu podobnému dojde i při opožděné konzumaci plodů Kariny. Možná. Ale počáteční chuť špatná není.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Martin (978) - xxx.xxx.92.152 (?)
8.11.2014 19:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na základě předchozího příspěvku od Petra jsem zašel do sklepa na kontrolu Dicoloru a byl jsem v šoku. Loni jsem ho konzumoval o vánocích, letos je již za zenitem, úplné bláto... Nedokážu si to vysvětlit, přitom termín sklizně byl přibližně stejný...
M.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
8.11.2014 20:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Protože se množí negativní názory na chuť Dicoloru, tak bych chtěl připomenout, že se v minulosti tato odrůda umisťovala na prvních příčkách nejedné degustace. Nemyslím, že se jednalo o placenou reklamu. Znovu připomenu hitorku o koupených plodech Dicolorek, které trhovec označil za jakousi neznámou starou odrůdu. Pochvaloval jsem si originální chuť staré odrůdy a přitom jsem jedl právě Dicolor. Svůj názor jsem nezměnil. Williamsova podle mě vytváří v Dicoloru onu zvláštní ovocnou příchuť, která jakoby není zcela totožná s Williamsovou, přesto tam otisk této chuti je. Pokud se plody konzumují včas je tato chuť příjemná a zajímavá. Co ale není pravda je to, že plody vydrží do Vánoc. Pokud vydrží, tak ale už nejsou k jídlu. Optimální je podle mě konzumace nejpozději do konce října v podmínkách běžného sklepa.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Martin (978) - xxx.xxx.92.152 (?)
9.11.2014 8:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sklep nemám běžný, je kopaný, vlhký s studený. Na konzumní zralosti taky asi záleží, kdy se hruška utrhne ze stromu.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Tibor Sádecký (47) - xxx.xxx.222.63 (?)
9.11.2014 9:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z předešlého... termín sklizně byl přibližně stejný...

Letos byla úroda téměř všeho o 14 dní dřív.   U nás na JIŽNI MORAVĚ.     Ale ne vše se urodilo.  Některá území měla tak velký výskyt žravých potvor, že 10 až 20 % zbylých listů uživilo akorát tak strom samotný.  Zima chyběla.  Jinak mám Dicolor od pana Tondy a taky z podzimní Flory Olomouc a za sebe můžu říct : Dobrá hruška.  Ale nic extra. A myslím také že nemá dlouhou skladovatelnost ani v dobrém sklepě. Snad ve spec.podmínkách chladírny.

Tibor z UH.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Miloš Vysloužil (15554) - xxx.xxx.236.1 (?)
9.11.2014 11:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sám nevím proč se kolem Dikolorky vede tolik diskuzí a proč se vlastně pěstuje. Všichni (snad až na Petra) ji kritizují - malé plody, krátká skladovatelnost, nic moc chuť. Soudím, že to bylo zařazením odrůdy mezi zimní hrušky, které jsou ve většině lokalit chutí ještě fádnější. Dicolor nabízela naději - tvrdé sladké hrušky hned po sklizni. Jenže se ukázalo, že tak zimní zas nejsou, ale mezitím už ji všichni mají.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
9.11.2014 11:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chuť Dicoloru beru jako celkem povedený pokus o něco nového právě v oblasti chuti plodů hrušek. Ovšem u mnoha dalších kříženců se to nepovedlo. Samozřejmě, že to není to samé jako u starých zavedených odrůd. V porovnáním s těmito starými hruškami se chuť Dicoloru nemusí někomu zdát až tak zdařilá. Když si třeba vzpomenu na Konferenci a jejího křížence Amforu, která se celkem dobře přibližuje k lahodnosti Konference, tak jednak to přece jenom není zcela totožné a Amfoře před Konferencí můžete dát přednost snad jen z důvodu zcela hladké slupky.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Martin (978) - xxx.xxx.92.152 (?)
9.11.2014 12:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak píšete, letos dozrálo ovoce o něco dříve, tak mi na stromě lépe dozrály i hrušky a když šli do sklepa, byly již poživatelné. V tom je rozdíl, oproti loňsku...

Připojit reakci
                           

Dicolor


host - xxx.xxx.58.114 (?)
9.11.2014 19:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Možná je vysvětlení v tom, že letos všechny stromy začaly kvést velmi brzy. Mám kalendářní záznamy počátku kvetení mých hrušek : r. 2008 - 18.4.  r. 2009 - 17.4.  r. 2010 - 24.4.  r. 2011 - 16.4.  r. 2012 - 17.4.  r. 2013 - 27.4.  a letošní rok 2014 - již 8.4.  Tímto velmi brzkým kvetením se asi posunula vegetační doba a tedy i termín sklizně. Možná tyto domněnky potvrdí i jiní pěstitelé.

Připojit reakci
                           

Dicolor


MIRDA (3079) - xxx.xxx.103.2 (?)
28.3.2015 18:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak Dicolor ma nasazeno pěkně, snad nebudou vyraznejsi mrazy v dobe kveteni..tez kdoulon je slušná, zbývá než čekat..

Obrázky:


Připojit reakci
                           

Dicolor


MIRDA (3079) - xxx.xxx.103.2 (?)
29.4.2015 20:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

z 25.4. Dicolor + Bohemica + Konference

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Dicolor


Standa_hk (5596) - xxx.xxx.248.136 (?)
29.4.2015 22:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To máte hezký.

u mne Bohemica a Jana nemají naszeno téměř nic a nejmladší stromek Concordu to asi zrovna nevytrhne, takže počítám s maximálně 3×3 kg hrušek.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Jaroslav u Prahy (173) - xxx.xxx.143.242 (?)
1.5.2015 18:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Boscova l., Decora i Bohemica pěkně nasadily, teď už jen vydržať! J.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
13.1.2017 18:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Já fakt nevím, co by jste chtěli, drazí. Kupované větší, dobře vybarvené plody už nemám, ale i těch pár "mrzáků", stejných jako na fotce v tomto vlákně, jsou podle mě chutné. Řekl bych dokonce, že velmi a stále drží. Žádnou hrušku nelze srovnávat s Boscovou flaškou. Dicolor je něco jiného, ale vůbec né špatného.
Připojit reakci
                           

Dicolor


Mittwoch (279) - xxx.xxx.72.19 (?)
21.1.2017 20:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
At nevychvalujem pouze stare odrudy, je potreba pochvalit i nektere novejsi (Petr bude mit radost), napriklad Dicolor. Foto z lonske stedrovecerni tabule. Spickove chuti dosahla i v bezmala 600m.n.m. Letos vynechala. Mittwoch
Obrázky:
Dicolor na Vanoce 2015
Dicolor na Vanoce 2015
Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
21.1.2017 21:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

"No jistě", jak říkal Miroslav Donutil v Černých baronech, nebo Tankovém praporu. Pánové Vysloužil, Hlavatý, Palo, MvA, Jano, zřejmě nikdy nepoznali pravou kvalitu plodů Dicoloru. Škoda, že se navzdory všem nevyjádří i pan inženýr Fidla. Nebojte se, pane inženýre.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Ivan Hlavatý (2600) - xxx.xxx.234.149 (?)
21.1.2017 21:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Petře, je to presne naopak, pravú kvalitu Dicolor (a z vlastnej záhrady) som spoznal veľmi dobre... Zopakujem už neraz povedané: Dicolor nie je zlá hruška, ale ak ju porovnáte s (mojimi) Boskovkami, Nojabrskými či Harrowkami, tak na ne jednoducho nemá. Možno Vás poteší, že posledné Dikolorky ešte mám v pivnici (už ale nie sú fotogenické 😉). Ako bolestné za to čo som napísal špeciálne pre Vás pridávam fotku celkom peknej Dikolorky z mojej záhrady (prečo ju tam asi tak mám...?). IH
Obrázky:

Připojit reakci
                           

Dicolor


host - xxx.xxx.189.156 (?)
21.1.2017 22:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Inu moc se nemám k čemu vyjadřovat. Dicolor jsem určitě chutnal, dojem z ní byl sladká, chutná hruška s dobrou konzistencí. Nějaký jiný zapamatovatelný pocit tam nebyl. Abych ji mohl lépe zhodnotit, musel bych ji zas někdy ochutnat. Nebylo tam určitě nic tak typického čím se vyznačuje třeba Kozačka, Špinka, Salisbury, Mechelenská, nebo Koporečka. Nevěřím že kvalita starých ušlechtilých odrůd bude někdy překnonána, není to totiž možné, jejich chuť je totiž esencí pravé hruškové chutě! Jistě může se stát, že nové odrůdy budou průměrnému člověku chutnat více, ale jistě ne proto že budou chutnější. Ať si každý domyslí, kam tímto mířím... Podobně jako byla devalovována třeba chuť ušlechtilé Kožené renety zimní může být devalvována klidně královna hrušní Koporečka.. Že přeháním? Nemyslím v podstatě ta situace už tu dávno je. Kdo z nás tře¨ba Koporečku někdy chutnal hm? Nemyslím si že to je odrůda vhodná jen pro pár nadšenců, to opravdu ne...

           Ing. Fidla

Připojit reakci
                           

Dicolor


Ivan Hlavatý (2600) - xxx.xxx.234.134 (?)
22.1.2017 7:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ing.Fidla: Len 2 poznámky. 1. "...zapamatovatelný pocit tam nebyl...". Dokonalá charakteristika presne vystihujúca túto hrušku. 2. "...není to totiž možné..." Inu, a je možné, že Ultimate Warrior s touto prognózou trochu preháňa? IH
Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
22.1.2017 10:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Docela nechápu, proč stále porovnáváte Dicolor s nějakými starými odrůdami, dokonce s Boscovou lahvicí. Když už, tak s něčím novějším. Že Dicolor má svoji osobitě lahodnou chuť jsem si připomněl právě v tomto roce, kdy se plody kvalitativně opravdu povedly. Taky jsem se domníval, že vyjádření inženýra Fidly o Dicoloru, jako o nejpovedenější odrůdě pana Boumy, mělo nějaký větší význam, ale nemělo. Taky koukám, že pan Hlavatý byl zřejmě velký metalista, když používá termíny jako "Ultimate Warrior". Tak HEAVY METALU zdar, Ivane. laugh

Připojit reakci
                           

Dicolor


host - xxx.xxx.189.156 (?)
22.1.2017 10:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ne nemělo, já už jsem ale víckrát tady naznačil, že nejsem žádný velký expert přes nové odrůdy a taky jsem myslím dostatečně vysvětlil proč. Dicolor je určitě nejznámější z odrůd z dílny pana Boumy a tedy mu nelze snadno uniknout... Pěkná barva, rozumná velkost plodů i velice dobrá chuť. Já mu nemám co vytknout, až snad na tu nepříliš vekou originalitu chuti, ale nemůžu ji moc hodnotit, nakolik nemám ted k této odrůdě přístup. Ing. Fidla
Připojit reakci
                           

Dicolor


Ivan Hlavatý (2600) - xxx.xxx.234.25 (?)
22.1.2017 11:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Petře, Petře, zasa unáhlené závery. To U.W. ma napadlo spontánne pri písaní reakcie, ani netuším že to má nejaký copyright. A mal to byť kompliment pre ing.Fidlu. Naozaj. IH
Připojit reakci
                           

Dicolor


host - xxx.xxx.234.130 (?)
22.1.2017 11:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Docela nechápu, proč stále porovnáváte Dicolor s nějakými starými odrůdami, dokonce s Boscovou lahvicí. Když už, tak s něčím novějším.

Petře ja nemôžem chuť Dicoloru porovnať s inými novými odrodami pretože ich nemám.Môžem ju porovnať len s Wiliamsovou, Konferenciou,Boscovou a Lucasovou.A to sú všetko staré odrody ktoré mne osobne chutia viac ako Dicolor okrem Lucasovej ale na Lucasovu asi nemám dobrú polohu takže to nie je chyba odrody.V oblasti kde pestuje hrušky pán Ivan by pravdepodobne Lucasova bola v chuti pred Dicolorom.     Jano

Připojit reakci
                           

Dicolor


host - xxx.xxx.234.210 (?)
23.1.2017 11:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A prečo Dicolor porovnávať s novšími? Boscova flaška má výnimku v porovnávaní s inými odrodami hrušiek? Staré odrody sa už s novými nemôžu alebo nesmú porovnávať? Veľmi divný postoj k porovnávaniu odrôd hrušiek naozaj veľmi divný.     Jano

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
23.1.2017 12:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Janko, Janko, nezbývá než konstatovat, že i když většině lidí Dicolor zajímavý nepřipadá, najdou se i tací, kteří mají opačný názor. Toť vše. Prostě není nad kvalitní Dicolorky. smiley

Připojit reakci
   

Dicolor


Ivan Hlavatý (2600) - xxx.xxx.234.196 (?)
25.6.2017 19:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Názov tejto hrušky je naozaj trefný. Dicolor je už teraz "dikolor" - teda dvojfarebná (foto 1,2). Pravda, do oberačkového vyfarbenia (foto 3) jej ešte dosť chýba. IH
Obrázky:



Připojit reakci
   

Dicolor


Ivan Hlavatý (2600) - xxx.xxx.234.98 (?)
1.10.2017 17:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dicolor som oberal teraz - na rozhraní sept.-okt. Dá sa očakávať, že nevydrží ani do polovice decembra. U nás je to neskoršia jesenná, resp. veľmi skorá zimná odroda. Nič nového. Fotky dokumentujú, že názov odrody je naozaj trefný. IH
Obrázky:


Připojit reakci
      

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
12.10.2017 19:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Začíná pomalu i "řepná kampaň" Dicoloru. Ke krmné řepě odrůdu přirovnal pan MV, ke smůle šlechtitele Boumysad, abychom si rozuměli Sice žádné přesvědčivé barvičky na slupce, ale první měkkčí plod nezklamal. Příjemné "máslíčko" s nyní ještě nepatrnou koncovou kyselinkou.

Připojit reakci
         

Dicolor


Daniel Boudyš (19) - xxx.xxx.126.102 (?)
23.10.2017 11:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já snad nemám ani odrůdu Dicolor.. 

Letošní úroda na 5 letém stromku byla v počtu asi 25 kusů a hrušky pěkně velké (viz foto). Chuť výborná a všichni si jí pochvalují. Snad jenom mi připadá, že konzumní zralost=sklizňová a že hruška moc dlouho nevydrží.

Obrázky:
Dicolor?
Dicolor?
Dicolor
Dicolor

Připojit reakci
            

Dicolor


Ivan Hlavatý (2600) - xxx.xxx.234.164 (?)
23.10.2017 17:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
D.Boudyš: Typickú Dikolorku na Vašich fotkách nevidím... Dnes som zhodou okolností spravil degustačné porovnanie dvoch odrôd - Nojabrskej a Dicolor (foto). Dicolor je už v plnej konzumnej zrelosti, Nojabrskaja do nej vstupuje. Len stručne: obe sú to kvalitné odrody, Dicolor boduje jemnou maslovitou dužinou, chuť je príjemná, v sladších tónoch. Nojabrskaja má dužinu trochu zrnitejšiu, chuťovo je extrémne vynikajúca, s takým typickým plným hruškovým vnemom, ťažko definovateľným. Dokonca by som povedal, že v tomto roku mierne prekonáva aj Boscovu (je len o niečo menej šťavnatá, ale to mne neprekáža). Platí čo som už avizoval prv - moje chuťové top-trio je Boscova, Nojabrskaja a Harrow Delight (bez poradia). IH.
Obrázky:


Připojit reakci
               

Dicolor


Daniel Boudyš (19) - xxx.xxx.126.102 (?)
25.10.2017 21:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Boscovu pěstuji taky a je to taková královna hrušek, ale Dicolor jsem si pořídil díky chvále, která na ní byla a zklamaný nejsem i když existují chutnější hrušky. Máte pravdu, že na fotce není typická Dicolor, já to přisuzuji "skvělé" péči o strom a taky probírce od plodomorky, která mě připravila o polovinu úrody. Proto měl strom více energie a udělal takové krásně velké plody. 

Z jiných hrušek mám ještě: Bohemica, Erika, David, Lucasova a již zmiňovanou Boscovu lahvici. 

Připojit reakci
                  

Dicolor


Ivan Hlavatý (2600) - xxx.xxx.234.30 (?)
25.10.2017 21:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Daniel B.: Ja by som skôr povedal že to Dicolor nie je. Nad netypickou farbou a tvarom plodu by sa ešte dali privrieť oči, ale absolútne mi nesedí stopka - na Vašej hruške je krátka a hrubá a odstupuje šikmo, kým Dicolor ju má typicky dlhú a tenkú a odstupujúcu skôr v ose plodu - ako vidno na fotkách v mojom príspevku z 23.10.). IH
Připojit reakci
                     

Dicolor


Daniel Boudyš (19) - xxx.xxx.126.102 (?)
25.10.2017 21:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Abych se přiznal, tak strom byl zakoupen v Lysé nad Labem pod názvem Dicolor. V té době jsem začínal s pěstováním a tak jsem byl rád, že jsem něco měl. 

Když se podívám na ostatní plody z fotek daných dříve, tak musím říci, že všechny plody mají krátkou a tlustou stopku. Je mi ale divné, že by se jednalo o jinou odrůdu, barva více-méně sedí a konzumní zralost také. 

Máte nějaký tip, co by to mohlo být jiného? 

Děkuji za reakci 

Připojit reakci
                        

Dicolor


Ivan Hlavatý (2600) - xxx.xxx.234.30 (?)
25.10.2017 21:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nerád by som tipoval od boku, len pridám fotku typických nezrelých Dikoloriek asi v polovici veget.obdobia. Vidíte že tie stopky sú úplne iné. IH
Obrázky:

Připojit reakci
                           

Dicolor


Daniel Boudyš (19) - xxx.xxx.126.102 (?)
25.10.2017 21:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Po shlédnutí této fotky musím opravdu konstatovat, že se asi nejedná o Dicolor. 

Typické znaky mojí hrušně:

Konzumní zralost: od poloviny října, máslovitá, krátká tlustá stopka, netypický baňatý tvar (tlustý dole), červené líčko, strom roste krásně rovně vzpřímeně, malé tečky na hrušce. 

Můj tip: Decora, ale tam nesedí konzumní zralost. 

Připojit reakci
            

Dicolor


Ivan Hlavatý (2600) - xxx.xxx.234.30 (?)
25.10.2017 21:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Daniel B.: Tak jeden tip (bez záruky) predsa len dám - foto. IH
Obrázky:


Připojit reakci
               

Dicolor


Daniel Boudyš (19) - xxx.xxx.126.102 (?)
25.10.2017 22:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vypadá to, že Váš tip je poměrně přesný. Tak teď nevím, zda mám být rád, že nemám takovou hrušku, jakou jsem si koupil a nebo zklamaný. 

Počkám na úrodu příští rok a uvidím. Každopádně jsem s hruškou spokojený a Vám děkuji za tip. Já budu pátrat dál, ale myslel jsem, že Děkanka Robertova je poměrně vzácná. 

Připojit reakci
                  

Dicolor


Daniel Boudyš (19) - xxx.xxx.126.102 (?)
25.10.2017 22:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Omlouvám se ještě za spam, ale troufnu si říci ještě jeden tip 

Denisa? nevím, zda tato odrůda je v konzumní zralosti máslovitá. 

Pokud by měl ještě někdo nějaké tipy, tak budu rád a omlouvám se, že jsem vychválil hrušku pod falešným názvem. 

Připojit reakci
                     

Dicolor


mino BA (61) - xxx.xxx.182.116 (?)
26.10.2017 6:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

S p. Ivanom by som vizualne suhlasil. Ak je to pravda, mate byt na co v zahrade pysny      mino BA

Obrázky:


Připojit reakci
                        

Dicolor


Daniel Boudyš (19) - xxx.xxx.112.233 (?)
26.10.2017 20:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dnes jsem ještě pátral a zjistil jsem, že jsem Vás možná zmátl, napsal jsem, že mám hrušeň Lucasova, ale tu jsem koupil až letos. Při shlédnutí plodů na fóru pod názvem Lucasova a popisu na různých stránkách musím konstatovat, že se asi jedná o strom Lucasova, neboť mi plody postupně žloutnou a v pokojové teplotě už jsou celé žluté s malým červeným líčkem, růst, sklizňová a konzumní zralost... Dá se říci, že všechno sedí. 

Myslíte, že by to mohla být Lucasova? 

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
28.10.2017 11:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Příznivcem odrůdy Lucasova není pan Miloš Vysloužil (dále jen MV), ani pan PP (dále jen PP) smiley. První výše jmenovaný z důvodu nepříznivé polohy pro pěstování této odrůdy, a ten druhý z důvodu horší kvality kupovaných plodů v obchodě. Každopádně pokud narazíte na plody ve standartní kvalitě, tak nebudete nejspíš váhat a odrůdu si vysadíte, nebo naroubujete. Ve vlákně Lucasova jsou na začátku vlákna fotky pod kterými je sice název Lucasova, ale pravděpodobně se o Lucasovu nejednalo. Dále ve vlákně jsou již fotky správné. Ještě by mě zajímalo, co by jste říkal na pravé Dicolorky. 

Připojit reakci
                           

Dicolor


Daniel Boudyš (19) - xxx.xxx.221.2 (?)
28.10.2017 12:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud se opravdu jedná o odrůdu Lucasova, tak se nedá s kupovanými plody srovnávat, ale spodní část hrušky a to zakončení bubáku je typické pro Lucasovu, ale budu ještě tak rok sledovat a porovnávat, abych si byl jistý. 

Já jsem z Opatovic nad Labem, tak jsme z blízké vzdálenosti. Jestli se vše potvrdí, tak Dicolor nemám a ani nemůžu posoudit její chuť, ale v budoucnu to bude moje volba číslo 1 už z důvodu negativních recenzí na tuto českou odrůdu. 

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
28.10.2017 14:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ale v budoucnu to bude moje volba číslo 1 už z důvodu negativních recenzí na tuto českou odrůdu.

Tak to jste mě rozesmál.laugh Na druhou stranu nemůžu tvrdit, že všechny české odrůdy jsou super. Ve vlákně zakoupené hrušky, mi z těch méně rozšířených chutnala jen Amfora, jinak jen klasika - Dicolor, Bohemica, Erika. Myslím z těch vyfocených v tom vlákně. Třeba, když jsem teď kousl do Bohemicy, tak i když je tvrdší, tak by se dalo říci, že je to typická, snad ještě sladší Pařížanka. Tím chci říct, že by se daly sníst už teď, v této tuhé konzistenci. Moje Dicolorky jsou momentálně snad z důvodu horšího oslunění pouze žluté, jen s místy nepatrným líčkem, ale pro mě chutné, příjemné, rozhodně to není žádná "řepa". 

Připojit reakci
                           

Dicolor


Daniel Boudyš (19) - xxx.xxx.221.2 (?)
28.10.2017 17:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vyzkoušet se má všechno. Bral jsem to tak, že pro spousty lidí je Dicolor "obyčejná" hruška, která ničím nevyniká, ba naopak. Proto jsem i zde dal ten svůj první příspěvek, že jsem byl nadšený, až později jsem zjistil, že mám jinou odrůdu, ale i tak chci Dicolor v budoucnu ochutnat a vyzkoušet. 

Já osobně ještě Bohemicu a Eriku nechávám uležet. Co říkáte na odrůdu David?  Ještě se jenom lehce vrátím s jednou fotkou, je tohle typické zakončení pro Lucasovu? Popřípadě je pravda, že Lucasova nemá většinou vyvinuté semena? 

A jak se jinak daří pěstovat v Polabské nížině kousek od Opatovic? Já chodím nakupovat stromky do HK Kukleny, ale poslední dobou mi vadí, že jim chybí odborná znalost a to bych u odborníků čekal, ale Dicolor tam mají. Snad příští rok do ní půjdu :) 

Obrázky:

červenec
červenec
Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
28.10.2017 18:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ta Bohemica byla poškozená ptactvem, tak jsem ji slupnul, než se skazí a jak říkám, dala se. Chruplavá, hodně sladká viz. Pařížanka. U Davida nevím, měli ho tady tenkrát ti prodejci taky, ale nevybočoval z průměru, stromek se mi neujal. Místo něj jsem dal na stejné místo ožranou Eriku srnkami a vypadá to, že se po letech přece jen probudila. U Davida možná narážíte na křížence pocházejícího z Děkanky. Zrovna před chvílí jsem koštoval první zežloutlou Děkanku Robertovu společně s menším bronzovým Generálem (menší jsou do bronzova, větší zůstaly zeleně kropenaté, viz. vlákno Děkanka robertova. Zhruba stejná chuť. Pokud máte Boscovu flašu, tak je to něco podobného. Myslím, že David lepší nebude. smiley V Kuklenách jsem už dlouho nebyl. Znalosti prodejců jsou stejné všude, prostě žádné nemají.smiley Proto se jich ani na nic neptám. Spíše je odháním. Rouby Dicoloru Vám klidně pošlu, přednost bych dal ale té Děkance a Generálovi, rád Vám je dám. Když jsme u té konzumní, nekonzumní zralosti, tak třeba ta Vienská byla v předmáslovité konzistenci, kdy byla ještě chruplavá, mnohem výraznější. S těmi semeny u Lucasovy jsem to nesledoval. Co se týče té druhé fotky, tak kdybych je v červenci takhle u někoho viděl, tak bych si okamžitě řekl, že je to Dicolor. Na první pohled.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Daniel Boudyš (19) - xxx.xxx.126.102 (?)
30.10.2017 22:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za nabídku. Třeba někdy v budoucnu, ale teď mám top stav (odrůdový - 10 odrůd hrušek a přes 20 odrůd jabloní. Časem bude následovat selekce a dostane se i na jiné odrůdy.. 

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
31.10.2017 17:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, pane. Po každé snědené Dicolorce si říkám, jaký je to nesmysl, přirovnávat její chuť ke krmné řepě, jak to učinil Miloš Vysloužil. Dobře vychlazená (skladované venku) máslovitá, šťavnatá, s onou tradiční jemnou příchutí. Kdyby jich tak bylo více.

                                                                       Josef Vyskočil smiley

Připojit reakci
                           

Dicolor


Ivan Hlavatý (2600) - xxx.xxx.234.41 (?)
31.10.2017 18:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dicolor je nádherná hruška. Mám ju na semenáči, plody sú veľké, krásne vyfarbené (foto). IH
Obrázky:





Připojit reakci
                           

Dicolor


Miloš Vysloužil (15554) - xxx.xxx.92.38 (?)
8.11.2017 13:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...jaký je to nesmysl, přirovnávat její chuť ke krmné řepě, jak to učinil Miloš Vysloužil.

Jsem rád, že žiju v době, kdy smím říci, co mi chuť připomíná a že není nařízeno, co nám má chutnat a co ne. Bez ohledu na to, že mnozí, jak vidno,  na ty časy s láskou vzpomínají.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
8.11.2017 14:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tohle přirovnání ke "starým časům" se moc nepovedlo. Někdo si může napsat, že plody mají příchuť krmné řepy a druhý zase, že je to nesmysl.smiley Co se týče mých plodů, kupovaných plodů Dicolor ve vlákně zakoupené hrušky, ale i jinde,  mají pokaždé tu samou, příjemnou chuť. Dala by se poznat i ze zavázanýma očima, když bych neviděl, jak hrušky vypadají. Je to podle mě povedený kříženec s originální chutí jiného typu. Taky je pravda, že je dobře plody zkonzumovat včas, tak do konce listopadu. Pak se může ztrácet potřebná chuťová svěžest. 

Připojit reakci
                           

Dicolor


Ivan Hlavatý (2600) - xxx.xxx.234.45 (?)
8.11.2017 16:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dicolor - u mňa jesenná odroda. Hrušky (zostali už len tie menej pekné - foto) sú na vrchole konzumnej zrelosti. U nás vydržia do decembra len jednotlivé kusy. Tento rok ju v trvanlivosti prekonáva aj Nojabrskaja. Napokon, Lucasova je tu na tom podobne, tá je už zjedená, resp. naplnila jeden sud za účelom "lukasovice". IH
Obrázky:



Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
9.11.2017 10:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

U mě jsou za vrcholem. Některé už hniličkovatí. Optimální konzumní zralost je tak druhá polovina řijna do začátku listopadu (skladované venku).

Připojit reakci
                           

Dicolor


KarelJM (24) - xxx.xxx.142.2 (?)
22.11.2017 23:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám 5 letou Dicolor na Kdouli BA, velmi slabě roste (asi by jí svědčil spíš semenáč), zato hodně kvete a plodí, takže musím silně redukovat násadu. Letos jsem zjistil, co je plodomorka hrušňová, ale i tak byla násada na tak malý strom velká.

Pokud mohu zhodnotit tak hrušky menší velikosti, pěkné barvy, chuť sladká, konzumovatelné ihned po sklizni na zač.září, podzimní hruška v v naší teplé oblasti, bez specifického aroma. Nám docela chutná díky sladkosti, okmžité konzumovatelnosti a rozplývavé dužiny i bez té kořenitosti, když to srovnám s některýma hruškami s tuhou slupkou a řepnou konzistencí.

Přikládám mizerné foto stromu z mobilu, foceno při začínajícím dešti.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Dicolor


KarelJM (24) - xxx.xxx.142.2 (?)
22.11.2017 23:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ještě mohu potvrdit slova p. Vysloužila, že plody Dikolor padají i při malém vánku, tím spíš, že v posledních letech jsoupři prudkých změnách počasí "vánky"každoroční a poměrně silné, takže hrušky končí na zemi.

Letos jsem dokoupil Bohemiku (jako alternativu jsem myslel na Eriku) na semenáči, protože jsem chtěl opravdu zimní hrušku na rozdíl od podzimní Dikolor, jsem zvědavý, jestli opravdu vydží aspoň do ledna na skládce a jestli bude pro mě dobrá v chuti a ne jako řepa.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
23.11.2017 8:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A jakou řepu máte na mysli? Červenou řepu, krmnou řepu, nebo cukrovou řepu? Červená řepa je jinak velmi zdravotně prospěšná.

Připojit reakci
                           

Dicolor


host - xxx.xxx.153.9 (?)
23.11.2017 13:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Bohemica nevydrží - máme tři pětileté stromky a letos zarodily bohatě - lehce jsme je při sklizni podtrhli, ale ani to nepomohlo - zralé, nezralé - mizí z bedýnky jak pára nad hrncem, jsou výborné už i tvrdé, po těch nažloutlých jsou už dávno jen mezery na lísce... uchránit nějakou do jara se nepodaří.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
23.11.2017 15:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já mám Bohemicy i Nely stále tvrdé a zelené. Mám je pořád venku. Možná, že Vy je máte ve sklepě, kde je tepleji, proto zežloutly.

Připojit reakci
                           

Dicolor


host - xxx.xxx.153.9 (?)
23.11.2017 15:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jižní Morava... některé se daly už jíst přímo ze stromu. 

Připojit reakci
                           

Dicolor


host - xxx.xxx.189.156 (?)
23.11.2017 8:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte pravdu, foto to je mizerné. Přesto i z toho to vypadá že váš strom roste méně, než by měl. Doporučil bych hlubší předjarní řez...

           Ing. Fidla

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
23.11.2017 10:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taky je možné, pane Jemelko, že máte málo chuťových buněk. Jak známo, tak šedesátiletý člověk už jich má polovinu. To se nedá nic dělat. Je třeba si pořídit více starých odrůd s výraznou chutí, jako je třeba "flaška" od pana Bosca. Ale i z Generálem, nikoliv Francem nebo Pinochetem, ale Leclercem, budete snad spokojen. 

Připojit reakci
                           

Dicolor


host - xxx.xxx.153.9 (?)
23.11.2017 13:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nám letos taky Dicolor zarodil a byl velkým překvapením, protože chuťově předčil Konferenci, která zatím u nás byla jedinou podzimní hruškou schopnou aspoň přibližně dozrát do rozumné chuti.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
23.11.2017 15:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nezlobte se, ale já si stojím za svým. Dicolorky mají zajímavou, velice příjemnou chuť. Kdybych kousl do "řepy", (přirovnání pana Vysloužila), tak si rozhodně takhle nepochutnám. Samozřejmě, že takový "říz", jaký má třeba Williamsova to není, ale přesto Dicolorky uznávám. Je to prostě něco jiného. Ovšem Konference naroubované na Astře byly "nebíčko v papuľke", jak říká Milan Fiala. Taky je to něco jiného. Přece nemusí všechny hrušky chutnat silně kořenitě. 

Připojit reakci
                           

Dicolor


KarelJM (24) - xxx.xxx.142.2 (?)
23.11.2017 22:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji všem za názory a reakce.

Myslel jsem krmnou řepu, červenou řepu běžně konzumuju a docela se dá. 60 let mi ještě zdaleka není, tak snad to s těmi chuťovými pohárky nebude tak zlé.

Jemelka také nejsem, pouze jsem se chtěl odlišit od jiných Karlů označením rodné hroudy.

S názorem na Dikolor se shodnu s p. Vysloužilem, až na to, že mi přes nectnosti docela chutná.

Strom roste slabě možná i proto, že v těžké půdě jsem tehdy neudělal dostaečně velkou výsadbovou jamu, Nyní když sázím stromy, kopu díry min metr i více v průměru a cca 50 - 70 cm hloubku. Manželka se procházela v zahradě za šera a spadla do jedné nachystané výsadbové jamy, asi si dovedete představit, co mě pak řekla. No každopádně se zdá, že stromy to ocení a daleko lépe rostou.

To rád slyším, že u nás na JM je Bohemika tak chutná, že ji ani neskladujete, jak se rychle sní.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
23.11.2017 23:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jsem rád, že berete moje příspěvky "sportovně". Nemyslím to špatně, spíš se občas snažím o nějakou nadsázku, kterou většina lidí asi nechápe. Projížděl jsem si kousek vlákna, ale názory pana Vysloužila jsou někde vpředu, takže nevím, co máte konkrétně na mysli. Co si tak vzpomínám, tak panu doktorovi nevyhovuje de fakto na Dicoloru vůbec nic. U nás by se ovoce z velkého stromu snědlo velmi brzo. Jsou to prostě dobrý hrušky.smiley

Připojit reakci
                           

Dicolor


host - xxx.xxx.142.2 (?)
26.11.2017 20:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Příspěvky jsou vtipné a nemám z nich pocit, že mě chcete urazit, takže No problem. Jen ukažte ostatním, zač je v Pardubicích perník.

Asi máte pravdu, že u p. Vyskoužila nakonec negativní názor převládl.

Já jsem tím chtěl říci, že přes řadu nectností mě vlastně Dikolor jako podzimní hruška chutná, ale určitě jsou lepší. 

Karel JM "Jemelka"

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
27.11.2017 11:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Karle, já rozhodně netvrdím, že je nejlepší. Ale z těch novějších kříženců je to ta lepší odrůda. Některé z nich jsou totiž mdlé až hanba. smiley U doktora Vysloužila tak trochu nechápu proč mu vadí menší velikost plodů. Neživí se přece jejich prodejem. Těmhle lidem jde asi jen o to, aby se mohli chlubit velikostí a aby byli příslušně oceněni publikem za nějaké megahrušky. Co se týče kvality, tak prozatím žádná z těch novějších odrůd se v chuti nevyrovná těm starším vybraným sortám, kde mnohé z nich ani dostatečně neznáme. Být Vámi sháněl bych právě ty starší.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Miloš Vysloužil (15554) - xxx.xxx.11.135 (?)
27.11.2017 11:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Těmhle lidem jde asi jen o to, aby se mohli chlubit velikostí

A mám to, odhalil měblush
Několik desítek kg hrušek a jablek oloupu a rozkrájím na křížaly. Je to div, ale u těch velkých to jde 3x rychleji, nevím, čím to je. Popadané hrušky sbírám. Kupodivu sbírání těch drobných trvá déle. Přebytky sklizně nabídnu známým k prodeji. Mám asi špatné známé, všichni preferují větší plody.
   Když někdo sklidí 3 plody proto, aby filozofoval nad pikantností jejich chuti, chápu, že mu na velikosti nezáleží.

Připojit reakci
                           

Dicolor


host - xxx.xxx.156.177 (?)
27.11.2017 13:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No ano M.Vyslouzil ma idealne podmienky, silne urodnu podu na hranici cernozeme, dobra poloha, obrovske plody preto ta chlouba.Nie kazdy moze zahradkarcit v tak rajskych podmienkach snad z toho prameni ta necekena chlouba smiley

Připojit reakci
                           

Dicolor


host - xxx.xxx.153.9 (?)
27.11.2017 18:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

I my máme Dicolor a protože u nás, když se urodí hruška, tak je to svátek, tak Dicolor byl překvapením podzimu - ano, plody byly malé a nanicovaté, ale byly... a světe div se - chutnaly jako hruška a ne jako řepa. Je to o možnostech, to co jinde nemá smysl ani ze stromu utrhnout, toho my si považujeme jako vzácnosti.

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
27.11.2017 19:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Něco pro Káju. Karliku: dneska jsem slupnul posledního a mrňavého Generála L. a opravdu Boscova flaška "hadr", ale spíše něco podobného, takže se starými odrůdami neváhej.  Proč si pořizovat náhražkovou chuť v podobě kříženců, když můžeš mít originál. Pokud máš samozřejmě dobrou polohu, nacož si teď momentálně nevzpomínám. 

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
27.11.2017 20:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Karle, na pana Fidlu nedám dopustit, protože je fajnšmekr. Takže mu věřím, že poznal spoustu starých chuťovek. Každá stará hruška někde u silnice taková nebude, ale on určitě ví, které z těch starých odrůd jsou perfektní a rozhodně u nich nerozhoduje vzhled ani velikost, jako u těch nových, které tady "chrlí" Milan. 

Připojit reakci
                           

Dicolor


host - xxx.xxx.189.156 (?)
27.11.2017 23:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to tak, jak říká Petr. Jsem v tomto určitě fajnšmekr a chci si vychutnávat pravé, originální, plné chutě, žádné namixované napodobeniny. Pamatuju jak jsme kdysi dávno ochutnávali s kamarádem v lednickém sadu zahradnické fakulty různé ty novější odrůdy české provenience. Dojem z nich byl více než rozpačitý. Kam se poděla jakoby pryskyřičná chuť Špinky, křupavá sladkost Hájenky, jemná navinulost Předobré, medovost opavské Cukrůvky, nebo letošní objev- neuvěřitelná Colomaova?

           Ing. Fidla

Připojit reakci
                           

Dicolor


Mikeš13 (1546) - xxx.xxx.224.76 (?)
28.11.2017 8:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jsem si na Vás, Ondro, vzpomněl v neděli, když jsem sbíral z pod stromů plody Koporečky smiley.

Připojit reakci
                           

Dicolor


KarelJM (24) - xxx.xxx.142.2 (?)
28.11.2017 20:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No, možná máte pravdu. Bohužel už nemám na zahradě místo pro další hrušně (a ani další stromy), jedině, že bych přerouboval hrušeň písečnou Chojuro, Dikolor si zatím nechám a Bohemika se teprve musí předvést. Ale jinak bych jistě Generála Lecrerka, ale i další staší odrůd rád vyzkoušel.

Připojit reakci
                           

Dicolor


KarelJM (24) - xxx.xxx.142.2 (?)
27.11.2017 19:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Petře, s novými odrůdami zkušenosti příliš nemám, takže nemůžu posoudit, Z těch starších je výborná Boskova l, a Konference, na zahradě jsme měli Hardyho, sice velký plod, kořenitá a sladká chuť, ale tuhá a nahořklá slupka nás jako děti odrazovala od konzumace, takže jsme raději jedli jiné ovoce.

Jinak mám z dětství se staršíma odrůdama spíš špatný zkušenosti, v okolí co je měli na vysokokmenech tak brzo hniličkovatěly, nebo pozdnější chu´t kaménčité krmné řepy, otrhat se vzhledem k výšce nedaly. Takže mám na rozdíl od ing. Fidly spíš negativní názor na staré odrůdy. 

Sliboval jsem si od novějších lepší vlastnosti a z tohoto pohledu je Dikolor na kdouli opravdu super hruška z dobrou, sladkou chutí, nehnilčí, dobře vypadá.

Připojit reakci
                           

Dicolor


host - xxx.xxx.168.53 (?)
27.11.2017 22:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

no u mě Dicolor neobstála - vzhled pěkný, ale sladká s podivnou příchutí (takový divný konec).  Je přeroubována na Amforu.

Lucas

Připojit reakci
                           

Dicolor


Mittwoch (279) - xxx.xxx.80.88 (?)
25.12.2017 21:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Na letosni stedrovecerni tabuli nechybela Dicolor. Kdysi byla shodou nahod a za prispeni povedeneho marketingu ze strany prodejce zakoupena tato zimni odruda na kdouli a to do bezmala 600m.n.m. Chuti spickovych odrud z nizin jako jsou Sterkmannova, Mechelenska ci Parizanka rozhodne nedosahuje. Vzhled je vsak lakavy, rozmer plodu akorat na slupnuti. Stavnatost vyborna, konzistence tez, prijemna sladka chut s lehkymi mandlovymi tony lahodi. Zaplatpanbuh ze tu jednu bedynku plodu.
Obrázky:

Připojit reakci
                           

Dicolor


Petr z Pardubic (6077) - xxx.xxx.70.240 (?)
26.12.2017 17:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Do Vánoc jedině v chlaďáku. Dicolor bych srovnával jen s těmi novějšími odrůdami, kde podle mě obstojí slušně. Fotka moc pěkná, Míťo, lákavá.cheeky

Připojit reakci
                           

Dicolor


Ivan Hlavatý (2600) - xxx.xxx.234.88 (?)
26.12.2017 19:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mittwoch: U mňa Dicolor tento rok vydržala v pivnici až do Vianoc. Plody sú už ale na hranici svojej životnosti (foto), stále však konzumne celkom slušnej kvality. Výhodou Dikolorky je, že svoj štandard (vysoký čo sa týka výzoru, šťavnatosti a konzistencie a mierne nadpriemerný čo sa týka chuti) si drží spoľahlivo až do konca. Súhlasím s Vami - zaplaťpánboh za ňu, teraz koncom decembra už veľa hrušiek na konzumne kvalitnej úrovni nie je. IH
Obrázky:


Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Výstava v Taliansku + Mister plus 217.1.2018301
Migo - Cepuna 217.1.2018220
Esperenova máslovka 1116.1.20181249
Jak se berou rouby? 1613.1.20182158
Myslíte, že už byla vyšlechtěná taková hrušeň?2812.1.20181800
Asijská hrušeň - Černání stromku, konec? 1010.1.2018952
To už tady jednou bylo159.1.20181615
Bojnicke odrody hrušiek26.1.2018682
Hrušeň Clappova1095.1.2018127525
staré druhy hrušní153.1.201814890
Louise Bonne333.1.20188351
Skoré hrušky hniličky 93.1.20181299
Fantastická Konference232.1.201811696
Smolenka - šemendzia1227.12.20174795
Dicolor10626.12.201746365
Williams - Charneuska918.12.20173086
Prostokořené stromky - zima5518.12.20175193
Odrůda hrušně813.12.20171404
Lucy red 113.12.2017231
HW 624 312.12.2017430
Lanya, Deliza 112.12.2017221
Rudkova hruska - identifikacia odrody 139.12.20171616
Lotenkov 79.12.2017861
Red Conference 69.12.2017713
Krazulya 27.12.2017372
Krvavka195.12.201710982
Kolik hrušek denně1128.11.20171878
Zimné hrušky5927.11.201722423
Astra3827.11.201733730
Hrušeň písečná4427.11.201719269
Hrušeň Erika onemocnění? 324.11.20171102
Proč neprorazil General Leclerc2623.11.201716090
Falstaff 922.11.20172167
Děkanka robertova6422.11.201728364
Hrušeň mi letos už podruhé kvete 821.11.20171257
Nashi1121.11.20171349
Veľtrh hrušiek 218.11.2017594
Sózókörte 2X rodiaca1215.11.20171181
Lucasova7315.11.201757781
Schweizerhose birne 1014.11.20174517
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Fórum pro chovatele - domácí miláčci, psi, drůbež, králíci, včely, krmiva, pelíšky
Kvalitní krmivo19.1.2018
Kohout a co teď?15.1.2018
Kohout a co teď?14.1.2018
Boule - prosím pomoc12.1.2018
Kdo mi zabíjí slepice?11.1.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů