Kosatce



Stránky: 1,  2   
Zuzana - (4) 
31.3.2001 12:36, zobrazeno: 28653x
Sháním nádherné japonské kosatce, které jsem viděla zatím pouze v různých publikacích o květinách (encyklopedie povětšinou) atp., kde byly uvedeny tyto kosatce pod názvy: Iris Japonica - Iris Kaempferův; Iris Geisha Gown (Japanese), Iris Saphir Star (Japanese); Iris Ensata nebo Iris Laevigata (vlhkomilné). Pěstuje někdo v ČR tyto kostace?

Poradí mi někdo, kde by se daly výše uvedené květiny zakoupit, popřípadě vyměnit za jiné květiny?
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host, 27.11.2001 10:11
napsal:

>Sháním nádherné japonské kosatce, které jsem viděla zatím pouze v různých publikacích o květinách (encyklopedie povětšinou) atp., kde byly uvedeny tyto kosatce pod názvy: Iris Japonica - Iris Kaempferův; Iris Geisha Gown (Japanese), Iris Saphir Star (Japanese); Iris Ensata nebo Iris Laevigata (vlhkomilné). Pěstuje někdo v ČR tyto kostace?
..........................................
Preji krasny den,
pokud jde o kosatce, patri spolu s hortenzii a wistarii k mym nejoblibenejsim rostlinkam. Jako spravny fanda jsem hledala a nasla. Jsou dve podobne firmy - jedna je Lukon Glad a druha Lucon buls. Ta prvni ma presentaci na netu
http://www.lukon-glads.cz/ ale tusim, ze jsem kosatce objednavala od druhe firmy. Tu jsem na internetu nenasla. Ale pamatuji si, ze jeden cely barevny katalog mela venovany jen a jen kosatcům. Urcite by se tam nektery z vasich pozadovanych druhu nasel.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host, 21.2.2004 21:31
k poptavce po hnedych kosatcich bych vam mohla nabidnout tri druhy Can Can-tmave hnedy, Lighting Streak-zlatohnedy, Fall Fiesta -zlutohnedy
kontzkt www.pdus@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 6.11 (?), 20.8.2007 19:55

Hanka

Zdravím Vás a mám následující prosbu. Ráda bych si na zahrádku vysadila nízké kosatečky (asi tak do 30 cm),  ve více barevných variantách. Vím, že teď je vhodná doba na jejich nákup. Může mi prosím někdo poradit nějakého kvalitního pěstitele, od kterého by se daly rhizomy těchto kosatečků obstarat? Moc děkuji za případný typ.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
ilča - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (88), 20.8.2007 20:01
KGardens - Z. Krupka.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 1.3 (?), 21.8.2007 6:57 Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 6.11 (?), 21.8.2007 12:22

Hanka.

Moc děkuji za snahu i kontakt, ale mají tam velmi pěkné tulipány i ostatní cibuloviny, avšak nízké kosatce jsem objevila pouze ve čtyřech barvách, navíc ještě jako směs. Já bych je ale potřebovala vyladit podle barev. Viděla jsem nízké kosatce ve velmi originálních a krásných barevných provedeních, se zvlněnými okraji (názvy: Desert orange, Easter, Fingerstip, Fusspot, Music, Wee Stroll - výška do 25 až 30 cm).  Třeba mi ještě někdo dá nějaký dobrý typ.

Děkuji ještě jednou za snahu a zdravím Vás. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 6.11 (?), 25.8.2007 8:22
Může mi prosím někdo poradit, jak nejlépe pěstovat sibiřské kosatce a jaké mají specifické potřeby. Děkuji a přeji pěkný den. H.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Joze - (9) - 242.46 (?), 4.9.2007 8:57

Sibiřský kosatec, dle mého názoru nejmíň náročný druh kosatce, který se u nás pěstuje. Je to dáno i tím, že u nás roste volně v přírodě. Doba výsadby: konec srpna - září až pominou vysoké letní teploty. Stanoviště: od plného slunce do polostínu - jako solitera v trávníku, ve skalce nebo na záhon. V době velkého sucha 1x za týden zalít, dle potřeby zkypřit. Sežlotlé listy ostříhat až na jaro v době začátku růstu nových (chrání kořeny před mrazy). Na závěr to hlavní - výběr odrůdy. Snažte se, pokud to půjde, vidět celou rostlinu v květu a né jednotlivý květ v katalogu. Sibiřské kosatce mají menší květy a proto je u nich důležitější vzhled celé rostliny než detail jednotlivého květu.

Pepa

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 1.3 (?), 5.9.2007 13:54
Paní Hanko, až se Vám podaří někde sehnat Vaše vysněné nízké kosatečky, svěřte se nám s adresou, kde jste je koupila. Děkuji
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika