Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:D.Boudyš: Typickú Dikolorku na Vašich fotkách nevidím... Dnes som zhodou okolností spravil degustačné porovnanie dvoch odrôd - Nojabrskej a Dicolor (foto). Dicolor je už v plnej konzumnej zrelosti, Nojabrskaja do nej vstupuje. Len stručne: obe sú to kvalitné odrody, Dicolor boduje jemnou maslovitou dužinou, chuť je príjemná, v sladších tónoch. Nojabrskaja má dužinu trochu zrnitejšiu, chuťovo je extrémne vynikajúca, s takým typickým plným hruškovým vnemom, ťažko definovateľným. Dokonca by som povedal, že v tomto roku mierne prekonáva aj Boscovu (je len o niečo menej šťavnatá, ale to mne neprekáža). Platí čo som už avizoval prv - moje chuťové top-trio je Boscova, Nojabrskaja a Harrow Delight (bez poradia). IH.