Travni smes na sluna mista



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
srcmaly - (25) - 81.14 (?) 
20.3.2015 13:34

Určite nebude problém promíchat substrát s hlinou a ješte k tomu kremič.pisek .Není kam spěchat.stále mám dost času na výsev..

Sekačku vezmu  menší,průbežně se zatím poohlížím po naké,která bude top za dobrou cenu.

Zatim díky Pane.MartineS

Hodně jste mi pomohl,přeji pěkny den.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
srcmaly - (25) - 81.14 (?), 24.3.2015 11:48

Dobry den

Tak jsem zvolil postup.Hlínu (5 koleček)jsem promíchal s trávním substrátem a přidal křemičitý písek.(vše jsem promíchal zvlášt na ploše... později rozvozím kolečkama)

Konečné množství kolem 800l.půlku zapravím do půdy,(plus Agro Starter a slepičí hnůj.)Zbytek navozím rovnoměrně po ploše a nechám si něco na pocukrování travního osiva.(trochu piplačka pro mě dobře odvedená práce) Díky tomu bude půda vrstvená pro lepší klíčení.

Dnes by měl dojít Stomp,kterým ošetřím půdu,kde není prozatím travní substrát po vyschnutí bude nasledovat prvních 400l půdního sub.A tak dále,až k travní směsi VV3/2.

Můj dotaz je kolik dní po postříku stomp mám nechát půdu,než budu postupovat podle sepsaného návodu.Na stránkách jsem se dočetl že po dvou dnech se můžou dávat semena do půdy.Chtěl bych se ujistit, že se trávník nespálí při klíčení a nebo bych měl počkat aspon jeden týden.
Pak, už jen vydatně zalévat.

PS: stále čekám na vaše fotky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 21.143 (?), 24.3.2015 13:27

Dobrý den,

pokud jste to udělal takto, což je lepší, tak to jen rozvozte po současné půdě, nic musíte již míchat, max. tam přidejte trochou toho hnoje, předpokládám, že máte granulovaný. Hnojivo dáte až po osevu, jelikož budete zálévat, tak se Vám rychle rozpustí a bude k dispozici ve vhodnou dobu. Doba působení techto hnojiv je poměrně krátká (2 - 3 týdny). Stačí když budete osévat až tak o velikonocích, podle počasí, ještě je docela chladno a moc to nyní neporoste.

Co se postřiku týče, tak se klidně držte návodu, pokud budete osévat později, tak tam budete mít min. ten týden prodlevu.

Foto přikládám jedná se o foto co jsem fotil o víkendu to aby jste si udělal představu o trávníku z kostřav. Trávník je samozřejmě v horším stavu po zimě a čerstvě provedené vertikutaci + je posečen na vyšší výšku kolem 4 cm. Běžně seču vřetenovkou kolem 2,5 cm.

Kostřavy po zimě detatil
Kostřavy po zimě detatil
Kostřavy po zimě
Kostřavy po zimě
Kostřavy po zimě
Kostřavy po zimě
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
srcmaly - (25) - 81.14 (?), 24.3.2015 18:44

Udělal jste mi velkou radost, že jste nezapomněl a fotky přiložil.Trávník máte nádherný, měl jsem pravdu, že se Váš trávník má s vámi velmi dobře.I všechny vaše rady tomu nasvěčují.Máte u mě velké díky..Jde poznat jak i přes zimu i letošní vertikutací je dobře hustý, také barvu má zdravou.Časem bude ještě hezčí.Přeji vám to.

Pravě jsem dokončil postřik Stomp 7ml na jeden litr vody a vše pořádně zalil hadicí.Už jen ta představa na trávníku mě dělá radost, že více vrstev na podloží, zaručuje dlouholetost dobře založeného trávníku..Také nezapomínat na pískování, promísené se substrátem, že půda zůstane v dobré kondici i po dlouhou dobu.(a mnoho dalšího).

Dříve jsem měl neudržovaný trávník po celé zahradě, až do minulého roku, kdy mě to přestalo bavit a vše jsem pozměnil (fotku jste vyděl, ale pořád je co dodělávat).

Na konec jsem rád, že jsem nevybral Barenburg Gazon a vzal si podobnou směs trávníku co máte vy.I když složení v množství kostřav.se více méně líší, jsou si aspon podobné.A věřím že dosahnu stejných výsledků jako na fotkách vaší zahrady.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 21.143 (?), 25.3.2015 12:44

Dobrý den,

děkuji, ještě mne napadlo, jak jste psal že, jste to po postřiku pořádně zalil, tak nejde o to, aby to bylo zalité příliš, tím zase tu snížíte, ale vlhké. Možná pokud máte nyní tu půdu vlhkou tak to postříkejte ještě jednou a prohrábněte hráběmi a bude to OK. A´t se daří.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
srcmaly - (25) - 81.14 (?), 25.3.2015 14:01

Nemáte zač,pochvala za trávník je na místě jste pečliví mistr trávníků,úspěch jde vydej. Hlavně,jak jste vychvaloval SŠ Větrov to,už se člověk začne zajímat a důkaz na vaší zahradě je postačující. Tím spíš že máte na starost 300m/2 a výsledek je na výbornou. Na škodu by nevadilo jak je trávník starý,tváří se mladě.:-)
Ta zálivka nebyla tak brutální byla spíše povrchová abych příliš nebyla ve spodní vrstvě. Povrch byl mírně do žlutá hlavně na keřem.písku ...a tam jsem postřik nechtěl.
Dnes jsem radši,substrát navozil na vrchní vrstvu naštěstí postačila na těch 3-5 cm. Na pocukrování budu muset dokoupit. A nebo se naučím zasekávat hraběma. Má od příštího týdne pršet. Tak zaset bych mohl o víkendu. Nebo bych měl déle počkat. Jen to počasí mne znervózňuje na dvou týdenní období. Má opravdu vydatně pršet.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 21.143 (?), 25.3.2015 14:57

Pro výsev trávníku je dobře když není vedro, ale zase když nejsou přívalové deště aby Vám to nesplavily. Vy máte rovinu, pokud se bude mít voda kam vsakovat, teoreticky by měla, tak bych se deštů tolik nebál. Nicméně pořád je v noci poměrně zima, není kam spěchat. Neříkám, že vyloženě nemůžete jej založit když se to těšíte, ale když třeba týden počkáte tak Vám nic neuteče. Nechám to nás, osvia máte dost, tak když by Vám to spláchl déšt tak to přesejete ještě jednou :-). Trávník co je na fotce je mladý, ale není to můj první, až budete začínat hnojit a nebudete si vědět rady s frekvencí apod. tak klidně napište.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 27.3.2015 11:31

Hezký trávník.

A můžu se zeptat: A co děti, mají si kde hrát?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 21.143 (?), 27.3.2015 12:06

Ferdo, jak je to myšleno? Moje děti si opravdu mají kde hrát a také si hrají s kamarády většinou jinde než na zahradě rodičů. Nevím jak Vy, ale já jsem jako dítě trávil čas s kamarády venku v přírodě a na návsi. Moje děti to mají podobně. Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 27.3.2015 12:49

Jak je to myšleno? No jen mne tak napadlo, při pohledu na tu fotku, že tam celou zimu nejspíš nebylo šlápnuto, a že tam tedy ani neprobíhají žádné dětské hrátky. Tak jsme  mne teda potěšil, že mám dobrý odhad.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika