Hnojeni lidskymi výkaly ze separacni toalety



Juro - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 76.241 (?)
11.6.2009 16:58

...ak ludske *****,  jedine od vegetarianov, bez medikamentoznej antikoncepcie co neradi mastne jedla a nesolia.  (tolko reci pre par *****)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
               
tomast - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (572) - 244.4 (?), 11.6.2009 12:08

pane PP,

dovolím si reagovat na Váš předchozí příspěvek, byť nebyl určen mně. Nikdo není vševěd, ale na tomto fóru je spousta brouků Pytlíků, kteří se za každou cenu vyjadřují ke všemu (bez urážky, ostatně nemám na mysli Vás).
Jako profesionálního chemika mně dohání k šílenství, když se tady zarputile diskutuje vliv ultra- reziduí aditiv na hygienickou nezávadnost sušeného lejna, ale první a největší riziko plynoucí z použití se zcela opomine...
 Ze své praxe mohu řci, že největšími bojovníky proti chemičce 3 km za humny vždy byli těžcí kuřáci, kteří vybáňali 2 krabičky denně a kterým ta chemička - vzhledem k jejich životnímu stylu - mohla být zcela ukradená ...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 115.245 (?), 11.6.2009 12:32

Som úplný laik, ale napadlo ma, čo tak vajíčka alebo iné vývinové štádiá hlíst a iných parazitov. Viem, že sú odolné a prežívajú aj v zemi. V hline pri zelenine by som ich nechcela mať, lebo deťom môžete hovoriť o tom, že si treba všetko umyť, ale komu by sa chcelo, napr. také jahody, ked sa dá zobať aj na záhone.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 70.100 (?), 11.6.2009 12:43

Ale pokud je někdo vědec, může se realizovat ve vědecké diskusi, ostatě mail vznikl právě z důvodů výměny informací a diskusí mezi vědci. Každého občas něco vytočí. Ale princip tohoto fóra skutečně není diskuse mezi špičkovými specialisty. Spektrum čtenářů je takové, jaké je.  A pokud jde o moje příspěvky, čerpám z toho, co vím, a vyjadřuji se k tomu, co mně zaujme. Jiný filtr nemám. To, jestli jsem v dané oblasti odborník, nebo ne, je bezvýznamné. Je to možná - z odborného hlediska - nevhodné, ale nic tomu nebrání, pravidla to nezakazují. Off topic.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 11.6.2009 13:47

Naprostý souhlas tomáši, vliv ultrareziduí je typickým strachem neznalého jedince z neznáma. Lidská bytost miluje tajemné nebezpečí a tak lidé šíří "seznamy jedů" například v podobě "seznamů éček" a nepřemýšlejí nad reálnými riziky, kterými si dokáží krátit, díky vlastní hlouposti život i o desítky let.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 201.178 (?), 9.7.2015 15:13

mám dokonce dojem, že kuchyňská sůl potravinářská, ač zdraví škodlivá ve větším množství a kompostovací proces komplikující ani nemá E-označení.Hrůzostrašný methanol je jen dvakrát jedovatější. Posypová sůl je pak obvykle průmyslový odpad a mívá v sobě rtuť, olovo, chlorované či bromované uhlovodíky ve zdraví škodlivých množstvích (není,,z moře").- 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 11.6.2009 13:44

Drahý PP, já jen reaguji na to, co píšete, pokud subjektivně hodnotíte problematiku OK, ale to ještě neznamená, že nebudu reagovat na blud, jen proto, abych se nedotkl Vašeho ega. Pokud byste možná na některou problematiku nereagoval jen na základě "dojmologie" , nečetl byste následně oponentní reakci. Zajímavé je , že jeden subjektivní názor následně podpoříte dalším subjektivním názorem. To je nezvyklé...
Je jistě zajímavé ptát se na kauzalitu sdělení - co bylo dřív, nemá cenu proklínat zrcadlo za křivý tvar obličeje.

Zcela souhlasím , že se nejedná o vědeckou diskusi . Můj příspěvek by pak měl zcela odlišný charakter.

Pokud ale v diskusi , i laické někdo prezentuje skutečně zdraví ohrožující názory, je korektní na ně reagovat.

Samozřejmě psát můžete cokoli,  svoji oponenturou Vám v tom nijak nebráním a bránit ani nechci. Je vcelku jedno, zda sušené exkrementy konkrétní jedinec vyhazuje, kompostuje, skladuje, nebo s nimi činí jakkoli jinak. Je ale nesmyslné, pokud vlastní názor podává jiným a své dojmy a subjektivní názory podloží tvrzením "Já si myslím". (to není ale reakce na Vás, reagoval bych na stejně nesmslný názor, i kdyby jej napsal kdokoli jiný)

PS. Vcelku hezky mi připisujete Vaše způsoby komunikace, nebudu je tedy dále komentovat.

PS2. Diskusi čtu pečlivě, velmi se Vám omlouvám drahý PP, za to že sólově nereaguji na každý konkrétní příspěvek, podobalo by se to totiž vědecké diskusi..Reagoval jsem  hlavně na informace "za měsíc to dáme do květináče, nebo na záhon" a na " zadek - čelo - jedno tělo, co je ve mě mi neublíží"

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 70.100 (?), 11.6.2009 14:47

To tedy je velmi korektní, sdělit, že o kompostování se nepsalo a když je dokázáno, že psalo, odpálit to tím, že nemusíte číst všechno. Opravdu hodnotný vědecký přístup. Ale obraťme list.

Narodli jsem se krátce po válce, na malé vesničce. Chovali jsme králíky, slepice, 2- 3 kozy, prase a sem tam nějakou kachnu, či husu. Poměrně brzo se mi dostalo cti ode všech zvířítek vyvážet hovínka. Dávalo se to do jámy na hromadu, která byla na zahradě a na podzim se to rozvezlo po zahradě a po záhumence. Močůvka od koz a od prasete se vynášela z jímky každý týden. Na zahradu. Dále byl na dvorku, vedle té hromady hnoje ještě záchod, ovšemže splachovací, ale kůlem. Měl vlastní betonovou jímku. Ta se každý podzim musela vyvézt. Taky na zahradu. Postupně, jak jsme se civilizovali, se opustilo přímé vyvážení a fekálie se kompostovaly. Technické vybavení: šouf, dva staré kýble, kolečko. Rukavice tenkrát nebyly v módě. To je vše, co můžu k tématu říci.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Zera - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (88) - 73.236 (?), 11.6.2009 16:41

Ale teď se píše rok 2009.Ty příspěvky nečteme jenom my, co si pamatujeme "hovnocucy",které nám i u nás ve městě pravidelně odvážely fekálie.Náš imunitní systém je díky všem těm chemiláliím kolem nás trochu nadranc.Souhlasím s Chemickým Alí.Ale já si pro exotickou hnačku nemusím jet do Egypta, stačí jet na jih Slovenska k příbuzným a utrhnout si rajče.Jim to nezpůsobí nic, jsou zvyklí ale já jsem si to pěkně užila. Představa, že si dám suchý nebo mokrý h... do květináče mě děsí a kompostem takto vylepšeným bych určitě nehnojila to, co budu jíst.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 131.9 (?), 11.6.2009 16:43

Vy tady mícháte páte před deváté. Je rozdíl mezi lidskými exkremety a zvířecím hnojem a to jak ve složení, tak obsahu patogenů. Trus býložravců obsahuje hodně nestrávené vlákniny, která má blahodárná vliv na strukturu půdy. Lidské exkrementy by se daly použít jen z hlediska obsahu dusíku a fosforu. Problém je v tom že dále obsahují poměrně dost živočišného tuku, která je v přírodě celkově špatně odbouratelný a soli. Obsahuje hodně rezidují antibiotik a např hormonů z antikoncepce atd.

Ale to hlavní - obsah septiků a čov se nesmí používat na hnojení plodin, protože je nutné narušení životního řetězce parazitů. Těžko pochopit, že jste dřív používali obsah záchodu na hnojení zahrady. Bydlím na vesnici, ale neznám nikoho kdo by dělal takovou pra..rnu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Juro - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 76.241 (?), 11.6.2009 16:58

...ak ludske *****,  jedine od vegetarianov, bez medikamentoznej antikoncepcie co neradi mastne jedla a nesolia.  (tolko reci pre par *****)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika