Výběr křovinořezu



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
      
host - 182.242 (?) 
3.8.2013 21:37

Víte, já nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci. Po několika spáleních a zkušenostmi s nářadím motorovým i elektrickým si kupuji pouze profesionální výkonné a značkové nářadí. Chci hlavně kvalitu a ta se v ceně odrazit musí. Samotný vývoj technologie pro firmu nebyla zadarmo. Vše je jen o finančních možnostech uživatelů, kdo si jaké nářadí koupí. Jak píšete, stroj bude v provozu 20 až 30 h ročně. To není málo! Profesionální křovinořez v tomto případě ušetří zdraví, čas a náklady. Víte mít o stroj dobře postaráno, tzn. servis a náhradní díly jsou pro mě základní věcí. To že si někdo koupí profi stroj, neznamená,že vydrží všechno a nepotřebuje servis. To je blbost a nesmyslné uvažování. V neposlední řadě na výběhové stroje se díly vyrábí a vyrábět budou několik desetiletí. Např. na contra Stihl pilu se běžné díly vyrábějí stále a to už pilu firma stáhla kolik let zpátky z trhu. Že se Vám křovinořez deset let nepokazil, buďte rád. Pokud máte značkový, tak za deset let se na něho díly pořád ještě seženete. Doporučil jsem Radimovi profi stroj, protože neuvedl cenový strop. Je to vyšší investice, ale...!  Roman-Lesnictví a dřevařství

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
host - 2.73 (?), 3.8.2013 22:03

Jestli máte blízko Mountfield, tak bych si zašel koupit OM746T za 10.690 Kč - mám ho 13 let a 10 let jsem s ním sekl 5.000 m2 pozemek - na seno, nebo BC420T za 9.990 Kč, (OM740T se už neprodává) a sekal bych s tím. Slabší stroj bych nebral. Spotřeba OM746T se strunou 3 mm na 1 hodinu práce je cca 0,45 l benzínu. Posečete pozemek v pohodě i s trávou vysokou 1 metr. Stihl je jednou tak dražší, takže za dalších 10 let si můžete koupit nový stroj, třeba opět OM a nemít starý Stihl s dnešními technickými parametry.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 59.39 (?), 3.8.2013 22:05

Romane, 30 hodin je týden v profi... Na jednu stranu máte pravdu, ale na druhou stranu z toho cítím něco jako : nemáš prachy, sekej kosou... Na takovýhle šmrdlání v praxi stačí skoro cokoliv, nemusí to stát dvacítku, vždyď to není výdělečný.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 182.242 (?), 3.8.2013 23:11

Týden práce v profi to není, to jsou týdny dva. Hygiena práce uvádí nějaký časový limit, ve kterém smíte pracovat s motorovým nářadím kvůli expozici hluku a vibrací. Na škole jsme se učili že práce s motorovým nářadím podle hlavního hygienika v ČR nesmí za směnu překročit 180 min. Nevím, jak to je dnes, ale něco na tom je. Po čtyřech hodinách práce už se únava dostavuje a ruce brní. Práce má být pravidelně přerušována přestávkami. Ale kdo to dělá! Vždyť by si lidi nevydělali. Nehledě na to v těchto tropech být v lese více jak čtyři hodiny je sebevražda. Máte pravdu, že na domácí šmrdlání stačí cokoliv. Osobně denně doma sekám krmení pro zvířata kosou, než sebou tahat na sad velký košík a křovinořez. Roman-Lesnictví a dřevařství

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 227.2 (?), 4.8.2013 9:45

Najdou se neprofi masiny, ktere 30-hodin rocne provozu zvladnou, ale i tech 30 hodin rocne, je pro nekterou moc a nevydrzi to, verte tomu.Kdyz si koupim slusnou, treba i profi, dam o par tisic vice, mam vetsi jistotu, ze to bude fungovat dlouha leta, bude asi vetsi komfort pri praci, mene problemu.Ikdyz zalezi na konkretni masine.Neco jineho bude, asi znackova hobby masina a nebo nejaky posledni hobby stroj bez znacky za zlomek ceny kvalitni masiny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 209.10 (?), 4.8.2013 11:54

Nedá mi aby som sa nepripojil k diskusiii, 2500m2 nie je až tak málo, ak to chcem pokosiť na jeden krát a je pravé letné počasie, každý stroj to nemusí vydržať. Ja som tiež zástancom profi strojov. Aj keď ich nepoužívam denne, nemusím sa báť že mi pri nárazových prácach zlyhajú. A taktiež už tu bola spomínaná hygiena a komfort práce, ktorý je pri profi strojoch lepši.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 209.63 (?), 5.8.2013 16:02
Pokud pominu, že to nechcete sekat pohodlně mulčovačem, tak po bubnovce i křovinovém kotouči je třeba trávu uklidit, jinak tam bude ležet i po zimě, takže vyžínací hlava poloautomat s min. 40ccm obsahu, posekáno 3-4x za rok, s tím, že jedno sekání bude okolo 8h čisté práce.Poprvé to bude stejně na kotouč a ten je rychlejší, proto strunou nikdo moc sekat nechce, navíc má větší náklady i vibrace.Z toho vyplývá kloudný antivibrák, takže stihl fs 410.Je jedno co koupíte v tuto chvíli, stejně se k němu dosekáte.Po sekání oleomacem se den ani nepodepíšete, navíc následky budou časem trvalé, ale ušetříte, prozatím.Koukněte se na inzerci, čeho se lidi nejvíce zbavují.,
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 209.63 (?), 5.8.2013 16:14
Malý výpočteček, pokud je sekání průměrně okolo 1.5-2kč/m2 strunou, tak nejdéle do dvou sezón je kvalitní mašina zaplacena, o čem jiném toto můžete tvrdit? ;-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 209.63 (?), 5.8.2013 17:06
Nevím jaké jsou plány s travinou, ale sekání kotoučem čtyřzubcem jsem sekal na sušení i 25ccm hondou dvoutaktem, dnes má jen čtyřtakty, které jsou poměrně oblíbené zahrádkáři-menší hluk, emise i spotřeba, snadné startování, ale pokud 4-takt, tak 35ccm.Měl jsem od stihlu 4mix, dle mého jednodušší koncepce než honda(mazán směsí benzín+olej),ale vrátil jsem se ke dvoutaktu z požadavků na vyšší obsah, protože nemáte 400-500m2 v kolonii, ale 5xtolik, doporučuji ten stihl nad 40ccm na strunu, na kotouč stačí 35ccm vklidu, ale uklízet těžkou travinu a skladovat a to min 3xročně čtvrt hektaru, tak to je pro nadšence :-),nebo mít nato lidi.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 124.31 (?), 5.8.2013 18:33

To je sice fakt, dá se říci že v praxi se zaplatí i dřív, když je zakázka, ale doma při sekání zahrad vám jaksi ty peníze ve šrajtofli nepřiskočí, proto s ohledem na kupní sílu normálních lidí se asi dá chápat, že někdo nevytáhne jen tak dvacítku, když je na baráku stále kam sypat - co si budem povídat, kdo to nezná?  Že jsou supr mašiny a kde se prodávají víme všichni, ale tazatel by uvítal asi radu od někoho, komu slouží přijatelně něco za půlku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika