Drtič větví Vares Shark



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 34.195 (?) 
10.11.2014 1:03
Pane, cancourek, jak píšete, jde velice snadno a jednoduše kolem stroje omotat a založit tak, aby se nikde nepletl. Ve snu by mě nenapadlo, že by s tím měl kdokoliv problém. Dále tvrdíte, že nepracujete na betoně, což já taktéž ne. Mnohem více nepořádku zůstane po haldě větví, které se drtí, tudíž těch pár kousků co vylétne z bedny/kbelíku, je oproti tomu zanedbatelné. Vás bych opravdu u práce nerad viděl, proto jsem rád, že jste mne nevzal za slovo a nepřijedete, jen byste se pletl.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 156.1 (?), 10.11.2014 8:46

,, k snadnějšímu přemístění používám vozík´´-Keď som kedysi mal Shark, tak som ho pri premiestňovaní tlačil, a šlo to veľmi ľahko.Pod drvič som žiadne nádoby nepodkladal, pretože čo sa nedalo z trávnika pohrabať, pozbierala kosačka.  Stano

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
nonekupto - (11) - 234.0 (?), 25.1.2015 15:52

Po dôkladnom prečítani všetkých príspevkov mi nedá nenapísť svoje skúsenosti s týmto výrobkom. Uvedený drtič SHARK vlastním 3 roky, drtím prevažne konáriky po letnom reze a to do priemeru 3cm, hrubšie nechávam na kúrenie, ďalej drtím na jeseň papriky z fólie(nie plody, ale rastliny) korene odstrihnem nožnicami na stromky a nechám ich dva, tri dni trochu uschnúť ide to potom lepšie, tak isto slnečnice tie narastú do priemeru aj 7cm tak tie rozštiepim po dĺžke a nechám tiež čiastočne obschnúť, drtil som aj tuje v pohode, zhrnutie je asi také: dobrý výrobok som spokojný doposial som nôž nebrúsil, nie je to potrebné. Na drtený odpad používam plastový koš z trávnej kosačky je to akoby to bolo na to vyrobené po naplnení to má úchyt a pekne sa to nosí, paráda. Keby bolo potrebné kúpiť nový určite by som ho kúpil znova. Ale mám taký pocit že tento drtič je minimálne na dve genrácie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 183.194 (?), 10.11.2014 14:08

Tak Varese prodejte a pořiďte si Hechta, nejprve se však podívejte, co to umí. Pravda, cancourek to nikde nemá, ale to je to hlavní, co vás zajímá :-) 

Když chcete zhodnotit, jak pracuje např. Vámi doporučovaný Hecht a podobné výrobky, podívejte se na recenze dvou uživateků, co mají s tímto výrobkem osobní zkušenost.

Já vidím dva nedostatky, kromě toho, že výsledek štěpení je tragický. Rozhodně si to samo nevtahuje, musíte větve vodit, tím spíše ty ne dokonale rovné a rozvětvené.

Dále je to malá a neprůhledná nádoba, která je plná, díky nedokonalému děnení, po nadrcení již pouhých dvou větví! A to, jak pokaždé zacvakávat a vycvakávat bednu, aby stroj vůbec pracoval.

Také nebylo předvedeno, jak se stroj přemisťuje.

Možná by to chtělo na maximum dotáhnout přítlačnou desku, ale kolik potom stroj vydží? Situaci by to neřešilo. Ostatně výrobce by to jinak doporučil a neodkazoval se pouze na štěpkování suchého dřeva. Je to zkrátka nesmysl, sušit na pozemku haldy dřeva než ho budu moci zlikvidovat. Práve zbavení se rychle nepořádku je hlavním důvodem pořízení štěpkovače. 

Nechť každý posoudí sám, jak si stroj poradí s dodonalými, rovnými větvemi... Já třeba tak krásné rovné větve rozhodně nemám.

Videa na youtube zde a zde.

Aleš

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 193.78 (?), 10.11.2014 17:50
Bylo by nanejvýš vhodné prostudovat odkud se bere ta nehorázná blbost s drcením, nebo štěpkováním suchého dřeva. Chtěl bych vidět jak někdo strčí do některé ze zmíněných mašinek čtři centimetry silnou suchou větev. Hahahahaha. Jde to, ale na profi mašinách, které mají bytelnou konstrukci a také výkon. Přeci jde o mašinky pro zahrádkáře, který si chce hrát na svém písečku.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 10.11.2014 18:40

Abych vysvětlil proč jsem drtil suché větve, tak proto, že kamarádce někdo prořezal před třemi roky ořešáky a jabloně. Větve ji pár let na zahradě překážely, tak jsme je podrtili. To byl jediný důvod, proč jsem drtil suché větve. Z některých silnějších větví jsem ji ještě vyřezal větve na zátop. Alespoň jsem využil záruky a přesvědčil se, co žralok umí a co si s ním mohu dovolit. Jinak doma si drtím větve co nejdříve po ořezu, tedy syrové.

Zvládl na zkoušku i silnější, než kterou uvádíte. Samozřejmě, že silnější větve asi většina uživatelů vyřezává na topení, ale ne každý topí dřevem, nebo uhlím.  Pak se drtí, co přístroj zvládne. Jde pak pouze o to si uklidit zahradu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 11.11.2014 0:51

Myslím, že videa jsou bez komentáře smiley ! Za tu dobu bych měl dřív podrceno a vlků do násypky žraloka cpu dvě hrsti naráz a né po kusech, jako v ukázce prvního videa! Nehledě na to, že obsluha v obouch videích větve do štěpkovače cpe, jako do drtiče, který je tišší. Bohužel uživatelé v obouch případech z výsledku práce moc nadšení nebyli. Cancourek je poslední věc, která by mě zajímala. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 221.211 (?), 11.11.2014 7:07
Žádný design, je to horší, než od tesaře, který si neumí ani nabrousit sekeru. Cancourek je podle vás poslední věc, která by vás zajímala - až se vám podaří superspojení cancourku s přívodem rozšlápnout, nebo jinak poškodit, tak si vzpomeňte.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 0.146 (?), 12.11.2014 6:11

Pane, vám ten "cancourek" musel udělt něco moc ošklivého jinat to není možné. Toto snad ani nemůžete myslet vážně :-)

Aleš

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 181.165 (?), 12.11.2014 10:27
Pane Aleši, nepřeji vám nic zlého, ale až budete chtít rychle uklidit tento stroj, třeba před lijákem, tím způsobem, že ho bafnete a jednoduše ho budete přenášet, protože neni tek těžký, navinete nějat cancourek, který, protože na žraloku neni nic co by tento cancourek přidrželo, se tento odvine, bude se vám šmrncat pod nohama, se může stát že si ho přišlápnete a půjdete k zemi hubou napřed. Můžete skončit na chirurgii, kde vám ošetří případné tržné rány v obličeji (manželce se pak jizvy určitě nebudou líbit a ty co by jste měl třeba na nose, se budou s přibývajícím věkem zvětšovat a přidávat vám na mužné kráse, samozřejmě v místní hospodě mezi místními opilci, budete za geroje). Přestaňte nevhodně oponovat a přiznejte, že je to nedomyšlená věc a instalace vestavné vidlice přímo výrobcem by byla na místě. Chtěl bych také znát přístup a rozhodnutí agenta pojišťovny, který by likvidoval případnou pojistnou událost a přesně věděl jak se to událo. Určitě by vás odkázal s požadavkem odškodného na výrobce. Dnes má každý televizor, přehrávač, počitač a další jiné zařízení, tento cancourek sundávací a přesto se na některých přístrojích vyskytují háčky k jeho navinutí, jen proto, abych nepotřeboval, při manipulaci nějakého otroka a abych ho nepřišlápl.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika