Bylinky ze supermarketu – jak o ně pečovat?

Bylinky ze supermarketu jsou skvělým způsobem, jak přidat chuť a zdraví do vašich jídel. Tyto bylinky jsou často levné, snadno dostupné a mohou být použity v mnoha receptech. Nicméně, aby bylinky zůstaly čerstvé a plné chuti, je důležité vědět, jak se o ně správně starat. V tomto článku se podíváme na několik bylinek, které můžete najít ve vašem supermarketu, a jak o ně správně pečovat.

Petržel
Petržel je jednou z nejčastějších bylinek, které lze zakoupit v supermarketu. Je plná vitamínů a minerálů a má vynikající chuť, což z ní dělá oblíbenou ingredienci v mnoha jídlech. Pokud si koupíte petržel, měli byste ji umýt a usušit listy. Poté ji můžete uskladnit v ledničce ve sklenici s vodou, přičemž byste měli každý den měnit vodu. Petržel by měla být použita do 5-7 dnů po zakoupení.


Mátové lístky
Mátové lístky jsou další oblíbenou bylinkou, kterou můžete najít v supermarketu. Jsou skvělým zdrojem antioxidantů a mají osvěžující chuť, což z nich činí oblíbenou přísadu v mnoha letních jídlech. Pokud si koupíte mátové lístky, měli byste je umýt a usušit. Poté je můžete uskladnit v ledničce, ideálně v sáčku s několika otvory, které umožní proudění vzduchu. Mátové lístky by měly být použity do 3-4 dnů po zakoupení.


Bazalka
Bazalka je další populární bylinkou, kterou lze najít v supermarketu. Má silnou a charakteristickou chuť a je ideální pro použití v italské kuchyni. Pokud si koupíte bazalku, měli byste ji umýt a usušit. Poté ji můžete uskladnit v ledničce, ideálně zabalenou v papírové utěrce, která jí umožní dýchat. Bazalka by měla být použita do 3-4 dnů po zakoupení.


Rozmarýn
Rozmarýn je aromatická bylina, kterou lze zakoupit v supermarketu. Má silnou vůni a chuť a je oblíbenou přísadou v mnoha jídlech, zejména v italské a francouzské kuchyni. Pokud si koupíte rozmarýn, měli byste ho umýt a usušit. Poté ho můžete uskladnit v ledničce, ideálně v sáčku s několika otvory, které umožní proudění vzduchu. Rozmarýn by měl být použit do 3-4 dnů po zakoupení.


Šalvěj
Šalvěj je další aromatickou bylinou, kterou můžete najít v supermarketu. Má silnou chuť a vůni a často se používá jako přísada v kořenících směsích a omáčkách. Pokud si koupíte šalvěj, měli byste ji umýt a usušit. Poté ji můžete uskladnit v ledničce, ideálně v sáčku s několika otvory, které umožní proudění vzduchu. Šalvěj by měla být použita do 3-4 dnů po zakoupení.


Jak správně používat bylinky ze supermarketu?
Aby bylinky zůstaly čerstvé a plné chuti, je důležité je správně používat. Zde je několik tipů:
Používejte bylinky na poslední chvíli – aby bylinky zůstaly čerstvé a plné chuti, měli byste je přidat do jídla až na poslední chvíli.
Rozetřete bylinky mezi prsty – pokud používáte bylinky jako přísadu v salátu nebo jako dekoraci na talíři, můžete je rozetřít mezi prsty. Tím uvolníte jejich chuť a vůni.
Míchejte bylinky – pokud používáte více bylinek v jednom receptu, měli byste je míchat spolu, aby se chuť a vůně mohly dobře propojit.
Uvařte bylinky – některé bylinky, jako například rozmarýn nebo tymián, se lépe používají po uvaření, protože se jejich chuť a aroma uvolní.


Závěr
Bylinky ze supermarketu jsou skvělým způsobem, jak přidat chuť a zdraví do vašich jídel. Pokud si koupíte petržel, mátové lístky, bazalku, rozmarýn nebo šalvěj, měli byste je správně umýt a uskladnit v ledničce. Důležité je také správně používat bylinky, abyste zajistili, že zůstanou čerstvé a plné chuti. S těmito tipy byste měli být schopni využít

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno