Drtič větví Vares Shark



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
               
host - 35.78 (?) 
9.11.2014 20:27
Přiznejte si, že píšete nesmysly. A to doslova. Ani jediná věc, co zmiňujete se mi nepotvrdila, naopak usilovně přemýšlím, jestli alespoň v něčem nemáte pravdu. Ale nic mě fakt nenapadá... Ano, nádoba na drť chybí, ale s tím se to přeci kupuje a upřímně, když si kupuji drtič bez bedny, asi vím předem proč. Možná byste se mohl přijet podívat do Hradce Králové, ukážu vám, jak snadno se s drtičem manipuluje i pracuje, budete mi podávat větve? Aleš
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                  
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 9.11.2014 21:28

Aleši, některé "poznatky " musíme brát s rezervoulaugh. Ono je lepší zkritizovat práci druhých (výrobce), než vymyslet něco jiného.

Osobně na kolečka výhrady nemám, po vlastní ose jezdí i několik 100 metrů a bez problémů. Trojnožka z vlastní praxe je dost stabilní, až jsem se sám divil, že se ještě drtič nepřevrátil, když jsem do násypky cpal staré, suché a nepodajné větve. Co se týče nádob pod drtič, pro mě je lepší kýbl, protože drtím přímo na zahradě a drtí obsypávám kolem stromků a keřů. Viz obrázek výše. Někomu Vám masová bedýnka vyhovuje lépe.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 103.48 (?), 9.11.2014 23:27
Kolik těch suchých nepoddajných větví jste podrtil?, a jsem přesvědčen, že si v tomto vymýšlíte, protože jsem také už něco podrtil. Pod tento drtič žádný kbelík nevejde. Nedrtím na betonové ploše, tak abych měl pořádek, tak napřed musím posekat, abych s s uklizením štěpky měl méně práce. Kritizovat nedokonalost budu, myslet si můžete co chcete a když výrobce nebude kritizován tak se nic nezmění.Jak a co děláte je vaše věc, ale v žádném případě na lepší užitnosti to nic nezmění. A také nebudu dělat lepší projekty za někoho, kdo se snaží věc co nejvíce očesat. Jo, jen ta holá masopřepravka mi také nevyhovuje, chce to něco onačejšího, třeba to co má Hecht, protože bez nějakého krytu je to rozfoukané tam kde nechci.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 34.195 (?), 10.11.2014 1:28
Romane, s rezervou to beru, my s tím děláme. Jenom chci, aby až se někdo, třeba jako já, bude rozhodovat, co si koupí pro jemné drcení větví ze své zahrádky, aby se nedal strhnout neumětelstvím některých křiklounů, co vidí dva neopodstatněné nedostatky na základě kterých věc odsoudí jako nepovedený šmejd? Dnes jsem si zase parádně podrtil haldu z další jabloně. Vares, i když udává největší otvor na trhu, uvažuji, že bych si ho pro ještě rychlejší práci zvětšil. Možná na napřesrok, teď prořezávám jednu velmi zanedbanou zahradu a tolik větví už snad mít nikdy nebudu, tak třeba to tak nechám, přecijen, bezpečnost je na prvním místě :-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 10.11.2014 9:51

Ono je to tak trochu o ceně. Bezpečnostní předpis říká, že vhozový tunel (kužel) musí být delší než paže nebo užší než zápěstí... Pokud by měl být komínek delší, bude více materiálu potřeba nejen na výrobu vlastního komínku (vhozový kužel), ale i pro stabilnější stojánek.

Jinak, pokud je někdo "tupý naučit se" používat Shark s malým otvorem, co potom, když by byl komínek větší. To by bylo odsuzujících reakcí, jak se to zacpává. Přitom si nikdo z nich neuvědomí, že si to způsobuje sám přehlcením. Ano, do každého stroje se dá fedrovat jen tolik, kolik zvládně. A není to o tloušťce řezu, ale o ploše provedených řezů. špalíčkovač, který provede jeden střih na 5 cm délky větve o průměru 4 cm potřebuje 10× menší příkon, než drtič který z 10 větviček o průměru 1,2 cm dělá 4 mm plátky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 105.132 (?), 10.11.2014 11:26

Standa, ze si tych 10 x mensich vykonov nik nevsimol

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 10.11.2014 12:16

Ano, vy jste důkazem toho, že si lidi nevšímají poměrů mezi požadovanou prací (kWh) a příkonem stroje (kW). Jestliže na určitou plochu řezu/střihu potřebuji určitou práci (kWh) tak mi ji stroj může udělat jen za určitou dobu závislou na příkonu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 183.194 (?), 10.11.2014 13:09

Přesně tak, aby bylo možno komerčně drtič prodávat, nesmí ruka projít až k noži. V praxi to při práci může zdržovat. Jen blázen by strkal ruku komínkem až k noži, stejně tak, jako nebudu sahat na zapnutou cirkulárku, motorovou pilu, flexu nebo strkat ruce pod zapnutou sekačku.

Když ale máte několik stovek větví na drcení, pak jich musíte několik stovek rozlámat, ořezat či ostříhat do příslušných rozměrů, aby otvorem prošly, což zdržuje. Zahlcení bych se nebál, ještě se mi to nepodařilo a to jsem se o to doslova snažil. Alespoň s jabloňovými větvemi to snad ani prakticky není možné.

Chytnu buď jednu 3-4m dlouhou větev o průměru kolem cca 4cm jednu, ale menší vetvě beru po 2-3 i více, strčím do stroje, vedu větve rukou, ale nepodrtím je celé, množství tenkých větviček nechám vykukovat ven a beru další větve. Ty tenké zbytky co vykukují ven z přechozí dávky, si automaticky nová větev strhává s sebou. A právě více menších větví, které jsou rozeklané na všechny strany je trochu pracnější je malým vstupním otvorem procpat. Nic zásadního, ale při velkém množství větví to zdržuje. Z větší větve jsou postranní zase tak silné, že nejdou lehce ohnout, aby otvorem prošly.

Proto bych na vlastní nebezpečí otvor zvětšil (což u Varese na rozdíl o plastových zahraničních lze snadno), nic se hltit nemůže, bude zpracovávat stále stejný dávky (co ruce poberou), větve tam však půjdou vkládat snadněji, rychleji.

Aleš 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 196.184 (?), 9.11.2014 23:05
Co vám mám k tomu dodat. Nejsem trpaslík, k snadnějšímu přemístění používám vozík, jednometrový cancourek s vidlicí je přímo úžasné řešení, není ho možno nějak namotat či připevnit, tak, aby se mi nemotal pod nohama a dával bacha abych ho nepřišlápl a nestalo se ztohoto důvodu něco horšího. Každá televize má zařízení k navinutí káblíku. nebo má vestavěnou dvoupólovou vidlici. Do HK jezdit dělat někomu blbce opravdu nebudu. Udělal jsem chybu, že jsem ho koupil, jen to se mi může vytknout, kdyby prodejce Hechtu byl blíž a rozvážel zboží, jako prodejce Žraloka, tak bych štěpkoval na opovrhovaném Hechtu. Chybu jsem udělal tím, že jsem si ty nedostatky od Varesu včas neuvědomil a teď tpce lituji a hrbím se u té hvězdy. A jestli já píši nesmysly, tak vy tu napište jakými hvězdnými vlastnostmi Žralok hýří.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 10.11.2014 0:07

Pro pána 103.48: Suché větve jsem podrtil ze dvou prořezaných silnějších ořešáků a ovocných stromů na jiném soukromém pozemku, než-li na našem. 

Kdyby jste si pozorně přečetl celou diskuzi, tak jsem zde zveřejnil několik fotografií, vč. zednického vědra pod násypkou drtiče. Musíte si umět poradit a kbelík a masopřepravka se pod násypku vejdou. Pokud se Vám nechce rolovat, fotografii zde pro Vás uveřejním ještě jednou!laugh

Pro Vás je Hecht jednička a ostatní výrobky jsou špatné!crying


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika