Řez mladé Redhaven
|
|
|
|
|
 |
 |
|
new dawn - Stříbrný Zahrádkář (311) - 248.106 (?), 16.8.2017 20:40, zobrazeno: 10243x
Kamarádka zjara zasadila Redhaven, teď mne požádala o řez (po výsadbě jsem ji seřízla). Protože není moje, raději se tady chci zeptat na názor ostatních. Vyhnala v ostrém úhlu tři hodně silné pruty síly prstu, které již mají nahoře obrost. Kromě toho několik výhonů o síle cca tužky v tupějším úhlu (kromě jednoho, který by se musel trochu vyvázat). Ty tři silné mají v půdoryse polohu ručiček na 9-12-3. Z těch slabších by se daly v pohodě vybrat 4 do pravidelného kříže.
Z těhle všech důvodů bych (kdyby byla moje) raději odstranila ty tři silné a ponechala "kříž" z těch slabších. Ale protože moje není, raději se ptám - víc hlav víc ví...
Fotky přikládám. Na té poslední půdorysné jsem naznačila, co bych odstranila červeně a co ponechala žlutě. Díky všem - Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.106 (?), 16.8.2017 22:33
A nechal byste pak spíš ty 4 slabší do kříže (se svislou osou svírají úhel cca 45°), nebo ty tři silné (úhel s osou stromku cca 20-25°)? Díky za názor. Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.106 (?), 16.8.2017 22:36
ps - u těch silných v ostrém úhlu bych měla obavy z pozdějšího vylamování větví... L.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.106 (?), 17.8.2017 12:25
Děkuji všem za reakce, nechám tedy řez na dobu květu. Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 104.28 (?), 18.2.2018 19:09
Jsem začátečník amatér. Na podzim jsem zasadil tři kusy broskvoní(Favoritta Moretini, Redhaven a Cresthaven). Z toho už je vidět, že jsem v tomto oboru laik. Dodatečně jsem se dozvěděl, že broskvoně se sázejí na jaře. Uvidím, zda mě nějaká broskvoň vydrží. Pokud ano, tak ji před rozkvětem ořežu na 2-3 pupeny. Má cenu je ještě letos na jaře stříkat proti kadeřavosti? Předem děkuji za odpověď.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |