Výběr křovinořezu



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 211.135 (?) 
6.8.2013 11:52
Pokuď chce něco za půlku, měl si koupit půlku zahrady :-).Měl by počítat s adekvátním strojem vůči ploše a nasazení.Jsou to přiměřené náklady.Auto Vás stojí peníze ať ho používáte(benzín gumy, servis) nebo ne(stk, pojištění).Chtěl zahradu, musí 2xročně posekat, chce pole-musí 1xročně zorat, a jestli sám, nebo si to zadá, záleží na tom, jak chce investovat svůj čas-buď vydělá peníze na něčem co ho baví a dá je někomu za práci, která ho nenaplňuje a nutné zlo, nebo jednorázově zainvestuje finančně a bude nadále věnovat část volného času sekáni a každý kdo s tím má zkušenost ví, že lepši stroj=lepší práce, tak proč se trápit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 211.135 (?), 6.8.2013 13:00
Představa sekat šudlátkem 2m široký x 5km dlouhý pás ve svahu ročně, je strašná :-(.Rozumě to půjde čímkoliv co se točí(kosu vynecháme),ale po sezóně se bude celou zimu trápit, jak to obejít další rok.Zatím nikdo hobíka nedoporučil.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 124.31 (?), 6.8.2013 14:06

To jste ale spočítal hektar pane... 2x5000 se rová 10000 m2, jestli se nepletu. wink  Tazatel má v tomto tvaru jen 2x1250m tedy čtvrt hektaru. Možná si chce napřed ujasnit co je co

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 211.135 (?), 6.8.2013 16:06
A kdo to bude sekat jen jednou?Výpočet je ROČNĚ- 4x2500m2=hektar=2x5000m.Několikrát ročně sekat je min. 3-5x.Není to každý týden nebo dva týdny, ale taky to neni sušící cyklus-senoseč+otava.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 211.135 (?), 6.8.2013 17:17
Jen dodám-sekám vyžinačem a mulčovačem zahradu asi 4-x ročně, nic nesbírám přes deset let.Sousedi suší ručně na etapy králíkům, druhý soused seká a sbírá vše traktůrkem a má tam velký kompost z travní hmoty.Myslím, že z toho vycházím nejlépe.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 124.31 (?), 6.8.2013 17:52

Tak to pak jo, každopádně hektar za rok, to je pohoda, 4x za sezonu max.3 hodiny sekání, když mašinka bude z těch silnějších. Jinak řečeno, 4x za sezonu začne v 6 ráno aby do desíti dopoledne skončil. Já mám pozemek 3ha, křovinořezem každý měsíc prosekávám cca hektar, začnu ráno po rozednění a skončím v deset, než je hic a šup do bazénu. Za víkend hektar louky v udělám pohodě, bez trápení.  Mám to vyzkoušené, praktikuju to asi 5 let, silnější křovinořez na to v klidu stačí, traktor bych nevyužil. Já furt nechápu to strašení tady, kdybych to bral vážně, tak mi vychází že děda s kosou je rychlejší než někteří místní ¨sekáči s křovinořezy, kteří čtvrt hektaru berou jako obrovskej pozemek... K čemu by pak ty křovinořezy byly, s takovou efektivitou, jako závaží??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 176.91 (?), 6.8.2013 18:53

Nezlob se, že ti tykám ale ty si úplný demagog..Za vikend 10m široký pás a 1 km dlouhý děláš v pohodě. A hupky do bazenu.2500m2 posekat za 3hod je posekat 1m2 za 4.3sec.Když budeš brát 2 m záběr, tak ti bude muset stačit na jeden dvoumetrový tah 1 sekunda.Nechápeš strašení?Sekal si někdy kosou?Já hodně let a i s tchánem, který ač nemohl dýchat, tak se bylo co učit.Pozemek 2500 m2 může být přeci rúzný a každý kdo seká tak se o tom přesvědčí.Na některou trávu musim vzít strunu na vzdor tomu že se tu píše ze nůž je rychlejší.Struna je v tomto případě rychlejší.To že se tu kecaj nesmysly, svědčí diskuse, že někdo jede na plný plyn, jiný na jeho 3/4 ,jednomu je 0,7 na hodinu akorát a jinému tato spotřeba PHM u toho stejného obsahu zdaleka nestačí.Jeden seká co koně nevypásli a má si dávat pozor na kobližky.No pozor já se nevysmívám, já závidím.U nás takové pozemky nemáme.samá řepka.Nebo co mě dostalo, ža Oleomac má vibrace.Asi jo protože po 2 hodinách mě opravdu brní ruce.Je tu někdo, kdo by nás amatery nějak tedy informoval?.Co je málo, co je hodně.Jestli je jedno, že sekám tři hodiny 800m, protože pak stejně x hodin to budu sušit a obracet svážet a pak budu x hodin koukat na králíky jak to budou žrat.Víte co? já jsem se už nahonil dost.Na ten hektar, kdybych ho měl, tak bych si pořídil určitě něco jiného než křovinořez..  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.2 (?), 6.8.2013 19:16

Tohle je nádherný příklad diskusní demagogie. Stačí se jen tochu, malininko zamyslet a zjistíme, že ten kdo to psal buď úplně kecá a neví o tom za mák, nebo si plete ary s hektary, což bude asi ten problém, nebo se hloupě vytahuje a počítá s tím, že to nikdo nebude kontrolovat a ve skutečnosti seče plácek co by prdelí sed. Díky  176.91 za ten výpočet, i když mohl být krapet názornější.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 124.31 (?), 9.8.2013 16:51

 Bavíme - li se o louce, louka má parametry porostu daný a seká se 2x do roka pod 10 cm, proto moc nerozumím, naco někdo řeší že se na určitý druhy trávy bere struna a podobný hovadiny. Pro takovýhle plochy struna není výhodná, mašina žere, hřeje, pracovní výkon klesá. Efekt mulčování strunou je u vyššího porostu stejně nedostatečný, příliš nízké strniště ohrožuje obnovu porostu ve správném poměru travin. Na louku prostě patří nůž. Struna je určená na komunální práce, kde je honě překážek nebo hrozí poškození dřevin apod. (doma tedy zahrady, chodníky).   Pokud by se někdo rozhodl čtvrt hektaru mulčovat, aby to nemusel sbírat, tak křovinořezem jedině porost tak do 30 cm a použít speciální strunu a co nejvýkonnější motor - to ale není standardní postup. A jestli je louka relativně rovná a není třeba křovinořez na jiné práce, pořídil bych si místo něj starou dobrou MF 70, na bazosu jsou kolem 15 tis. k sehnání se základní lištou. Nevýhodná je ale její přeprava na vozíku, když to má někdo mimo, křovák se hodí do auta a je to.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 176.91 (?), 9.8.2013 18:39

Mě je jedno co si kde kdo napočítá.Na to abys udělal, to co si napsal tak máš na určitý metr čtvereční 4 sekundy.To bys musel jeden dvoumetrový tah dělat 1sec a ještě zabírat 12.5 cm.O tom se bav a nevykladej jaký má louka daný parametry. Prostě nůž mi to nebere a je pomalý, tak vlasatici pod stromama sekám strunou .Buď mi napiš co dělám špatně že nesekám 1m2 za 4 sec.a nebo taky někdy slev a napiš že když je tráva zamotaná tak to vždy tak rychle nejde.Na to, abych tu rozdával rozumy mám hodně málo odsekáno, ale že bych byl zas tak tupý a měl spotřebu na 1000m2 2-3litry když má být kolik? kde?s jakým strojem? Mě pořád napadá, máte na tý louce nějakou trávu, když to jde tak rychle a tak malou sptřebou?   

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika