Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Victore, ani se nedivím sortimentu rajčat, která letos vynecháte. Stupické pěstuji jen když potřebuji porovnání ranosti s jinými odrůdami, Tornádo je dávno překonaná odrůda, ty americké Big až Beefsteak byly pro mne také zklamáním jak chutí tak úrodností, Zebra od Toma Wagnera je rajče jen pro oči a černá rajčata také nemusím. Občas zařadím Cherokee Jumbo (od Fusion Power) a také Noire de Crimée (z piety k Carolyn Male). Mortage Lifter mne neláká. Start je má nejoblíbenější odrůda, plísni odolná rajčata nepěstuji, Bejbino je dobré rajče, ale loni mne trochu zklamalo chutí. Genaro zpočátku (až do poloviny sezóny) trpělo BER, ale koncem sezóny a po sezóně to bylo jedno z nejchutnějších mých rajčat spolu s Amish Paste. Brandywines pěstuji tak jednou za tři až pět let, není to nic úrodného.

A co budu letos pěstovat já? V hlubokém pařeništi partenokarpické odrůdy Gold Nugget, Oregon Spring, Oregon eleven, Oroma, Santiam a Siletz. Doufám, že v dubnu a počátkem května bude chladné počasí a některé z těchto odrůd budou plodit bezsemennná rajčata. Sazenice mám už za oknem, stejně jako rané determinantní odrůdy pro druhé nadzemní pařeniště (vlastně studený rám)- Jagodka, Sophieš choice, Mongolian karlik, Maglia Rosa, Vspyschka, Lyana Rozovaya a Sarayev Shtambovyi.

Tyčková rajčata budu vysévat až začátkem března. Zatím mám jen hrubý plán: 16 rostlin španělských vesměs červených a růžových bifteků, 16 rostlin velkých srdcí různých barev, 8 rostlin cherry a 8 rostlin španělských a italských odrůd určených ke skladování (Ramallety a Pienola). Ta cherry a odrůdy pro skladování budu pěstovat ve zvláštním režimu zalívání, který se mně osvědčil loni. Mám rád Goldkrone, ale tak výborné a sladké jako loni jsem je neměl nikdy (stejně tak reagovalo na ten typ zalívání i Datlo). Potřebuji ověřit, jestli opravdu ta chuť byla tak silně ovlivněna tím zalíváním nebo to způsobily jiné faktory. Posledních 16 rostlin bude takové pel mel počínaje Starty přes pasty (Amish, Opalka, Gilberty´s) a něco zajímavého na focení.

           Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika