Mulčování s použitím kartonu účinnost na plevele



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18313) - 65.50 (?) 
15.1.2012 17:17

Je zajímavé, že na zmíněné stránce doporučují mulčování kartonem a tolerují i potištěný. Na druhé straně absolutně odmítají syntetické mulčovací texktilie a folie, které běžně používá většina pěstitelů.
   Nevidím v tom žádný "humus", Kartony občas pokládám pod rybízy, angrešty nebo mladé stromky. Když se překryjí pilinami, štěpkou, posečenou trávou či kompostem,  nevypadá to nijak hrozně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4495) - 38.136 (?), 15.1.2012 17:32

Když nevíme, co v nich je, co se vymývá do půdy. No, nakonec já raději požiju herbicid /Casoron, Stomp.../ a ten se taky vymýváwink. Ale aby se mně válely kartony po zahradě, to ne. Byť zamaskované mulčem...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 209.104 (?), 16.1.2012 2:43

Myslim si, ze je to aj dost neefektivne. Ak mate zahradku 3x4 m tak potrebujete uz dost toho kartonu a na radove vacsiu plochu ani nehovorim. Ako experiment by to bolo zaujimave, ale inak je to o nicom. Namiesto kartonu pouzite vrstvu susenej posekanej travy alebo ak mate slamu alebo seno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.250 (?), 19.7.2012 19:35

Podle mě je to naopak velmi efektivní, při zakládání nového záhonu nemusím oddrnovat a rýt. Jen poseču nakrátko vytyčím záhon, zakartonuju a zamulčuju vrstvou trávy. Kartony dávám minimálně dvojitě s a velkými překlady aby plevel neprorůstal. Když jsem hodně spěchala sázela jsem asi po 14 dnech, není to ideální, ale lepší než rýt to je :-). Podotýkám, mže to dělám v okrasné zahradě a když se květiny zapojí je kumšt tam trávu doplňovat, ale snažím se.Květiny včetně růží rostou spokojeně a nestěžují si. Jarka


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
pepa kot - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (385) - 64.250 (?), 16.1.2012 9:54

Pro KUKY! Kde sháníte Casoron? Já ho již nemohu nikde sehnat. Loni jsem ho od jednoho pracovníka "vysomroval" plný kelímek.Použil jsem jej na kameny dlážděný dvorek,(kde v minulosti půsodily slepice=prohnojeno). Opravdu tam po celý rok nevyrostlo ani stéblo.Roundap a jiné tekuté svinstva jsem stříkal každý měsíc a zase to vyrostlo.Bohužel Casoronu G jsem měl na celý dvorek málo.

Pro ostatní: Co jiného by se dalo opravdu účinného použít, aby tráva na dvorku nerostla aspoň celý rok? V obchodech nejsou schopni ÚČINNĚ poradit!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika