Oprava sekačky



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                  
host - 20.64 (?) 
9.8.2014 17:11

Tak já jsem bez nože sekačku nenastartoval ani náhodou, utrho by mi to při startování ruku. Po nasazení nože se v pohodě rozběhla.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
               
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 34.216 (?), 16.6.2011 19:20

Zdravím, nastartovat motor sekačky bez nože lze ale nemusí naprosto bez problémů pracovat regulátor otáček. Nůž se opravdu chová jako setrvačník tak pomáhá regulátoru otáček se stabilitou. Pozor, bez nože neseřizovat regulátor otáček. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 16.6.2011 19:57

Zdravím Stando, souhlasím, že jde nastartovat bez nože, "náhradní setrvák" bych v noži ani neviděl (jeden už motor má vlastní), ale... Jeden dost podstatný problém PP a všichni "startovači" jaksi opomíjejí. A to olej v nakloněném motoru! Ono podívat pořádně pod šasi jaksi u na zemi stojící sekačky jde celkem obtížně a naklonit ji natočenou tak aby se olej neodlil tam kde je motor ještě mazán a nepřetýká tam kde není potřeba (ssání, výfuk), je celkem kumšt. Zdravé to není ani s motorem v klidu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 147.107 (?), 16.6.2011 20:14

Nevidím problém v tom sekačku, která má hlavu vpředu a skříň u držadla (možná 99,99 % strojů) naklonit na pár vteřin na držadlo a podívat se na hřídel.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 16.6.2011 20:41

Hm, tak pro vás je kontrola rovnosti kliky pár vteřin? To jste dobrý, většina lidí co se opravou zabývá na to potřebuje těch vteřin víc, zase nemusí odmontovávat nůž, stačí když tazatel řekne že "to tam škrtá", oni si sundají fajfku ze svíčky, zajistí brzdu motoru a protočí motorem právě za ten nůž. To bohatě stačí na zjištění zda je prasklý unašeč, ohnutá klika nebo jen ohnutý nůž. A je to bezpečnější a jistější než se plantat u kliky nebo dokonce nože natočeného motoru. To že jste nabral kámen ještě nutně nemusí vždy znamenat ohnutou kliku, prasklý unašeč, či jinou závadu, ale nedivím se, že v Mountfieldu z toho měli další vánoce. Většinou to u jejich sekaček znamená zkázu kliky s jejich poddimenzovanými motory. Ano, náklon do zadu na oblouk je nejlepší variantou, ale nikoliv u běžícího motoru. Tam je jakýkoliv náklon více než povoluje výrobce, možností jeho záhuby. Jasně že náklon na výfuk, či ssání je určitě více než 80% jistotou. A tak proč trápit motor v náklonu když to jde dobře v klidu a větším bezpečí?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 147.107 (?), 16.6.2011 20:49

No tak na tolik zkušenej jsem, že házející hřídel poznám. Sice v očích hodinky nemám, ale co vidím, vidím a to mi stačí. Původní dotaz nebyl co a jak s tím dělají v servise, ale co s tím udělat a zda vůbec něco - doma. O noži natočeného motoru píšete vy a to jen proto, abyste mne utřel. Dál nemám k tématu co dodat. Howgh.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 16.6.2011 21:09

PP. momentálně vás nemíním jakkoliv "stírat", ale ani netvrdím, že to mnou popsané musí dělat v servisu, to je běžná praxe právě venku u zákazníků kteří mne požádají, po tom co se jim taková věc stala, zda je nutno opravovat, či ne. Ano, tak ohnutou hřídel, že škrtá nůž o šasi poznáte i s ručníkem na očích, to je pravda, ale hřídel ohnutou tak aby sekačka ještě " v klidu" nějaký čas jela a následně odešlo gufero, už dost těžko. Ale není třeba hodinek, doma stačí právě jen ten neběžící motor, namontovaný nůž a kupříkladu běžný skládací metr. On ten nůž totiž jak jistě víte dělá "prodlouženou" kolmici na osu kliky a jakékoliv i jen mírné vybočení z ní zvýrazňuje! Netvrdím, že o noži píšete vy, ale píšete o natáčení (zbytečném a nebezpečném a více než nevhodném i pro vzniklé vibrace sekačky) a to je ten háček. Standa Melaga to napsal více než dobře. A věřte, tentokrát to o "setření" rozhodně nebylo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 14.171 (?), 5.7.2015 17:18
dobry den vcera jsem vzal benzinou sekacku posekal jsem kolem 4 metru pak jsem vysipal plni kos a pak mne nechce chitit kdyz jsem sekal vzal hromadky hlini od krtka nevim so je sni rozdelal svicku a byla dobra potrebuji prosim poradit
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
maramara - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (57) - 96.2 (?), 15.6.2011 17:19

Podařilo se vám co mě, před cca 4 lety. Tehdy jsem sekačkou v trávě "našel" zabetonovanou trubku o které nikdo nevěděl...!

Vaše závada... na 100% jste ohnul klikovou hřídel. Docela drahá závada. Mě to tenkrát stálo u motoru BS asi 3500Kč.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 29.131 (?), 16.6.2011 21:53

  Benzínové kosačky majú typicky tzv.ľahký zotrvačník.Ten prakticky funguje ako nosič magnetu pre zapaľovanie a ventilátor na chladenie motora.Ako zotrvačník tam funguje nôž. Naštartovanie motora bez noža vo väčšine prípadov znamená posunutie zotrvačníka a tým pádom zmena časovania zapálenia iskry na sviečke.

  Ohnutie kľuky v 99% zistíte okamžite ako pretočíte nôž..A oprava ohnutej kľuky Vás môže vyjsť cca 800 - 1500 Kč podľa toho či je potrebné len gufero alebo aj nôž poprípade unášač.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika