Pane Petře, předpokládám, že zvládáte problematiku sklizňové a konzumní zralosti broskví, které se liší o 2 - 7 dnů (dle cv).
Můj otec zásadně trval na sklízení měkkých broskví a měl je samozřejmě bez chuti, moučnaté. Tak si na to zvykl, že mu to tak chutnalo. Když jsem mu dal ochutnat broskve sklizené vybarvené tvrdě pružné, dozrálé 3 - 5 dnů do měkka, vychlazené, kroutil nad nimi hlavou a trval na svém (měl ovšem již umělý chrup).
Takže - co ovocnář - to chuť. Mně chutnají prakticky všechny broskve, ale musejí být sklizeny ve správnou dobu a správně uloženy.
K postřikům - mně se stále osvědčuje Kuprikol po opadu listů, omývám jím celý sad (150 stromů). Chrání proti většině houbových chorob. Je prakticky neškodný pro živočichy, obsahuje pouze Cu, Cl a O. Vše jsou biogenní prvky obsažené v lidském těle (i v jiných organizmech). Na jaře použiji něco organického (nyní Dithane Neo, příště něco jiného).
Zdravím - J.