|
Černy jeřab (Aronie)
|
|
|
|
geraldG10 - (45) - 108.21 (?) 19.8.2014 14:45
Toto jsem nezkoušel, ale pokud jde o umělé stárnutí tak v knize od p.Valenty se píše následující... cituji:
Při posledním stočení, když můžeme předpokládat úplné vykvašení, vmícháme do vína 10-15Dg cukru na 5 l vína a plníme ho do lahví. Otevřené láhve vkládáme do většího hrnce (nejlépe sterilizačního), v němž je již voda teplá 50°C, přiklopíme víko, pak zvýšíme teplotu na 70-75°C a udržujeme ji 15 minut. Důležité je vkládat láhve až do teplé vody! Po vyjmutí láhve zazátkujeme a dnem vzhůru je ponecháme velmi zvolna vychladnout (např. zabalené do pokrývek), po případném utěsnění(parafínování) a zajištění (želatinový klobouček) je uskladňujeme. Umělým stárnutím získá víno neobyčejně na kvalitě a při otevření po krátké době chutná jako 2-3 roky staré
Toliko z této publikace, ale vyzkoušeno nemám.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 11, 12, 13, 14
|
|
|
|
host - 9.143 (?), 7.8.2019 6:47
Letos už mám sklizeno a sirup hotový. Vždycky jsem sklízela koncem srpna, ale ttřeba loni už začátkem července. U nás se nedá koukat na kalendář, ale jedině na hejna ptactva - opozdím se o den a není co sklízet. Hanča
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 28.202 (?), 8.9.2011 16:11
Měl bych dotaz na zkušenější
Vyráběl jsem šťávu z aronie, ale bohužel mi začala kvasit. Chtěl bych z toho tedy udělat víno, ale nevím jestli nebude vadit kys. citronová, která je přidaná do té šťávy? Nevíte náhodou někdo, popř. poradíte co s tím? Díky J.K.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
geraldG10 - (45) - 108.21 (?), 19.8.2014 14:45
Toto jsem nezkoušel, ale pokud jde o umělé stárnutí tak v knize od p.Valenty se píše následující... cituji:
Při posledním stočení, když můžeme předpokládat úplné vykvašení, vmícháme do vína 10-15Dg cukru na 5 l vína a plníme ho do lahví. Otevřené láhve vkládáme do většího hrnce (nejlépe sterilizačního), v němž je již voda teplá 50°C, přiklopíme víko, pak zvýšíme teplotu na 70-75°C a udržujeme ji 15 minut. Důležité je vkládat láhve až do teplé vody! Po vyjmutí láhve zazátkujeme a dnem vzhůru je ponecháme velmi zvolna vychladnout (např. zabalené do pokrývek), po případném utěsnění(parafínování) a zajištění (želatinový klobouček) je uskladňujeme. Umělým stárnutím získá víno neobyčejně na kvalitě a při otevření po krátké době chutná jako 2-3 roky staré
Toliko z této publikace, ale vyzkoušeno nemám.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.247 (?), 28.3.2016 18:40
Dobrý den,
Chtěl jsem se zeptat kdy mám začít postřik proti mšičím na černém jeřábu? Mám ho zasazen druhým rokem a vždy to napadnou mšice a pak je problém se jich zbavit. Druhý dotaz zo to znamená když, začínají usychat listy, ale jen okraje a pak do půlky a jsou takové zmodralé ty oschlé čáasti listu. Je to třeba hnojit?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 11, 12, 13, 14
|
|
|
Nápady na malé zahrady, které udělají velký dojem
Pokud jde o zahrady, ne vždy platí, že větší je lepší. Zvláště pokud si můžete prostor přizpůsobit p...
7 nejprodávanějších AKU sekaček na trávu v českých e-shopech
Jaro se blíží a s ním i čas, kdy naše zahrady vyžadují více péče. Pro mnohé z nás, kteří hledají efe...
8 zahradnických tipů pro krásnou a úspěšnou zahradu
Zahradničení může být terapeutickým způsobem, jak se zbavit stresu, strávit čas o samotě a kochat se...
10 bylinek, které můžete pěstovat v interiéru ve vodě po celý rok
Bylinky mají často léčivé, relaxační i kulinářské vlastnosti a je skvělé, když je můžeme mít doma po...
Mrkvová šťáva: jak si připravit vitamínovou bombu
Ráda se s vámi dělím o nejjednodušší a nejchutnější způsoby, jak přenést zahradu do kuchyně a na stů...
|
|
|
|