Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7   
         
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2776) - 208.138 (?) 
8.1.2024 19:33

To jste mne navnadil na to Tastier F1. Obecně můžu říct, že koktajlky typicky mívají silnější slupky, zvlášť pokud je horké léto. Bejbino na balkóně i Mountain Magiky na zahradě měly loni (ale i předloni) slupky jako hroší kůži. S tím už jaksi počítám a koktajlky mám nejraději. Ale když někdo řekne, že raději sáhne po Tastieru než po Startce, znamená to, že je to desítka (stupnice 1 - 10), tedy ňamka. Konec konců se chystám zvětšit svůj fytoftoře neodolný kontingent. Díky za tip.

Milan HP

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
obo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (114) - 38.191 (?), 15.1.2024 22:38

Jestli si vzpomenete, tak dejte vědět, jak Vám chutnalo. Zajímá mě to z důvodu, že jsem na starty nedal dopustit smiley

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2776) - 208.138 (?), 16.1.2024 15:16

Určitě dám. Vždycky na konci sezóny vyhodnotím všechny nově pěstované odrůdy. Žel, ten čas je ještě daleko. Ta zima mi nedělá dobře. Já jsem podobným způsobem loni "objevil" Bejbino a to si okamžitě našlo cestu na můj výsevní plán.

Milan HP

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 227.171 (?), 16.1.2024 18:51
S Bejbinom som na tom podobne...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 225.196 (?), 23.2.2022 13:57

Letos uz nebudu zkouset Stupicke, Tornado, Cherokee Purple, Big Boy, Big Girl, Better Boy, Beef Steak, Mortgage Lifter, Zebra a asi vynecham "black" rajcata, jako Black Krim. Nektera z techto rajcat budu pestovat, ale jen na semeno, abych si doplnil/obnovil zasobu.

Pestovat budu par Start, Cocktail Crush, vyzkousim Bejbino a Gennaro, no a pak urcite moje oblibene Chocolate stripes, Brandywine, Dixie Golden Giants. Take tu mam par drobnych do kvetniku.

Victor

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
MonikaP - (49) - 32.122 (?), 3.5.2024 0:50

Dobrý deň prosím vás chcem sa spýtať na ten Mountaineer Delight, som prekvapená že spomínate horšiu odolnosť voči septórii, pritom sa u neho ako u jedného z mála uvádza odolnosť voči nej. Ste si istý že to bola septoria? Ďakujem:)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3249) - 61.48 (?), 3.1.2024 6:41

Victore, ani se nedivím sortimentu rajčat, která letos vynecháte. Stupické pěstuji jen když potřebuji porovnání ranosti s jinými odrůdami, Tornádo je dávno překonaná odrůda, ty americké Big až Beefsteak byly pro mne také zklamáním jak chutí tak úrodností, Zebra od Toma Wagnera je rajče jen pro oči a černá rajčata také nemusím. Občas zařadím Cherokee Jumbo (od Fusion Power) a také Noire de Crimée (z piety k Carolyn Male). Mortage Lifter mne neláká. Start je má nejoblíbenější odrůda, plísni odolná rajčata nepěstuji, Bejbino je dobré rajče, ale loni mne trochu zklamalo chutí. Genaro zpočátku (až do poloviny sezóny) trpělo BER, ale koncem sezóny a po sezóně to bylo jedno z nejchutnějších mých rajčat spolu s Amish Paste. Brandywines pěstuji tak jednou za tři až pět let, není to nic úrodného.

A co budu letos pěstovat já? V hlubokém pařeništi partenokarpické odrůdy Gold Nugget, Oregon Spring, Oregon eleven, Oroma, Santiam a Siletz. Doufám, že v dubnu a počátkem května bude chladné počasí a některé z těchto odrůd budou plodit bezsemennná rajčata. Sazenice mám už za oknem, stejně jako rané determinantní odrůdy pro druhé nadzemní pařeniště (vlastně studený rám)- Jagodka, Sophieš choice, Mongolian karlik, Maglia Rosa, Vspyschka, Lyana Rozovaya a Sarayev Shtambovyi.

Tyčková rajčata budu vysévat až začátkem března. Zatím mám jen hrubý plán: 16 rostlin španělských vesměs červených a růžových bifteků, 16 rostlin velkých srdcí různých barev, 8 rostlin cherry a 8 rostlin španělských a italských odrůd určených ke skladování (Ramallety a Pienola). Ta cherry a odrůdy pro skladování budu pěstovat ve zvláštním režimu zalívání, který se mně osvědčil loni. Mám rád Goldkrone, ale tak výborné a sladké jako loni jsem je neměl nikdy (stejně tak reagovalo na ten typ zalívání i Datlo). Potřebuji ověřit, jestli opravdu ta chuť byla tak silně ovlivněna tím zalíváním nebo to způsobily jiné faktory. Posledních 16 rostlin bude takové pel mel počínaje Starty přes pasty (Amish, Opalka, Gilberty´s) a něco zajímavého na focení.

           Vladimír

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 51.211 (?), 3.1.2024 9:49

Jen drobný detail, Victor je vynechal v roce 2022. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3249) - 61.48 (?), 3.1.2024 20:50

Nevšiml jsem si, že je to tak starý příspěvek. Byl na konci vlákna a tak jsem na něho reagoval. Ale nic to nemění na tom co jsem napsal.

           Vladimír

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 227.51 (?), 3.1.2024 10:10
Start s F1 uz som uplynulu sezonu vynechal kedze su zelene pri stopke a aj popraskane, a treba to stale vykrajovat. Dalsie osvedcene Bejbino vynecham uz asi tiez lebo su male a vacsinou vyuzivam paradajky na sparene a olupane na varenie omacok a leca. Asi vysadim len 2 cervene odrody a mizno jednu zltu(Taiko) na spestrenie do salatu, ved paradajka ako paradajka, a velke rozdiely v chuti nevidim, ked su dozrete, do sklenika osvedcene sklenikove Pedro, ktore v nom nepraska a na vonkajsie pestovanie asi Orkado f1, co mam este balicek zpred par rokov. Aky je rozdiel medzi Tornadom? Vraj je sladsie a nepraska? Rozmyslam aj nad masitymi biftekovymi ale tie v minulosti vacsinou plodili hlavne na spodnom vijane a su aj nachylnejsie na plesen/septoriozu pocas dazdivych rokov.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika