Toptaste
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 11, 12, 13, 14, 15 >
|
|
|
|
|
|
host - 31.176 (?), 18.11.2015 13:23
Ten, kdo má na zahradě přebytek Gabrovských a Hanit, Toptaste asi nikdy tak oceňovat nebude... Nie je to tak celkom pravda.Hanita je podľa mojich skúseností oproti Toptaste menej náročná na teplo a pôdne podmienky(mám možnosť každoročne porovnávať).V mojich, pre slivky snáď optimálnych podmienkach je Toptaste hodnotená širším okolím ako najlepšia, hneď za Domácou a jej variantami.Samozrejme do času kým toho cukru nemá príliš. Stano
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 123.101 (?), 12.1.2016 18:48
Téš to furt kvasí, potfora. Měl by to přenésť do tepla ale jediná cimra hde je trocha teplejší je prádeľňa. Enomže tá není moc velká, to by ňa stará vyhodila aj s kvasem pod okap, přinejlepším do koľně. Budu moseť v tej garáži trochu přitopiť.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 123.101 (?), 17.1.2016 19:51
Výtěžnost z Toptaslů je, řekl bych standardní. Ze 180 l kvasu jsem napálil 25 l slivovoce 51 %. Vstupní surovina cca 26% Brixi. Destilát je jemný, hladký ale bez výrazného aromatu a chuti. Slivovice z Toptastů není špatná, neurazí ale z Domácích nebo z Durancií je, alespoň podle mé chuti, lepší. Podtrženo, sečteno-Domácím se neblahým vlivem šarky nedaří tak pěstujme Durancie.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 11, 12, 13, 14, 15 >
|
|
|