Hlíznaté květiny > Canna
|
|
|
|
|
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu: Dobrý den,
Kany mám letos prvně, p..., host, 5.12.2011 nemam sice takovou zkusenost s kanou, ale s mec..., balla, 7.3.2009 Dobrý deň,
Kúpila som si pred vianocami..., Zuzana F., 7.3.2009 Dobrý den,
Kany pěstuji 4 roky.Já je po..., host, 11.10.2008 Aby nám kana neroztrhla květináče,/to už se nám..., Dana Smékalová, 28.9.2008
|
 |
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.100.66 (?) 18.6.2007 22:29 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Myslím si že to problém není /to s tou kapičkou :o) / banánovník také pouští po zalití kapky z listů a určitě je vše o.k. neboť roste jako z vody...Máme doma také cannu. Koupila jsem ji s tím, že by snad bylo možné ji ponechávávat v zemi i přes zimu.. Škoda nejde to..ale zajímalo by mne jak se rozmožuje, jestli bokem vyroste nový výhonek stejně jako u banánovníku?!
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.50.90 (?) 31.7.2007 13:14 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Taky máme cannu je to strašně veliká kytka, nevim jestli indická - má zelené listy a krásně červeně kvete. Loni nám roztrhala květináč a letos nám ho taky začala trhat (dělali se na něm boule) tak jsme ji asi před týdnem zasadily přímo do země. Má velké hlízy, které roztrháme na menší a je namnoženo.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
medu (1) 10.8.2007 16:08 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Také by mě zajímalo, jestli Canna opravdu nejde nechat přes zimu v půdě. U nás v ústecké ZOO mají cannou osázené ohromné množství ploch, a zdá se mi nemožné, aby je každý rok vykopávali a nechali přezimovat. Nemá někdo zkušenosti s ponecháním oddenků canny přes zimu v půdě?
Díky Hanka
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.228.34 (?) 30.1.2008 14:26 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Vloni je švagrová nechala v zemi odstranila jen nadzemní část a přikryla silnou vrstvou štěpků a na jaře po odstranění vyrašily a byly mnohem mohutnější než ty které sázela klasicky. Je ale pravda, že byla mírná zima a jsme na JM, ale i tak jsme to letos zkusily znovu a uvidíme na jaře.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.114.162 (?) 31.1.2008 13:04 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den, již nějaký ten pěstuji Canny. Pro urychlení květenství je nejlepší Canny zasazovat do menších květníků či kýblů, mají totiž tendenci nejdříve si tvořit hlízy a teprve potom nasazují na květy. Doporučuji těď na leden zasadit do malých květináčů a v květnu kolem zmrzlých přesadit a dát ven. S pozdravem Dagmar
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.67.84 (?) 6.3.2008 10:19 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobry den - chci si ted objednat canny - abych je mohla dat na terasu a na zahradu. Mam par dotazu pro zkusene: 1. kdyz je ted v breznu nasadim do kvetinacu na predpestovani - je to pozde? Mam moznost je dat do sklepa s mensim oknem a teplotou cca 15 stupnu, nebo je mam nechat v pokoji, aby dohnaly ten casovy rozdil? 2. jak jsem cetla - mam ty, co budou na zahrade, radeji dat do zeme - nebo je nechat v kvetinaci - aby nedelaly hlizy a kvetly? Dekuji moc za odpoved.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.67.84 (?) 6.3.2008 11:46 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dekuji za reakci - no ty jsou uzasne - ja mam slibene od skoro-tchyne zlute a cervene a chci si objednat losos. a oranzove. S dovolenim se jeste zeptam. Jak asi velky ma byt kvetinac? Pr. kdyz bude hliza 10 cm - tak aby byla uprostred a z kolem dokola byla ke kraji kvetinace treba mezera taky 10 cm? Nebo vic ci min? Dekuji - jsem u teto kytky absolutni zacatecnik :-)
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi
|
|
|
 |