|
Hnojeni lidskymi výkaly ze separacni toalety
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
|
lea. - Stříbrný Zahrádkář (459) - 120.236 (?) 17.6.2009 22:10
Během svého profesního života jsem strávila spoustu času v zemích jihovýchodní Asie.Žádná chemie jako hnojivo tam pro místní chudé pěstitele nebyla dostupná, Ncméně ovove a zeleninu jsme obdivovali i konzumovali. Podezřívali jsme je (hlavně v Indii), že používají jako hnojivo lidské výkaly bez rozdílu jako zvířecí, přestože se jim to instituce snažily zakazovat. Všichni, co jsme takovou možnost nebo i nutnost (stravovat se tam) měli, jsme jaksi tušili, že není vše úplně OK :)...a asi jsme si vypěstovali imunitu, že nás jen tak nějaká salmonela nezkolí nebo naopak je to v nás a čeká...:)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 7.210 (?), 18.6.2009 0:33
Láďo, to je ale u Vás jen otázka VÍRY, stejně si můžete myslet, že Vám škodí měsíční svit a pohled na černou kočku :-))
Bojme se reálných nebezpečí - vy máte extrémní šanci, že Vás, jako většinu čechů zabije infarkt díky nevhodné skladbě (klidně i BIO) potravin. Nejste senilní stařík, který si pamatuje jen desetiletí staré floskule. přemýšlejte.
Legrační jsou obavy z toho co Vám ve skutečnosti nehrozí..
Dám Vám příklad - pokud byste si měl vybrat upečený kukuřičný klas, vybral byste ten, co byl pěstován BIO, nebo ten co byl geneticky rekombinován, nebo obyčejný, chemicky ošetřený? Který z nich je potenciálně nejnebezpečnější a proč? A který nikoli?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 166.66 (?), 18.6.2009 11:40
A jste zcela mimo - třebaže se snažíte dobře si vybrat, díky Brainwashingu zelených fanatiků byste vybral špatně.
Proč? - Zda je kukuřice standardně šlechtěná nebo rekombinantní je jedno. Na kukuřici a výrobcích z ní ohrožuje strávníka nejvíc produkt parazitických plísní, které kukuřici běžně napadají. Je to takový problém, že na zatížení organismu aflatoxiny z plísní, napadajících kukuřici existují celé výzkumné projekty. Aflatoxiny jsou tvrdě hepatotoxické (jedovaté pro jaterní tkáň) a silně kancerogenní. Je proto důležité napadení plísní eliminovat. A jaké je odolnost kukuřicí vůči napadení plísní? Záleží významně na neporušenosti obalů klasu, tedy na napadení kukuřice housenkami a dalším hmyzem.
-odolnost vůči zmíněným vlivům a tedy i nasedajícím plísním je nejlepší u geneticky rekombinantních typů, rekombinovaných právě na odolnost vůči škůdcům
- hůře, ale při důsledném chemickém ošetření přípustně je na tom běžná kukuřice
- nejhůře pak bio :-))
Sůl jako taková je v nadbytku zabiják, ale ta (respektive její množství) nesouvisí s kukuřičným klasem, ale preferencemi strávníka.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
Výjimečné rostliny, které nemusíte téměř nikdy zalévat!
Pokud žijete v suché oblasti nebo se chcete podílet na ochraně životního prostředí vysazením zahrady...
10 úžasných bylinek, které můžete stříhat a budou se vám vracet
Trvalky jsou vynikajícím způsobem, jak si udržet zásoby čerstvých bylinek, aniž byste museli každou ...
|
|
|
|