Výběr křovinořezu



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
               
host - 209.10 (?) 
2.8.2013 16:29

V MTF na Slovensku beží akcia, profi krovinorez Solo 142 za 422 eur. Kúpil som ho na jar a zatiaľ spokojnosť. Kosím s ním plochu cca 3000 m2. Má výkon 1,9 kW čo je dostačujúce aj s veľkou rezervou. Netreba sa báť že ho uženiete aj keď ho budete preháňať celý deń. Myslím že sa nemusí hanbiť ani pri značke Stihl a je za neporovnateľne nižšiu cenu ako porovnateľný Stihl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                  
Rakub - (7) - 200.243 (?), 2.8.2013 21:35

Mohl bych se jen zeptat, kolik času vám celá ta plocha zabere?

děkuji za odpověď

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 209.10 (?), 3.8.2013 21:46

Trvá mi to 5-6 hod. Ale mám tam veľa stromov, ríbezlí, malín a viniča, takže ma to pomerne dlho zdržuje, keď si ich nechcem poškodiť. Voľná plocha bude skosená oveľa rýchlejšie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 42.36 (?), 26.8.2013 18:38

Mountfield nebrat v žádném případě. Slevy? Ty stroje zaplatíte v průběhu pár let dvakrát. Jednou při nákupu a podruhé při neuznaných záručních opravách a posezonních prohlídkách (které jsou, ale přitom nejsou) zdarma.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 227.2 (?), 28.8.2013 16:27

Z meho pohledu, kvalita nic moc, tedy,jak co a ta jejich pochybna zaruka a servis, dekuji pekne.Tj.muj nazor, ale proti gustu... Je to na kazdem.Osobne a za sebe se priklanim k tem, kteri tady jasne pisi-Mantika nebrat.Taha z lidi prachy reklamou, kolem stesti, atd.Ja nepotrebuji kolo stesti, chci seriozni vyrobek a cenu.Oni prodaji, asi nejvice techniky, casto neznalemu cloveku, ktery ma malou vetsinou zahradecku a nejak s tim tu praci zvladne.Bezte mezi profiky, kdo ma Mantika, bude jich zlomek, hodne malinky.Podivejte se jine znacky, reklama polovicni a profici je vetsinou kupuji a nejen profici, i ten, kdo uz potrebuje trochu praci Ja byl u Mantika jednou a velka nespokojenost s kvalitou, servisem,nebrat z meho pohledu, kdo potrebuje trochu masinu.Znam serioznejsi znacky.. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Rakub - (7) - 200.243 (?), 2.8.2013 21:33

moc děkuji, pánové, za Vaše reakce. Našel jsem půjčovnu na křovinořez Stihl, vyzkouším ho a uvidíme.

Pokud jde o cenu, viděl bych to tak kolem 10.000,-, důležité je, aby s ním byla snadná manipulace a něcov vydržel.

ještě jednou moc děkuji všem  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 59.39 (?), 2.8.2013 23:07

Nenechte se zblnout, pane Nováku, 2500 metrů není žádnej problém, a jestli tam zatím máte zanedbanej porost tak vám diskovka je houby platná. Hodí se na pěknou trávu a ne moc svah a hrboly. S výkonným křovinořezem při použití nože je těch 2500 metrů tak na 2 hodiny, ve svahu a nepořádku na nejvýš 4. Asi nemá smysl to dělat strunou, pokud je to vysoký. Doporučil bych obsah motoru nad 40 ccm a kvalitní nůž 3 zub průměr 300 mm. Já mám radši těžký nůž, má velkou setrvačnost a seká vše, používám tloušťku 4 mm od Oregonu. Pro efektivní sečení v budoucnu na tyhle metry křovák stačí, stejně byste nějakým způsobem řešil okraje a podobně, co bubnovka neudělá. Podmínka je dostatečný výkon, já s 52 ccm sekám 1000 metrů za 50 minut když je porost tak 70 cm louka. Jo, a chce to dobrý postroj, aby těžký křovák nevadil. Naopak v dobrém závěsu se velká váha projeví spíš pozitivně, není nutno tolik tlačit do záběru, jen tak do toho bokem strčit a jede.  Kolem baráku, plotu atd. dávám strunu . Možná bych na naučení se doporučil nějakýho číňana s velkým motorem zalevno.  Někde je tu téma co se jmenuje Křovinořez do 10 tisíc, tam je dost názorů

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 182.242 (?), 3.8.2013 0:44

Dobrý večer Radime. Ještě Vám poradím, na co si dejte při koupi křovinořezu pozor. Křovinořez si kupte v kamenné prodejně, nejlépe nejblíže k Vašemu bydlišti. Ověřte si zda je poskytován i po záruční servis a zda má prodejce dostatek náhradních dílů skladem. Podívejte se na řezací nůž, zda se nejedná o levné plechové bláto, ale o kvalitní, ostrý a vyvážený nůž.  Čím více řezných nástrojů ke křovinořezu dostanete, tím efektivněji ho využijete. Prohlédněte si popruhy-celkové zpracování, použitý materiál, sešití aj. Motor by měl mít nějaký certifikát kontroly. Řidítka by měla být šikmo vykloněná od osy. S nákupem křovinořezu Vám doporučuji si koupit plochý pilník na časté doostřování nože, mazací vazelínu na převodovku, antivibrační rukavice. Pokud ve výbavě nebudete mít strunovou hlavu dokupte poloautomatickou. Tzn. opotřebí, li se struna, bouchnete v otáčkách s hlavou o zem a struna se sama vysune. Navinutá struna v hlavě nebude věčná. Já používám čtyřhranou. Průměr neuvedu, protože je rozdělený dle výkonu křovinořezu. Volba profilu záleží na Vás. Čtyřhranou strunu používám, protože jsem dostal zdarma celou roli tj. 400m. Strunou seču zřídka, hlavně seču nožem. Je to rychlejší, efektivnější a netrápíte motor. Něco k základní údržbě, kterou by měl každý zvládnout sám. Pravidelně a často doostřovat a otáčet nůž, mazat převodovku, čistit vzduchový filtr. Čištění filtru závisí na použitém materiálu (papír, molitan,nylon). Palivo- BA Natural 95 se značkovým olejem 1:50. Občas zkontrolujte, očistěte drátěným kartáčem, seřiďte odtrh na svíčce 0,5mm, popř. ji vyměňte. Po několika hodinách sečení se na motoru ze strany startování začnou ulpívat nečistoty z rostlin. Potom je nutné odmontovat kryty a křovinořez vyčistit. Nejlépe štětečkem a technickým benzínem. Kompresor je také dobrý pomocník. Pokud to neuděláte motor se nebude stačit ochlazovat a může dojít k zadření. Dobrá rada nakonec. Koupíte-li si nový křovinořez, než začnete řezat-sekat, přejděte všechny šroubky, kam se dostanete a ze začátku toto nepodceňujte. Kamarádovi se povedlo na nové pile "vyšroubovat" jeden šroubek na krytu startování a zbylé tři snesly o několik otáček utáhnout. Více mě nenapadá, co ke koupi a k základním údržbám. Roman-lesnictví a dřevařství

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 61.198 (?), 3.8.2013 21:47

Dobry den. Roman ako sa cisti papierova filter na krovinoreze. Dakujem.P.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 182.242 (?), 3.8.2013 21:54

Vyfoukejte kompresorem. Pokud ho nemáte vyčistěte filtr čistým a suchým štětcem. Jestli-že je hodně špinavý, kupte nový. Nedávno jsem kupoval na křov. FS 450 nový za 68Kč.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika