Drtič větví Vares Shark



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?) 
12.11.2014 12:29

Pánové, nebýt vašich plkání, není tady co číst. Málokdo má doma více než jeden z uvedených strojů, aby Vás mohl rozsoudit. Jisté je, že mám "doma" k dispozici 4 různé konstrukce těchto strojů. Podobně mám v kuchyni vícero nožů. Stejně jako určitý nůž používám na určitou práci, tak bych nedokázal rozsoudit, jestli je lepší mít doma jako jediný a nejlepší nůž ten na zeleninu, porcovací, vykošťovák, na chleba, na sýry, příborový a nůž k natírání pomazánek (másla).

Vykošťovákem uříznete chleba stejně jako rotační sekačkou uděláte na několik pojezdů mulč z hromádky drobného větvoví. Tedy dostávám se k tomu, že k výše uvedeným strojům musím přidat ještě rotační sekačku, vysavač listí, sekyrku, nůžky a pilku, aby ta "kuchyňská výbava" byla kompletní.

Sharka mám taky a camfourek neřeším, Je přesně tak dlouhý, aby se obtočil kolem komínku a uvázal na uzel. Navíc jsou některé alternativní modely vybaveny místo ocásku pevnou vidlicí. Z hlediska opravitelnosti vyhřáté vidlice je lepší zkrátit ocásek, než dekapotovat stroj a vměňovat pevný díl. Pro to řešení s ocáskem občas Shark nakupují i ze zemí, kde mají jiné vidlice/zásuvky - je vždy jednodušší dát regionální vidlici vyráběnou velkosériově, než dát pevnou vidlici malosériovou. Pevná vidlice se vyplatí jen u elekroniky, kde ten odnímatelný ocásek je vyráběn velkosériově a slouží jako "redukce" na různé typy zásuvek. Mám dojem, že délka ocásku u modelu r.v. co mám já není taková, abych jej přišlápl, když jej nesu v náručí. A v náručí jej nosím častěji než s ním jezdím na kolečkách, protože tak s ním mohu po jakémkoliv povrchu (třeba i přes čerstvě zrytý záhon). Druhá možnost je, že jej vozím na velkém dvoukoláku. To proto že tam naložím i vše ostatní na pomocné práce (prodlužovák, pilku na silné větve, 2× nůžky, plachtu 3×3 m na kterou padá štěpka, špalek a sekyrku).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 238.25 (?), 12.11.2014 17:36
Pánové, nebýt vašich plkání, není tady co číst - jste napsal, ale nějak jste zapoměl na to, že na tom plkání se také nemalou měrou podílíte pane SvK. Je velmi zajímamavé, že když se určitých produktů, někdo dotkne, třeba jen jedním písmenem, tak ze zvedne vlna, přímo houpých oponentur. Nikdo mne nepřesvědčí o tom, že je vhodnější camfourek před vestavnou vidlicí, protože vestavná vidlice zvyšuje bespečnost. Z „vyhřátím“ si hlavu nelámu, protože je povinností výrobce vybavit svůj výrobek takovými komponety, které je možno proudově zatěžovat proudem, který vychází z konstrukčního řešní + nějaká rezerva a že někdo kupuje žraloka z nějakých jiných zemí, tak to mne už vůbec bolet nemusí. Jestli to jsou individuální nákupy provedené u nás, tak si to cizozemský kupující nechá upravit, to neni vaše starost. Celá řada našich občanů jezdí nakupovat do Polska, Německa, nebo Rakouska a tam se také nikdo nekouká, na to jestli to bude „pasovat“, chceš ber, nechceš neber. Na prodlužce, kterou přivádíte šťávu k žralokovi, máte na konci co??, no přeci normalizovanou pohyblivou zásuvku, tak nevím proč se ježíte. Pro mne je vždy vhodnější vzít do ruky pz a zastrčit ji na stroji do vv. Podívejte se v prodejnách pro stavebníky, jestli tam najdete míchačku stavebních hmot s camfourkem, ani jednu, přestože mají mnohem menší příkon, než žralok a jsou vybaveny řádnými kolečky a něčím čemu se dá říci oj. A jestli bych chtěl ještě něco vytýkat, tak třeba to, že základní dodávka, neni vybavena, alespoň dvěma náhradními noži. Připadám si jak u blbejch, když příjdu do objektu firemního prodejce, který mi s žoviálním úsměvem na rtech zdělí, že nože nemá a že je nutné si jej napřed objednat. Mám takový dojem, že se to provádí záměrně.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 238.25 (?), 12.11.2014 17:43
Ještě bych dodal, na našem trhu neni jediný drtič, to co je k mání, jsou jen štěpkovače a je úplně jedno, jestli je to stroj s ozubeným válcem, nebo hoblovací nůž na kotouči.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?), 12.11.2014 18:01

A co Vám brání si místo camfourku nalepit pevnou vidlici? Nebo přidělat naviják a dlouhý kabel? K vyhřátí jen tolik, že příčinou může být druhá komponenta a tou je prodlužka nevyhovující příkonu stroje. Zatímco pro míchačku s 1/3 příkonem můžete mít prodlužku 2×0,75 mm2, tak při použití s výkonným strojem se bude hřát (ta prodlužka). Protože i koncovky odpovídají tomu co je mezi, bude se hřát i zásuvka a ohřeje zástrčku. Jak to tak čtu, ty Vaše písmenka, skoro mám dojem, že jste kupoval stroj u Mountfielda (nebo ještě horšího drbala). Je na obchodníkovi, jestli má druhou sadu nožů skladem při prodeji stroje a jestli Vám udělá třeba i lepší cenu, při nákupu v kompletu se strojem. Je totiž spousta šikulů. kteří vystačí s jednou sadou, protože si ji dokáží v rámci provozování stroje v případě potřeby dobrousit. Nebo snad by jste tvrdil, že například křovinořez Stihl je šmejd, páč s ním dodávají jen jeden trojzubec a při poptávce náhradního se může stát, že atuálně na krámě nebude náhradní. Jak píšu nemám problém používat jakýkoliv ze systémů, ale nebudu je používat na to na co nejsou vhodné. Kladívkový na výrobu topné štěpky a vysokoobrátkový na homogenizaci listovky či kůrového mulče.Trnité větve dřišťálu radši dám na hromadu a nadrtím sekačkou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 1.143 (?), 12.11.2014 18:58

Pane SvK, teď pletete páté přes deváté. Jestli vy používáte k dopravě el.energie neodpovídající prodlužku, je jen vaše chyba. Z MF mám jedinou věc. Je to vyžínač. Zasekl se, je rozcupovaná ohebná hřídel, to je to ve více vstvách opačnými smysly vinuté lanko mezi spojkou a vyžínací hlavou. Když na mne bafli cenu, tak jsem jim řekl, že si ho můžou strčit do p... a odešel jsem a přijal osobní předsevzetí, že do MF nepůjdu koupit ani hadicovou spojku, ikdyby byla ze zlata a oni ji prodávali v ceně plastu. Patřím mezi lidi, kteří svým nákupem podpoří českou firmu, ale ta firma se musí aspoň trochu chovat. Na výsost nesnáším hlupáky, třeba i s tituly, kteří omlouvají nedostatečno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 17.248 (?), 14.11.2014 19:36
Koukám, že jste zarytý zastánce systému „dodělej doma sám“, ale nějak jste přehlédl, že už dávno tady není socialismus. Jestli vás to baví, prosím, ale nevnucujte tu socialistickou pitomost jiným, kteří chtějí zboží, které má podstatně vyšší úroveň, zvláště, když už má tak vysoké ceny.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 33.101 (?), 15.11.2014 10:03
Právě proto, že není socialismus, si každý vybere dle svého gusta a pokud má k produktu výhrady, nechá si od výrobce/prodejce dodat kolečka či vidlici jiné. Nebo si objedná u úklidové služby odvoz větví a nemusí se namáhat vůbec. Doposud mi není jasné, proč chce někdo jiná kolečka, na druhou stranu, proč ne? Jestli to nějak usnadní manipulaci. Já popojíždím max. 10 m a kdyby to nemělo kolečka vůbec, též si to koupím. Že někomu vadí provedení napájecího kabelu, byť je to nanejvýš praktické, spolehlivé a snadno opravitelné nezbývá než také respektovat. Stejně jako se nemusí líbit barva, design a další, na funkci nemající vliv detaily. Každý nechť si vybere dle svého přání. Aleš
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 207.215 (?), 15.11.2014 11:27
Bylo by opravdu nejlepší, když vás to kutění pánové A a SvK baví, vrátit se zpět minimálně čtyřicet let. To byla opravdu doba, kdy si téměř každý upravoval věci podle sebe, anebo si je přímo vráběl. Pro tyto lidi také vycházel měsíčník USS. Uvědomte si konečně, že ta doba je ta tam. A když požadujete nějaký universál, tak co vám brání v tom se spojit s výrobcem a navrhnout mu úplně novou kocepci universálu. Když vám to vyhovuje, prosím, ale nevnucujte to jiným.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 43.133 (?), 15.11.2014 18:29
I když bych se ani ve snu nechtěl vracet do minulého režimu, jsem kutil, můj plat je vysoko nad průměrem, tak Vares je dotažený výrobek po všech stránkách. Netřeba nic vytýkat. Pokud se najde někdo, kdo by jisté věci upravil, může sám, může požádat prodejce nebo si vybere cokoliv jiného. Tady jde jen o soudnost, pokud někdo zavrhne výrobek na základě snadno řešitelné drobnosti, potom je otázka, jestli na to reagovat, či nikoliv. Já reaguji, je to smyslem této a podobných diskusí i přes to, že je to v podstatě k ničemu :-) Aleš
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 245.231 (?), 15.11.2014 19:59
Nevím kolik lidí dá žralokovi stejné hodnocení jako vy, ale určitě jich většina nebude, ale mohu se mýlit, protože kývalů je mezi námi dost. Možná pro vás jsou to snadno řešitelné drobnosti, když coby podnikatel a zaměstnavatel dáte některému ze svých lidí příkaz a on udělá vše, aby to splnil. Pak jsou tady lidé, kteří takové možnosti nemají, těch je naprostá většina. Mohl by jste uvést přednosti po všech stránkách dotaženého výrobku a také prodejce, který dotyčný výrobek upraví podle požadavku zákazníka. No, ale dokonalý výrobek se přece nemusí upravovat. Myslím, že těch předností až tak nebude a nikdo vám také neupraví tento tovar podle vašich požadavků. Je z vašich reakcí cítit, že s ním pracujete pouze očima. Toho žraloka vlastním v nejsilnější verzi a znám názor dvoumetrového člvěka na práci s tímto strojem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika